Nuori TP aloitti vahvasti

Nuori TP aloitti vahvasti TP-Seinäjoki – IK 4-0 (2-0)32 min 1-0 Sami El-Bash37 min 2-0 Tommi Haanpää52 min 3-0 Ville Pakkala74 min 4-0 Samir BouroussiTP-Seinäjoen rajusti nuorentunut edustusjoukkue aloitti harjoituskauden ottelurupeamansa selvällä 4-0 (2-0) –voitolla Kolmoseen valmistautuvasta Ilmajoen Kisailijoista, josta ei tällä kertaa ollut vintiöille vastusta. Numerot imartelevat selvästi Areenassa vieraillutta puna-musta-asuista IK:ta.Vaikka ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan reilut puoli tuntia, oli peli käytännössä koko ajan nuoren, nopean ja nokkelan kotijoukkueen hallussa. IK sai ensimmäisellä puoliajalla vain yhden tekopaikan, eikä niitä toisellakaan puoliajalla enempää syntynyt.Ennen ottelua valmentaja Esa Haanpää oli antanut teemaksi puheen, pallon hallinnan ja pallon pitämisen maassa. ”Eskin” pyhä kolminaisuus toimikin melko mukavasti läpi kamppailun. Tekopaikat luotiin maltilla ja ilman IK:n maalilla tuuranneen Toni Koivusaaren hyviä torjuntoja lukemat olisivat olleet murskaavat.Ensimmäisen maalin pääsi tekemään Sami El-Bash hyvin rakennetusta tilanteesta, jonka pohjusti kerrassaan upean pelin pelannut Samir Bouroussi. Bouroussin hyvä syöttö päätyrajalta antoi El-Bashille upean tekopaikan, jonka nuori mies käyttikin hyväkseen. Viisi minuuttia myöhemmin Karri Hiirikoski ajoi päätyyn ja keskitti maalille, missä Ville Pakkala ei palloon päässyt, vaan se ajautui takatolpalle Tommi Haanpäälle, jolla oli helppo työ tuplata isäntien johto.Heti toisen puoliajan aluksi Pakkala lisäsi johtoa saatuaan Saku Koskiselta vapauttavan syötön. Bouroussi puolestaan kruunasi hyvän ottelunsa neppailemalla nätin maalin 74. minuutilla. Bouroussi karkasi IK:n alakerralta, kiersi Koivusaaren, pysähtyi maaliviivalle ja puski pallon taaksepäin jalkojensa välistä maaliin sinetöiden loppunumerot, joita varsinkin Juho Pajula yritti vimmatusti kaunistella ottelun loppuhetkillä.”Olen siihen tyytyväinen, että pojat malttoivat pelata ja toteuttaa suunnitelmaamme. Odotin IK:lta kovempaa vastusta, sillä ero oli suurempi kuin numerot näyttivät”, kiitteli ”Eski” omiaan.Vaikka koko TP-Seinäjoen kentällä esiintynyt ryhmä Olli Rintamäkeä lukuun ottamatta mahtuu edelleen Akatemiaan, oli esitys hyvä. Toisaalta nykyjoukkueesta ovat jo Kakkosen tasolla ehtineet debytoida Sami El-Bash, Tommi Haanpää, Petri Välimäki, Anssi Syrjämäki, Ville Pakkala ja Olli Rintamäki.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Jaakko Lampi, Anssi Syrjämäki, Jukka Ahola, Juuso Pitkäranta, Karri Hiirikoski, Sami El-Bash, Samir Bouroussi, Jyri Reinilä, Ville Pakkala, Tommi HaanpääVaihdosta: Juho Pajula, Saku Koskinen, Olli Rintamäki, Ilkka Jaatinen, Ville Suutala