OLS haki pisteet Seinäjoelta

SJK-j – OLS 0-1 (0-0)

B-junnujen SM-karsintasarjan pohjoislohkossa käytiin tiukka kamppailu pisteistä Wallsportilla. Peliä oli saapunut mukava määrä yleisöä kannustamaan nuorukaisia. Vierailija OLS otti pisteet mukaansa Ouluun ja varmisti näin ollen paikkansa kesän SM-sarjaan.

Ottelun ensimmäinen jakso oli SJK:n hienoista hallintaa. Tilaa löydettiin vastustajan puolustuslinjan edestä, josta päästiin yrittämään murtautumista. Muutama maukas maalipaikka nähtiin, mutta vieraiden erinomaisesti pelannut maalivahti selvitti tilanteet taidolla. Kumpikin joukkue pyrki rakentamaan peliään kontrolloidusti sekä puolustamaan aggressiivisesti. OLS on kova joukkue, joka toimi yhtenäisesti kumpaankin suuntaan.

"Ottelun taso oli hyvä ja olen varma, että nämä pelit kehittävät poikia. Hieno ensimmäinen jakso, jossa meillä oli paikat siirtyä johtoon. Vastustajan veskari kuitenklin hoiti tonttinsa tyylikkäästi". Kommentoi avauspuolikasta B-junnujen valmentaja Jyri Hietaharju.

Toisella jaksolla vierailija nosti prässiään, mikä vaikeutti SJK:n pelinrakentelua. Tuntui, että mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän OLS otti komentoa itselleen. Ottelun ainut maali nähtiin noin tunnin pelin kohdalla. Samuel Kurttila antoi vasurinsa puhua noin kahdestakymmenestä metristä. SJK:n maalia vartioinut Niilo Peräaho sai vielä kättään laukauksen eteen, mutta pallo lipui inhottavan hitaasti torjunnasta maaliviivan yli. Isännät eivät pystyneet vaarallisia tekopaikkoja enää luomaan, vaan OLS jäädytti peliä fiksusti ja korjasi näin ollen voiton.

"Kaksijakoiset fiilikset. Ensimmäinen jakso oltiin omalla tasolla, mutta toisella jäätiin kyllä vastustajan jalkoihin. Tuntui, että ei löydettty tiloja ja pallollinen ei saanut tukea riittävästi. OLS ei kuitenkaan kovinkaan monta vaarallista maalitilannetta pystynyt luomaan, mutta toki yksikin maali riitti tänään heille voittoon. Erikoistilanteisiimme olen pettynyt. Pallojen laatu ei ollut sitä mihin ollaan aiemmissa peleissä totuttu. Kova taistelu jätkiltä ja pelin jälkeen pettyneitä ilmeitä. Tämä kertoo siitä, että pojat tiedostavat oman potentiaalinsa ja tekevät tätä juttua tosissaan. Ollaan huomattu, että tasomme riittää ketä tahansa vastaan tässä sarjassa."

Sarja jatkuu SJK:n osalta pääsiäisen jälkeen 3.4. Vaasassa VPS-j:n vieraana. Käytännössä tasapeli tuosta ottelusta riittää suoraan paikkaan SM-sarjaan. SJK on tällä hetkellä lohkossa neljäntenä, kolme pisitettä VPS:ää ja OLS:ia jäljessä. Ilves majailee kolmannella sijalla samoissa pisteissä, mutta omaa paremman maalieron kuin SJK.

SJK-j Kokoonpano: Niilo Peräaho, Juska Päivänurmi, Aapo Kuivila, Samir Radwan, Johan Lamberg, Iiro Hautala, Oskari Aunula, Jussi Vähäpesola (48 Leevi Oksanen), Onni Valakari, Aleksi Pöntinen, Emil Pannula. Vaihdossa: Onni Pelkkikangas, Joel Hyytinen, Joona Mäkelä, Kasper Unkuri, Oskar Pihlaja, Nuutti Salo.