Oranssipaidat cupissa 32 parhaan joukkoon

Oranssipaidat cupissa 32 parhaan joukkoon TP-Seinäjoki jätti murheellisen JJK-ottelun nopeasti taakseen ja eteni hienosti Suomen Cupissa jo kuudennelle kierrokselle. Itälohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Kings kaatui 2-1 (2-0)."Lähdettiin hakemaan ehjää ja hyvää peliä sunnuntain JIPPO-ottelua silmällä pitäen. Tärkeää oli, että saatiin itseluottamusta takaisin", TP-luotsi Veli-Matti Latosaari totesi.Keskiviikon ottelu oli kaksijakoinen. Kings oli ensimmäisellä jaksolla vaisu, mutta valmentaja Samuli Penttisen kovaääninen puoliaikapuhuttelu toi tulosta ja tauon jälkeen kentällä nähtiin aivan erilainen vierasjoukkue. Alkupuoliskoa hallinnut TP olikin toisella jaksolla kovan paineen alla, mutta selvisi yhdellä takaiskulla. Kings hukkasi ottelussa useamman hyvän maalipaikan.Oranssipaidat siirtyivät johtoon jo kolmen minuutin kohdalla, kun Marko Huttu nosti pallon yli Kings-vahti Juha Ovaskaisen. Vieraillakin oli pari hyvää tilannetta, mutta viimeistely ontui ja toisaalta TP:n maalissa Jukka-Pekka Kivimäkeä tuurannut Timo Ulvila oli vireessä ja kuului kentän parhaimmistoon.2-0 syntyi reilun 20 minuutin pelin jälkeen Pasi Oksasen antamasta kulmasta, jonka Kingsin toppari Markus Kauppinen puski tyylipuhtaasti omiin. Huttu oli tässäkin tilanteessa hyvin mukana.Savolaisten kavennusosuma vajaat 20 minuuttia ennen loppua oli illan komein. Marko Kurikka kesotti laidasta ja Arto Koistinen tykitti suoraan ilmasta alanurkkaan 2-1. Tämän jälkeen Kings haki vielä vimmatusti tasoitusta, mikä avasi myös TP:lle muutaman paikan tehdä maali vastahyökkäyksestä. Lisää osumia ei kuitenkaan nähty.Jarkko Mäki-Maunus palasi ottelussa tositoimiin ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn. "Jake" toikin kovuutta keskikentälle, vaikka joutui jättämään kentän vähän ennen puoliaikaa. TP:n A-junioreissa maaleja paukutellut Henri Salo teki ottelun lopussa debyyttinsä edustusjoukkueessa.Cupin kuudes kierros arvotaan perjantaina iltapäivällä Palloliiton toimistolla. Ottelut pelataan juhannuksen jälkeen maanantaina 28.6.TP-Seinäjoki: Ulvila, Oksanen, Lehtinen, Nuojua, Asuintupa, Mäkipelkola (84. Kuusela), Ylinen, Mäki-Maunus (40. Leppänen), Pekkanen, Huttu, Luoma (v, 86. Salo)