Oranssi jatkaa jahtia

Oranssi jatkaa jahtia Seinäjoen Sisu – TP-Seinäjoki 0-4 (0-1)04 min 0-1 Tommi Haanpää50 min 0-2 Tommi Haanpää71 min 0-3 Samir Bouroussi90 min 0-4 Ramel LoddinTP-Seinäjoki jatkaa Nelosen kärkipaikan jahtaamista. Putoamistaistelussa oleva paikallisvastustaja Sisu pisti kuitenkin oranssimustat tekemään tosissaan töitä, vaikka lopulta numerot repesivätkin melko selviksi. Aivan uskomattoman hieno syyssää helli katsojia Jouppilanvuoren Tekonurmen illassa ja pelikin oli varsin mukavaa Nelosen tasoa.Vaikka punakone pistikin kenttäpelissä hyvin kampoihin, todellisia tekopaikkoja isäntäjoukkue Sisulla ei kuitenkaan ottelussa järin monta ollut ja näin vieraiden maalilla pelannut Atte Tervasmäki piti maalinsa puhtaana pohjustaen voiton oranssi-mustille.Aivan kuten keväänkin kamppailussa, myös tällä kertaa TP-Seinäjoki iski heti ottelun alussa. Saku Koskinen pelasi keskikentältä mainion pistopallon Tommi Haanpäälle, joka pisti pallon kauniisti ohi Jouni Pyylammen vieden vieraat johtoon jo neljän minuutin kohdalla.Heti perään oli Sisulla ottelun paras paikkansa, mutta Atte Tervasmäen loistava venytys pelasti tilanteen kulmuriksi.Vajaan 20 minuutin jälkeen Haanpää oli tuplata vieraiden johdon puskettuaan pallon poikkipuun kautta yli. Heti perään oli pahanteossa laitalinkkinä pitkästä aikaa pelannut maanpuolustaja Timo Rauhala, mutta tällä kertaa Pyylampi veti pidemmän korren. Pyylampi torjui myös Haanpään läpiajon ja tauolle mentiin TP-Seinäjoen yhden maalin johdossa.Toisen puoliajan alussa vahvan esiintymishalun omannut lapualaistuomari Sami Kuula jätti ilmiselvän rankkarin puhaltamatta TP-Seinäjoelle, mutta miltei seuraavasta tilanteesta vieraat rokottivat Koskisen pelattua uudelleen Haanpään tekopaikkaan. Tommi Haanpää kiersi vielä vastaan tulleen Pyylammen ja pisti pallon rauhassa maaliin lisäten TP-Seinäjoen johdon kahteen maaliin.Sisun horisontista asiaa katsellessa lopun alkua tuli 71. minuutilla Timo Rauhalan syötettyä Samir Bouroussin karkuteille. Tällä kertaa ”Samppa” piti päänsä kylmänä ja sijoitti pallon hienosti etukulmasta sisään. Vierasjohto kasvoi näin jo kolmeen maaliin.Lopullisen sinetti vierasvoitolle niitattiin ottelun viimeisellä minuutilla Ramel Loddinin päästyä tekemään alueen sisältä vieraiden neljännen maalin.Molemmat joukkueet olivat matkassa hieman siipirikkoisina. TP-Seinäjoen pelaajalistalta puuttui peräti 16 pelaajaa ja näin B-juniori-ikäiset Teemu Penninkangas ja Niko Lehdontie pääsivät tekemään debyyttinsä edustusjoukkuetasolla.Kotijoukkueesta maalivahti Jouni Pyylampi piti kaikesta huolimatta joukkuettaan pystyssä. Myös keskikentän Petri Perämäki oli jälleen hyvä. Ex-pruukilaisen, Pasi Oksasen, oivallukset ovat edelleen hyvää luokkaa tälle tasolle. Alakerrassa Niko Seppelvirta oli Sisun eliittiä.TP-Seinäjoen alakerta pelasi nyt virheittä. Jaakko Lampi, Jukka Ahola, Vesa Kivimäki ja varsinkin Ilpo Tuulari onnistuivat pitämään Sisun kärjet todella tylsinä. Keskikentällä Saku Koskinen pelasi erittäin hyvän ottelun syöttäen kaksi maalia. Tommi Haanpää viimeisteli kaksi tärkeää osumaa, mutta paikkoja oli ainakin viiteen maaliin. Silti nuo maalit olivat vieraille elintärkeitä, joten pieni tuhlailu voitaneen katsoa läpi sormien.Voitto tarkoitti sitä, että TP-Seinäjoen jahti jatkuu. Kauhajoen Karhu johtaa nyt Nelosta pisteen erolla ennen kakkoseksi noussutta TP-Seinäjokea ja kolmantena olevaa FC Kiiston A-Teamia. VIFK Young Boys on sarjassa neljäntenä kahden pisteen päässä kauhajokisista. Sisulle tappio tuli pahaan paikkaan, sillä joukkue on vain pisteen putoamisviivan yläpuolella tasapistein Kraft/2:n ja Kaskö IK:n kanssa.TP-Seinäjoen kannalta sarjan loppu on mielenkiintoinen, sillä kaksi pahinta kilpakumppania tulee Seinäjoelle vieraisille ja viimeinenkin ottelu, Malax IF, on kotosalla. Näin reissupelit ovat tältä kaudelta ohi ja nousu Kolmoseen on todellakin omissa jaloissa. Sisun toivoisi selvittävän tarvittavat pisteet kolmesta viimeisestä ottelustaan sarjapaikan uusimista varten, sillä joukkue pelaa kuitenkin viihdyttävää ja miellyttävää peliä verrattuna moneen muuhun Nelosessa pelaavaan joukkueeseen.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Jaakko Lampi, Vesa Kivimäki, Jukka Ahola (v), Ilpo Tuulari, Karri Hiirikoski (60. Teemu Ala-Lahti), Jyri Reinilä (v, 82. Ramel Loddin), Saku Koskinen, Timo Rauhala (v, 71. Niko Lehdontie), Tommi Haanpää (v, 65. Teemu Penninkangas), Samir Bouroussi