Orastavan voittoputken hakua

SJK saa IFK Mariehamnin vastaansa keskiviikkona 30.6. klo 18:30 OmaSp Stadionille. Ottelutapahtumassa ei ole yleisömäärään rajoitteita, mutta paikalle ei saa missään tapauksessa tulla sairaana, ja tapahtumassa on voimassa vahva maskinkäyttösuositus.

Liput peliin ovat myynnissä Epstorin SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. Verkkolippu on ennakkoon aina halvempi. Mahdollisille paikalle tulevillle IFK Mariehamn-kannattajille, on oma lippulinkkinsä ja omat paikat Vieraskatsomossa. Peli näkyy suorana myös Ruutu-palvelusta. Viime kotiottelussa Atria Wilhelm -kupongin saaneet, voivat lunastaa ilmaisen makkaransa tässä ottelussa. Edellisen Ilves-kotiottelun voittomaali kun syntyi Atria Wilhelm-minuutilla, joka on aina ottelun 77. peliminuutti. Voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosasta.

SJK ja IFK Mariehamn kohtaavat nyt toista kertaa viikon sisään, kun SJK vieraili juuri ennen juhannusta Maarianhaminassa ja otti mukaansa täydet kolme pistettä. SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa selvästi, ja meni johtoon ennen taukoa. Toisella puoliskolla kotijoukkueen oli pakko nostaa hyökkäysvoimaa lisää ja SJK joutui puolustuskannalle, mutta kesti pelin loppuun saakka, ja olisi voinut iskeä vastahyökkäyksillä lisämaalejakin, jos viimeiset ratkaisut olisivat olleet parempia.

– Erikoinen peli tulossa, kun tavallaan nyt jatketaan ns. ”back-to-back”. Eli mielenkiintoiset asetelmat, kun pelataan heti tavallaan toinen osaottelu, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Ja pelin kuva oli viime pelissä juuri siten, että toisella puoliajalla he olivat kenties hieman aktiivisempia. Eivät puhtaasti muuttaneet mitään, mutta olivat paljon aktiivisempia. Prässäsivät ylempää, ja olivat aktiviisempia siinä vaiheessa kun heillä oli pallo. Ja meidän pitää puolustustilanteessa pallottomana olla vähän parempia. Me ehkä avasimme hieman liikaa puolustusta toisella jaksolla, ja annettiin sitä kautta heille mahdollisuuksia tulla. Ja siltikin, peli oli sen 20:ntä ensimmäistä minuuttia niin, etteivät he saaneet aikaan varsinaisesti mitään, mutta sitten loppua kohti saivat enemmän painetta ja erikoistilanteita.

– Se oli muuten meiltä mielestäni ihan hyvä ottelu, mutta se ei ollut meiltä ehjä peli. Meidän pitää pystyä pelaamaan ehjempi 90-minuuttinen. Sekä pallollisena ja pallottomana, molempiin suuntiin.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin tosi hyviä pallon kanssa, mutta meidän pitää pystyä jatkamaan sitä myös, vaikka vastustaja prässää ylhäältä. Lähdimme liian suoraviivaisesti, mikä ehkä johtuu siitä, että johdettiin peliä 1-0, niin ei haluttu riskeerata. Mutta siinä vain sitten pallo tulee aika nopeasti takaisin, jos lähtee vähän huonolla ryhmityksellä hyökkäämään, pohtii Honkavaara.

– Ehdottomasti olemme tyytyväisiä voittoon, mutta nyt pitää vain nollata se samantien. Nyt on uusi peli. Ja tämä voi olla hyvinkin erilainen peli. Riippuen vähän siitä mitä Maarianhamina lähtee hakemaan. Mutta meidän pitää vain pelata rohkeammin peliä, Honkavaara päättää.

Tällä viikolla SJK pelaa myös toisen ottelu, kun se matkustaa sunnuntaiksi FC Lahden vieraaksi. Siten pientä kierrätystä saatetaan nähdä otteluissa. Sivussa keskiviikkona ei SJK:lta ole varmuudella enää ketään, kun Daniel Håkans ja Jude Arthurkin on taas kunnossa. Myöskään pelikieltoja ei ole. Ennen edellistä IFK-ottelua Maarianhaminassa, Gustaf Backaliden jäi sivuun juuri ennen ottelua, pienen tuntemuksen vuoksi, mutta hänkin saattaa olla taas käytettävissä keskiviikkona.

– Meillä ei ole sairasosastolla nyt ketään. Backaliden jäi varotoimenpiteenä viime pelistä sitten pois, mutta hänkin pystyy periaatteessa vetämään, joten katsomme hänen tilanteen lähempänä. Jude ja Danielkin on mukana jo harjoituksissa normaalisti. Siinä mielessä näyttää tilanne oikein hyvältä, kertoo Honkavaara vielä lopuksi.

SJK – IFK Mariehamn keskiviikkona 30.6. klo 18.30. Liput Lippu.fi-kanavista. Suora lähetys Ruutu-palvelussa.

Pelipäivänä Meidän Kaupunki-kampanjassa mukana olevien Seinäjoen alueen yrityksien ovilla voi nähdä mustia SJK-lippuja, joka tarkoittaa, että SJK-kausikorteilla on pelipäivänä etuja kyseisissä yrityksissä. Voit tutustua tarkemmin yrityksiin ja kampanjaan SJK:n sivuilta.

Seuraavaa kotiottelua joutuu odottamaan hieman pidempään, koska OmaSp Stadionilla tehdään laajennustöitä. Lauantaina 24.7. klo 17:00 OmaSp Stadionille saapuu AC Oulu ja siitä seuraava kotipeli on elokuussa 14. päivä. Keskiviikon jälkeen SJK matkustaa 4.7. FC Lahden vieraaksi ja perjantaina 16.7. Ilveksen vieraaksi. Löydät otteluohjelman SJK:n nettisivuilta, Ottelut-kohdasta.

OmaSp Stadionin laajennustöiden vuoksi arkipäivien lounaat on siirretty Torikeskuksen kolmoskerroksesta löytyvään Wenla Café & Bistroon. SJK Shop ei palvele OmaSp Stadionilla laajennuksen aikana, mutta Epstorilla oleva SJK Store on auki maanantaista perjantaihin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16. Siellä on myynnissä liput ja fanituotteet. Myös SJK:n verkkokauppa palvelee normaalisti.

IFK Mariehamn jatkaa edelleen maalien ja pisteiden metsästystä

Tappio SJK:lle oli jo kuudes perättäinen IFK Mariehamnille viime torstaina, ja samalla se oli kuudes perättäinen ilman maalia. Lukas Syberyjkin asema joukkueen päävalmentajana alkaa siten horjua. Tähän kauteen IFK Mariehamn on kuitenkin uudistanut ja vahvistanut joukkuetta kovasti, ja pelaajarinkiin käytetty budjetti oli ennen kauden alkua sarjan keskivaiheilla. Tavoitteena oli haastaa europaikoista.

Joukkueen kapteeni, puolustaja Robin Buwalda myönsi Ålandstidningenin haastattelussa olevansa tilanteesta huolestunut, mutta kertoi samalla, että mitään taikatemppuja ei tilanteen kääntämiseen ole, vaan heidän on pakko jatkaa työntekemistä sen eteen, että pääsevät tappiokierteestä yli. Luovuttaa ei hänen mukaansa kukaan aio. Siksi onkin tärkeää, että SJK:ssa kukaan ei lähde aliarvoimaan keskiviikon vastustajaa. IFK Mariehamnilla on joukkueessa laatua ja se on vaarallinen joukkue, päästessään nopeisiin hyökkäyksiin. Ja niitä tullaan taatusti näkemään OmaSp Stadionilla keskiviikkona, kun SJK hakee voittoa ja IFK:lle riittää aluksi oman pään nollaaminen.

Entisinä SJK-pelaajina hyökkääjä Vahid Hambo on toipunut pelikuntoon alkukauden loukkaantumisistaan, ja aloitti jo viime pelin IFK:n avauksessa. Keskikentällä peliä teki edellisessä ottelussa niin ikään entinen SJK-pelaaja Emile Paul Tendeng. Viimeisimpien huhujen mukaan kuitenkin Tendeng olisi lähdössä joukkueesta parin viikon päästä aukeavassa siirtoikkunassa, eikä kenties olisi enää mukana edes tässä ottelussa. SJK:n seurahistorian nopeimman maalin aikoinaan kaudella 2018 iskenyt Hambo, syttyy taatusti peliin entisellä kotikentällään. Nopein maali syntyi vain 12 sekuntia pelin alkamisen jälkeen, Wallsportilla TPV:ta vastaan pelatussa Suomen Cupin ottelussa.

IFK:lla ei ole pelikieltoja. Loukkaantuneena on puolustaja Aapo Mäenpää sekä hyökkäyspään Riku Sjöroos ja Eero Tamminen. Loukkaantuneena ollut Frankline Okoye oli SJK:ta vastaan jo vaihtopenkillä edellisessä kohtaamisessa, mutta jäi ilman minuutteja.

Paikalle keskiviikkona mahdollisesti tulevat IFK Mariehamnin kannattajat, voivat sijoittua OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne liput ostetaan omasta erillisestä linkistä. Linkki vieraskatsomoon löytyy tästä.

Ottelutapahtuman järjestelyt ja lipunmyynti keskiviikkona 

Keskiviikkona 30.6. klo 18:30 OmaSp Stadionilla pelattava SJK – IFK Mariehamn Veikkausliigan ottelu, pelataan ilman yleisörajoituksia. Ottelutapahtumaan ei saa missään tapauksessa tulla sairaana ja tapahtumassa on vahva maskinkäyttösuositus 12-vuotta täyttäneille.

OmaSp Stadionin katsomot ovat kaikki käytössä, ja sisääntulo tapahtuu neljästä eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, joten kun tulet tapahtumaan, ota selville etukäteen oma porttisi mistä tulet sisään. Huomioi myös, että OmaSp Stadionin etupiha on suljettu kokonaan rakennustyömään vuoksi, eikä sen läpi pääse kulkemaan.

Jokaisessa katsomoisssa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit, WC:t, käsienpesumahdollisuudet sekä käsidesiä on saatavana kaikille. Jokainen katsomonosa on katettu, ja jokaiselle katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi Pääkatsomon katsojat pääsevät käyttämään myös joko Atria Loungen VIP-tiloja tai Carlsberg Sports Barin sisätiloja. Näihin tiloihin ei ole pääsyä muiden katsomoiden lipuilla tai kausikorteilla ottelutapahtuman aikana. Ennen ottelua ja ottelun jälkeen, nämä ovat avoinna kaikille katsojille.

Anniskelu löytyy Pääkatsomon lisäksi Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn takaa, Pääkatsomon länsikulmauksesta sekä tarvittaessa Vieraskannattajien katsomosta. Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

SJK:n viime kotiottelussa Atria Wilhelm -kupongin saaneet, voivat lunastaa ilmaisen makkaransa tässä ottelussa stadionin myyntipisteistä, kuponkia vastaan.