Onneton JJK kumoon

Onneton JJK kumoon 10.06. TP-Seinäjoki – JJK 2-0 (1-0)33 min 1-0 Mark Joseph 47 min 2-0 Steve MeltonTP-Seinäjoki otti keskiviikkona kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa samoin 2-0 (1-0) -loppunumeroin kuin kahdessa aikaisemmassakin. Vieraileva JJK putosi totaalisesti pruukilaiskyydistä toisella jaksolla ja maaliluvut mairittelevatkin jyväskyläläisiä, sillä TP:llä oli useita loistavia paikkoja lisäosumiin. Pallo kävi ylärimassakin moneen otteeseen, mutta vain kotijoukkueen huono tuuri ja epätarkkuus viimeistelyssä pelasti vieraat todelliselta rökäletappiolta.Ottelun alku oli sentään vielä suhteellisen tasainen. TP joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo alkuminuuteilla, kun Arto Jalasvaara reväytti takareitensä. Pikku hiljaa pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle ja 19. minuutin kohdalla pallo saatiin ensimmäisen kerran ylärimaan. Pasi Oksanen antoi kulmurin takatolpalle, Mark Joseph jatkoi sen Betinholle maaliaukolle ja tämä puski poikkiparrun kautta yli. Pian tilanteen jälkeen Mika Hiekalle pelattiin vetopaikka maalintekosektoriin, mutta löysä kuti suuntautui suoraan JJK:n maalissa melkoisen epävarmoja otteita esittäneelle Janne Korhoselle.Reilun puolen tunnin kohdalla Seinäjoen keskuskentällä nähtiin todellinen kuukauden maali. Steve Melton syötti hyökkäystä tukemaan nousseelle Mark Josephille ja tämän mahtava veto upposi lähes 30 metristä oikeaan ylänurkkaan. Maalivahti Korhonen ei voinut muuta kuin katseella ihastella upean kudin painumista vastustamattomasti verkkoon.Heti toisen puoliajan alussa JJK:n selkäranka katkesi lopullisesti. Steve Melton pelasi vastahyökkäyksestä loistavan seinän rangaistusalueella Vesa Kiljusen kanssa ja sijoitti pallon nätisti taka-alanurkkaan. Tämän maalin jälkeen kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. TP hallitsi viimeistä puolituntista täydellisesti ja toinen toistaan parempia maalipaikkoja siunaantui vähän väliä.Mark Joseph pääsi yrittämään illan toista osumaansa vaparista, mutta pallo viuhui hivenen ohi takatolpan. Markin innostamana Mika Kallio ampui vasurikanuunallaan 35 metristä hiukkasen yli. TeePeen hurja pyöritys jatkui, pallo kävi jälleen rimassa ja Vesa Kiljunen tykitti läheltä sivuverkkoon. Vaihdosta sisään tullut Toni Suutari oli lähellä onnistua, mutta laukaus pamahti yläparrusta yli maalin. "Tonto" syötti vielä jatkossa laatikon sisään Meltonille, jonka puolivolleyn mv. Korhonen vaivoin pysäytti.JJK:n esitys joukkueena oli täydellinen pettymys, eikä edes palkittu Vasili Karatajev mitenkään erottunut joukosta. TP:n maalissa Sami Sinkkonen pääsi todella helpolla kuten koko puolustuslinjakin. Steve Melton kohosi ottelun kuninkaaksi ollen erinomaisella pelipäällä. Vaasalaiserotuomari Jukka Wolffilta jäi taas kerran näkemättä monta rikettä ja vastaavasti toisinaan pilli soi lähes mitättömissäkin tilanteissa.Steve ja Mark loistivatPruukilaisten brittivahvistukset Steve Melton ja Mark Joseph olivat oivassa vireessä JJK-ottelussa. Steve syötti ja teki maalin sekä järjesteli muutenkin mainiosti TP:n peliä. Mark puolestaan ampui kauden komeimman osuman kaukovedolla ylänurkkaan.- Etkö ole nähnyt, kun vetelen tuollaisia kuteja aina treeneissäkin, Mark virnisteli.Steve lähti torstaina Englantiin muutaman viikon lomalle, mutta palaa heti heinäkuun alussa takaisin oranssipaitaan.- Taisi olla paras pelini täällä. Saimme ottelun selvästi hallintaamme toisella puoliajalla ja vastustaja jäi alakynteen, Steve totesi hyvän iltapuhteen jälkeen.Pinnat huonollakin pelilläTP-Seinäjoen ja Jyväskylän Jalkapalloklubin peli ei ollut kaunista katsottavaa. Ei etenkään ensimmäisellä puoliajalla, eikä etenkään kotijoukkueelta ensimmäisellä puoliajalla."Selvästi ollaan nyt väsyksissä. Oli tosi vaikea latautua TPV-pelin jälkeen, kun matseja tulee näin tiuhaan tahtiin. Siis myös minun oli jotenkin vaikea latautua, ei pelkästään poikien. Sanoinkin eilen joukkueelle, että ainakin itselläni on ollut vaikeuksia keskittyä" myönsi Hannu "Köppä" Rajaniemi (kuvassa oikealla), sadatellen tiukkaa pelitahtia."Ihan ensin voisi pistää terveisiä Palloliittoon, että ei oikein oo järkeä, kun ensi viikolla alkaa jo syyskierros, eikä ole edes juhannus. Ei tässä paljon harjoitella" selvitti "Köppä" ollen aika tavalla oikeassa. Tahti on ollut amatööreille mieletön ja varsinkin kun puhutaan kuitenkin Ykkösestä, jossa ollaan amatöörejä.Vierasjoukkueen Boguslaw Hajdas kehui TP-Seinäjokea suitsuttaen joukkuetta oikein tosissaan, vaikka kenties vähempikin olisi riittänyt. Ei peli nyt ihan niin hyvää ollut."Meidän ryhmä oli kuin kaksi eri joukkuetta. Ensimmäisellä puoliajalla me pidimme palloa ja olimme mielestäni parempia. Toisella jaksolla joukkue oli kuin toinen. Pyydän anteeksi, että pelasimme niin huonosti" Boguslaw Hajdas kertasi pelin kulkua.Kieltämättä peli oli kaksijakoinen. TP-Seinäjoki pelasi alle kaikkien mahdollisten standardien ensimmäisellä jaksolla, jonka ainoa valopilkku oli Mark Josephin "goal of a lifetime"."Jos TP-Seinäjoki pelaa näin, on joukkue varmasti sarjan kärjessä. Olisimme voineet hävitä ottelun enemmänkin" lateli Hajdas osuen oikeaan, sillä kolmeen kertaan pallo oli vieraiden ylähirressä."En tiedä, missä mennään, jos meidän paras pelaajamme on 36-vuotias Vasili Karatajev?" kyseli Hajdas huolestuneena. Ei tilanne kuitenkaan aivan niin huono JJK:lla ole, sillä erityisesti silmään pisti 18-vuotias Aki Katajamäki."Ensimmäinen maali oli ihan loistava" muisti Hajdaskin mainita."Bogu on aina yhtä kohtelias, antakaapa miehelle olut" naurahti puolestaan "Köppä"."Ensimmäinen puoliaika oli kamala. Tauolla oli sellainen ripitys, että joka pelaaja vannoi lähtevänsä parantamaan. Maali vapautti sitten pelin. Saatiin yllättävänkin paljon tilaa ja kyllä meidän olisi pitänyt tehdä muutama maali lisää" selvitti "Köppä"."Kyllä taistelutahto ja halu ratkaisivat voiton. Aika paljon ahkerammin siellä oranssinuttuiset löivät persettä kenttään ja tappelivat palloista" tunnusti myös JJK:n kakkosluotsi, Jori Särkkä.