Nollakutoset Ilves-Cupissa

SJK:n nollakutoset kävivät turnaamassa viikonloppuna kovatasoisessa Ilves-Cupissa Tampereella. Sää suosi tällä kertaa turnausajankohtaa, ja pelit vietiin läpi aurinkoisessa kesäsäässä. -06 sarjassa oli mukana 16 joukkuetta, ja lopputuloksissa joukkue jäi viimeiseksi saldolla 5 peliä, 5 tappiota. Enemmän olisi ollut saavutettavissa, mutta tällä kertaa jäi voitot ottamatta.

Turnauksen ensimmäiseen peliin saatiin vastaan heti kovin mahdollinen, kun Tampereen Ilveksen ryhmä tuli vastaan. Pelistä ei jäänyt mitään jossiteltavaa, vaan tuloksena oli selkeä 10-0 tappio. Vastustajalle kaikki krediitit, pelasivat hienoa futista turnauksessa ja omasivat taitavia yksilöitä. Ilveksen ryhmän koko turnauksen saldo: 5 peliä, 5 voittoa, maalierolla 30 – 1. Vain KuPS Keltainen ahdisti ryhmää kun finaalissa Ilves voitti vasta rankkareilla 2-1.

Turnauksen toisessa pelissä tuli vastaan Joensuun Jippo. Lunta tuli tupaan tässäkin pelissä: 6-0. Mutta tämän pelin osalta on helppo sanoa, että lukemat eivät vastanneet pelin kulkua. Jippo toki hallitsi hienokseltaan pelin alkupuolta, ja johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 2-0, mutta SJK:lla oli pelissä lukemattomia paikkoja tehdä maaleja.

Pieni huolimattomuus kuitenkin vaivasi, ja maalisarakkeeseen ei saatu yhtään tehtyä, vaikka paikkoja oli kyllä riittämiin. Vastustaja sitä vastoin rankaisikin sitten isolla prosentilla. Puolet maaleista syntyi juoksupalloilla keskeltä, kun SJK paineisti ja yritti saada maalia aikaan. Keskusta jäi auki, ja Jippo käytti tylysti hyödyksi.

Lauantai-päivän kolmanteen peliin tuli vastaan KuPS Musta. Pallollisesti KuPS oli pelissä parempi, mutta ensimmäinen puoliaika pysyi tuloksellisesti tasaisena. Puoliajalla tilanne oli KuPS:lle 2 – 1 Seeti Korven kavennettua ihan ensimmäisen puoliajan loppuun. Toiselle puoliajalle KuPS nosti painetta, sillä maalieron turvin heillä oli vielä mahdollisuus lohkon kakkospaikalle. KuPS tekikin vielä 5 maalia lisää, pelin päättyessä 7-1. Tämä riitti KuPS:lle takaamaan lohkon 2. sijan.

Sunnuntaina oli vuorossa sijoitusottelut, jossa SJK taisteli siis sijoista 13-16. Sunnuntain ensimmäiseen peliin saatiin vastustajaksi JJK Jyväskylästä. Pelissä SJK oli hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, mutta ensimmäisellä puoliajalla nähtiin 2 maalia, joista molemmat menivät vastustajan nimiin. Toiselle puoliajalle saatiin hyvä draivi päälle ja Tuukka Marttilan ja kahdella Seeti Korven maaliilla noustiin takaa-ajoasemasta johtoon. Valitettavasti lähes heti johtoasemaan nousun jälkeen, jäi pallo JJK:n hyökkäyksen jäljiltä pyörimään omaan päähän ja maalin tuntumaan, eikä saatu tilannetta purettua. Lopputuloksena pallo pomppi JJK-pelaajan jalkaan josta kaveri tuikkasi tasoituksen.

5 minuuttia ennen pelin päätösvihellystä SJK sai hyvän painostuksen jälkeen kulmapotkun. Pallo jäi pyörimään vastustajan maalille, josta Feeli Peurala tuikkasi SJK:n johtoon 4 – 3. Valitettavasti johto ei tälläkään kertaa riittänyt, kun vastustaja pääsi tasoittamaan pelin muutama minuutti ennen loppuvihellystä. Enempää maaleja ei nähty, ja loppuratkaisu haettiin rankkareilla. Valitettavasti rankkareissa nähtiin viime kesän uusinta vastaavasta pelistä. JJK vei lopulta voiton, ja SJK joutui "jumbofinaaliin".

Viimeiseen peliin vastaan tuli VJS/2. Vantaalaiset olivat pelissä hallitsevampi osapuoli, ja hieman SJK-pelaajien virheistäkin johtuen pääsivät viemään pelin lopulta 4 – 1. SJK:n ainokaisen teki Tuukka Marttila.

Pisteillä ja sijoituksella ei tämän turnauksen osalta päästy juhlimaan, mutta näitä kovatasoisia turnauksia pitää pelata, että tiedetään missä mennään poikien kehityksen osalta. Tappiot tuli kuitenkin huuhdeltua Kaupin kentän suihkussa, ja matka jatkui iloisissa ja osittain väsyneissä merkeissä kohti Seinäjokea.