Oikeudenmukainen tasapeli

Oikeudenmukainen tasapeliTP-Seinäjoki – VIFK 1-1 (0-0)64 min 1-0 Ville Salonpää79 min 1-1 Markus Nordman
TP-Seinäjoen B-junioreiden kenraaliharjoitus ennen ensi lauantaina alkavaa SM-karsintasarjaa ei pelillisesti ollut mitenkään erityisen vakuuttava. Vaikka Wallsport Areenaan vastaan saapunut Ykkösen Vasa IFK lieneekin sangen kelpo joukkue, se tuskin tasoltaan on esimerkiksi HJK:n tasoa. Siinä mielessä tasapeli ei varmasti tyydytä kotijoukkueen taustaryhmää, katsojia tai pelaajia itseäänkään.
Toisaalta, peli oli hyvä vääntö, jossa VIFK piti ehkä enemmän palloa, kuten tähtirintojen joukkueet tekevät pikkujunnuista edustukseen. Silti se ei tee pelistä tehokasta ja tuloksistahan tälläkin tasolla jo pelataan.
Vaikka vieraat pitivät siis pelivälinettä enemmän hallussaan, oli se vain näennäistä, sillä todennäköisesti vieraiden kippari ja toinen toppari, Viktor Matintupa, oli se pelaaja, joka kaikista eniten hautoi pelivälinettä 80 minuutin aikana. Ajoittain hän löysi syötöillään hyvin kanssapelaajia, mutta kokonaisuutena pelinavaaminen oli liian verkkaista.
Samaa voi toki sanoa kotijoukkueesta kollektiivisesti. Liikettä ei ollut niin paljon kuin sitä jatkossa vaaditaan. TP-Seinäjoki aloitti ottelun ilman keskikentältä pelikiellossa ensi viikonloppuna olevaa Jesse Jääskeläistä. Olisi saattanut kuvitella, että valmentaja Ismo Koskela olisi korvannut "Tykin" esimerkiksi tälläkin kertaa varsin vahvasti pelanneella Miika Korpelalla ja pistänyt voimiltaan hieman hentoiseksi jäävän taituri Veli-Pekka Pajulan "Kumin" paikalle ylemmäs. Koutsihan ratkaisut toki tekee, joten ei siitä sen enempää.
Ensimmäisellä puoliajalla ensimmäiset tekopaikat tulivat Miika Korpelalle ja Timo Koivulle noin vartin pelin jälkeen. Sen jälkeen tosi paikkoja saatiinkin odottaa kunnes vaasalaisten vaarallisin pelaaja, Markus Nordman, pääsi yrittämään maalintekoa Tuomas Karjanlahden vedettyä kuitenkin pidemmän korren isäntien maalilla reilun puolen tunnin pelin jälkeen.
Heti perään isäntäjoukkue sai kuitenkin vapaapotkun toisesta päästä ja oli iskeä siitä kamppailun avausmaalin Teemu Penninkankaan kierteisen pallon painuttua läpi rangaistusalueelle ryhmittyneiden pelaajien aivan takatolppaa nuollen.
Toiselle puoliajalle TP-Seinäjoki heitti kuusi tuoretta pelaajaa kehiin. Liekö se ollut syynä, vai mikä, mutta myös maalipaikkoja nähtiin entistä enemmän. Kummassakin päässä tosin. Ensimmäinen paikka tuli Henri Huillan puskettua kulmurin takatolpasta pallon verran ohi.
Toisessa päässä Markus Nordman pääsi kokeilemaan maalintekoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Tällä kertaa esteen muodosti maaliin tullut Toni Koivusaari. Koivusaaren torjunnan jälkeen kotijoukkueella oli kaksi aivan erinomaista tilaisuutta mennä ottelussa johtoon. Ensin Teemu Penninkangas pääsi laukomaan, mutta veskarin sormien kautta pallo painui takatolppaa nuollen ohi maalin ja pari minuuttia myöhemmin Jyri Korkea-ahon nosto osui sen verran veskarin lapaseen, että tuloksena oli vain kulmuri.
Tuo kulmuri tuotti kuitenkin ansaitun johtomaalin, sillä rangaistusalueelta ulos ajautunut pallo tuli Ville Salonpäälle, joka laukoi painavan vedon kohti maalia. Pallo muutti matkalla suuntaa hieman, mutta upposi joka tapauksessa verkkoon vieden isännät johtoon.
Kuutisen minuuttia myöhemmin Nordman oli taas karkuteillä. Vaasalaiskannattajien ennenaikaiset tuuletukset loppuivat kuitenkin pallon kimmottua tolpasta ulos. Lopulta VIFK sai kuitenkin tasoituksen, joka varmasti vastasi kokonaisuutta. Nordman pääsi 79. minuutilla viimeistelemään kotijoukkueen alakerran hieman torkahdettua ja näin saatiin sinetöityä jokseenkin ympäripyöreä ottelu oikeudenmukaisin numeroin.
Erotuomaristokin selvitti hommat kunnialla Ari Mäkelän johdolla, eli jokseenkin kaikkien osapuolten kuvittelisi olevan tyytyväisiä matsin antiin.
TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti (41. Toni Koivusaari, Ville Salonpää (41. Akseli Metsä-Ketelä), Pekka Rousu (41. Sami Viljanen), Tommi Kukila, Henri Huilla, Niko Nauholz, Kalle Taini (41. Jesse Jääskeläinen), Timo Koivu (41. Jyri Korkea-aho), Veli-Pekka Pajula (41. Antti Viita), Teemu Penninkangas (60. Ville Salonpää), Miika Korpela