Nollavitosille turnausvoitto

(Photo: O-M Matihalti)

Kuortaneen Urheiluopistolla pelatun nollavitosten turnauksen toinen pelipäivä tarjosi todella mielenkiintoisia ja tapahtumarikkaita otteluita, joista ei dramatiikkaakaan puuttunut.

Päivän aluksi pelattiin lohkojen viimeiset ottelut. Lauantai-iltana hiukan yllättäen Espoon Palloseuralle hävinnyt Vantaan Jalkapalloseura palasi omalle tasolleen aamun ensimmäisessä koitoksessa ja kaatoi FF Jaron 4-1.

Espoon Palloseura oli pitkään kiinni finaalipaikassa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Voitto olisi vienyt espoolaiset finaaliin, mutta sitkeä RoPS taisteli loppuun saakka osoittaen hyvää pelimoraalia ja käänsi kuin käänsikin ottelun edukseen 4-3. Näin EPS joutui jumbofinaaliin ja RoPS päätyi pelaamaan sijoista 5.-6. Samalla RoPS teki palveluksen VJS:lle auttaen joukkueen finaaliin.

Lauantaina molemmat ottelunsa hävinnyt FC Haka pelasi mainion sunnuntain. Ensimmäisessä ottelussaan valkeakoskelaiset ottivat voiton Nurmijärven Jalkapalloseurasta numeroin 3-1 ja lopputulemana oli sijoitusottelu RoPS:aa vastaan.

Päivän viimeisessä alkulohkon kamppailussa oli voittajalle tarjolla finaalipaikka VJS:aa vastaan. Vastakkain olivat helsinkiläinen Pallo-Pojat Juniorit ja isäntäseura Seinäjoen Jalkapallokerho.

Lopulta atsapeliin numeroin 2-2 (1-1) päättynyt kamppailu oli täynnä tapahtumia. SJK sai otteluun maukkaan startin. Eemeli Honkolan aktiivinen karvaus tuotti johtomaalin jo ottelun kolmannella pelimnuutilla, mutta PPJ tasoitti kamppailun rankkarista 16. minuutilla.

Toisella jaksolla vieraat menivät johtoon ottelun 52. minuutilla ja näin helsinkiläiset olivat hyvää kyytiä menossa finaaliin. SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi tasoihin 56. minuutilla Mikael Vuorenmaan viimeistelemällä osumalla kulmurin jälkitilanteesta. Tasoitus tiesi sitä, että finaalipaikka vaihtui seinäjokelaisille.

Sijoitusottelut alkoivat turnauksen ensimmäisellä maalittomalla pelillä EPS:n ja NJS:n kesken, eli sitten siirryttiin pilkuille. Kolmen vetäjän rankkarikisa ei kuitenkaan ihan heti selvinnytkään, vaan ratkaisua jouduttiin hakemaan kahdeksannesta parista. Lopulta EPS otti seitsemännen sijan voitettuaan pilkkukisan 7-6.

RoPS:n kohtaloksi turnauksessa koitui materiaalin kapeus. Vielä kun joukkueesta lensi pelaaja suoralla punaisella ulos jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla Valkeakosken FC Hakaa vastaan, ei koskilaisilla ollut ongelmaa kuitata peliä nimiinsä 6-0 ja sijoittua viidenneksi.

Pronssiottelussa SJK:n ohella ainoana joukkueena ilman tappiota läpi turnauksen pelannut PPJ kaatoi FF Jaron melko helposti 3-0 napaten näin pronssijoukkueen pytyn mukaan Helsinkiin.

Finaali oli eittämättä turnauksen kahden parhaan joukkueen kohtaaminen. Kumpikin joukkue pelasi yhden ns. huonomman ottelun turnauksessa. VJS hävisi EPS:lle 1-0 ja SJK joutui tyytymään 2-2-tasapeliin PPJ:n kanssa. Nyt kuitenkin pelattiin vain voitosta.

Kotijoukkue SJK pelasi todennäköisesti turnauksen parhaan ottelunsa kovimmassa paikassa. VJS:n taso oli ehditty jo todeta aiemmissa otteluissa, joten tiedossa oli, että ottelusta tulee todella kova.

Molemmat joukkueet viimeistelivät yhdet pautsioiksi tuomitut maalit ensimmäisellä puoliajalla, mutta hyväksytyn osuman viimeisteli Eemli Honkola erinomaisen turnauksen pelanneen Mikael Vuorenmaan esityöstä.

Ottelun ratkaisseen toisen maalin pääsi niittaamaan Samuli Vuorela. Kerta kaikkiaan häikäisevän esityön osumaan teki Elias Kuusisto, joka tuli laidaltaan vahvasti ja ohitti vielä päätyrajallakin yhden pakin ennen unelmapassiaan. Näin kotijoukkue otti maukkaan 2-0 (1-0) -voiton ja toisena peräkkäisenä viikonloppuna SJK:n joukkue juhli turnausvoittoa.

Aivan erityisesti on mainittava nuoret erotuomarit, jotka onnistuivat läpi turnauksen todella loistavasti.