Nollakolmosten kausi 2016

Nollakolmosten valmentajista Jyri Hietaharju pisti asioita pinoon kauden päätteeksi!

SJK-juniorit 2003 Kausi 2016

–          Joukkueessa on ollut noin 25 pelaajaa.  Muutama toisenkin lajin harrastaja tuli aktiivisemmin mukaan keväällä, kun toisen lajin kausi ohi. Lisäksi satunnaisesti on harjoituksissa käynyt muutamia alueemme toisen seuran pelaajia.

–          Harjoittelu on toiminut hyvin. Pelaajat ovat olleet aktiivisia ja innokkaita harjoittelijoita. Poikia on pyritty jakamaan harjoitusten sisällä tasoryhmiin.

–          Sarjat ovat olleet tasollemme juuri sopivia ja tukeneet joukkueen pelin kehittymistä. Keväällä emme selvinneet karsinnoista PuolenSuomenLiigaan mikä osoittautui kuitenkin lopulta positiiviseksi asiaksi. Keskityimme yhä harjoitteluun ja löysimme omalta alueelta sopivia pelejä joukkueelle. Pelasimme aluesarjakarsintaa pelimuodolla 8v8 ja vuotta vanhempien (-02) ykkösdivisioonaa pelimuodolla 11v11. Aluesarjakarsinnassa pelasimme laajalla ryhmällä ja selvitimme lopulta paikan aluesarjaan keväällä. Syksyllä voitimme aluesarjamestaruuden 8v8 pelatussa sarjassa. Tuossa vanhempien (-02) sarjassa pelimme kehittyi  hienosti isolla kentällä. Tasoltaan sarja oli meille sopiva, kun pääsimme hallitsemaan otteluita, oma pallollinen tekeminen meni jatkuvasti parempaan suuntaan ja opimme hallitsemaan hienosti ison kentän etäisyyksiä, vaikka vastustaja olikin usein isokokoisempi ja nopeampi. Myös kenttätasapainon säilyttäminen peleissä korostui, sillä monet vastustajat panostivat tuossa sarjassa vahvasti vastahyökkäyksiinsä. Selvitimme lopulta tuossa sarjassa keväällä karsintapaikan -02 aluesarjaan, mutta päätimme kuitenkin jättää tuon sarjan pois ohjelmasta, sillä saimme paikan syksyks myösi PSL:aan. Joukkue osoitti pystyvänsä tällä hetkellä pelaamaan myös tuossa PSL:ssa. Lopulta joukkue sijoittui sarjassa kuudenneksi. Näin ollen paikka ensi vuoden PSL:ään on varmistettu.

–          PSL:an isäksi yhteisjoukkue SJK-j -04:n kanssa pelasi D13 ykkösdivaria syksyllä. Näin pystyimme takaamaan kaikille pojille peliaikaa. Tähän sarjaan muodostimme peliryhmiä ottelukohtaisesti, pelimuoto sarjassa oli 8v8. Tästä erittäin isot kiitokset seuramme -04 ikäluokalle.

–          Kauden turnaukset ovat olleet tasoltaan erittäin toimivia joukkueelle. Kaiken kaikkiaan pelasimme melko paljon turnauksia: viime talvena pelattu oma wallsport-turnaus, Piispalan kaksi turnausta talven aikana.  LuisAntonioCup- kilpa ja haastesarja, KauhajokiCup – haaste, PoriCup – haaste, SHA kesäturnaus – kilpa, EremenkoCup – kilpa.  Onnistuimme hyvin turnausten valinnassa ajatellen joukkueemme tasoa.

–          Hyvä joukkuehenki on osaltaan auttanut ja tukenut poikien kehitystä. On ollut hieno huomata miten pojat kannustavat toisiaan.

–          Ikäluokalle järjestettiin syksyllä myös Yläkoululeiri Kuortaneen urheiluopistolla. Joukkue vietti neljä päivää Urheiluopistolla viikolla 39. Oma opettaja oli antanut leiriviikolle pojille koulutehtäviä suoritettavaksi ja pojat kävivät luentojen ja harjoitusten välissä ohjatusti koulua leirillä. Järjestelyt toimivat loistavasti urheiluopistolla. Leirillä pojat oppivat ottamaan itsestään vastuuta ja kasvoivat kohti kokonaisvaltaista – tervettä ja liikunnallista arkea. Loistava leiri oli. Toivottavasti nämä leirit saavat jatkoa ja pojat lähtevät innolla mukaan. Ainakin tältä leiriltä kotiutui väsyneitä, mutta tyytyväisiä poikia.

–          Haluan osoittaa ison kiitoksen joukkueen pojille kaudesta. Hyvällä asenteella harjoitteleva ryhmä, jossa on mahtavia poikia, erittäin hienoa on ollut heitä valmentaa. Iso kiitos kuuluu myös ikäluokan muille valmentajille, joukkueenjohtajalle ja tietysti vanhemmille. Tästä on hyvä rakentaa kohti kautta 2017.

Jyri