Nollaseiskoilla oivallinen startti

(Photo: O-M Matihalti)

SJK v WFA/VIFK YJ 4-0 (3-0)

08 min 1-0 Aapo Välimäki

11 min 2-0 Ilari Kangasniemi

12 min 3-0 Lassi Rintamäki

35 min 4-0 Aapo Välimäki

Liiga Pohjoisen karsintarupeama alkoi SJK:n nollaseiskoilta oivallisesti. Joukkue pelasi vasta ensimmäisen karsintapelinsä lohkon kaikkien muiden joukkueiden ehdittyä ja pelaamaan matseja. Osalla pelejä on jo tilillään kolme, SJK:lla siis vasta tämä yksi.

Vastaan saapui vahvasti kahden pelaajan tekemiseen nojaava WFA/VIFK YJ, joka on kohdattu aiemminkin, joten aika tarkkaan tiedettiin, mitä luvassa on.

Ottelu sai melkoisen alun, sillä 12 minuutissa kotijoukkue hankkiutui kolmen maalin johtoon. Ensimmäisen osuman viimeisteli Aapo Välimäki, joka katkaisi puolustajan taaksepäin syötön ja viimeisteli tylysti johtomaalin. Vain kolme minuuttia myöhemmin asialla oli lari Kangasniemi ja minuutti tästä Lassi Rintamäki roikutti takakulmaan komeasti 3-0.

WFA/VIFK YJ panosti kärjessä pelanneen ison Filip Fröding runnovaan juoksuun, jonka kotijoukkue kuitenkin otti pois erinomaisesti tuplaamalla nuorukaisen tehottomaksi. Fröding ehti ensimmäisessä karsintaottelussa pommittaa viisi maalia KPV:n verkkoon.

Toisella jaksolla avausmaalin viimeistellyt Aapo Välimäki lisäsi kotijoukkueen maalisaldoa yhdellä osumalla ja näin saatiin aikaan loppunumerot 4-0.

Kuuden joukkueen sarjassa kärjessä on Närpes Kraft voitettuaan kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Toisena on FF Jaro, joka on pelannut kolme ottelua voittaen yhden, pelaten yhden tasan ja häviten yhden. Tämän päivän voitolla SJK nousi kolmanneksi ja lohkostahan menee siis neljä joukkuetta jatkoon. WFA/VIFK YJ majailee neljäntenä ennen VPS:aa ja KPV:a.

SJK:n seuraavat ottelut ovat 7.3. ja 11.3. Ensin kohdataan VPS vieraissa ja heti perään FF Jaro vieraissa.