Pääsihteeri Casagranden terveiset

Moi,

Elämme suomalaisessa jalkapallossa ja futsalissa poikkeuksellisen hienoa aikaa. A-maajoukkueiden upeat esitykset EM-karsinnoissa ja futsalmaajoukkueen historiallisen jatkokarsintapaikan varmistuminen MM-karsintojen Elite Roundille rakentavat vahvaa pohjaa grassroots- ja seuraviestinnälle niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Jalkapallo ja futsal kuuluvat monissa kanavissa ja mediassa sisältöä tuotetaan entistä kohdennetummille asiakasryhmille. Jalkapallo ja futsal kuuluvat kaikille!

Haluankin henkilökohtaisesti kiittää Teitä suomalaisen seuratoiminnan korvaamattomia tekijöitä ja kertoa hyviä uutisia. Yhteistyössä UEFAn kanssa toteutetun SROI-mallinnuksen tulokset todentavat ensi kertaa suomalaisen jalkapallon taloudellisen arvon.

Jalkapallon arvo yhteiskunnalle on 770 miljoonaa euroa vuodessa. Jalkapalloharrastuksen vaikutukset suomalaiselle yhteiskunnalle näkyvät suorina säästöinä terveydenhuollossa ja sosiaalimenoissa sekä taloudellisina tuottoina.

Lämmin kiitos Teille seuratoimijoille arvokkaasta työstänne suomalaisen jalkapalloperheen puolesta. Yhteistyössä seurojen, vapaaehtoisten ja perheiden kanssa tämä tulos on mahdollinen. Tulemme käyttämään tätä tutkittua tietoa vahvasti valtakunnallisessa vaikuttamistyössä.

Nyt jatkamme työskentelyä tavoitteena se, että saamme tuloksista jalostettua seurojen arkeen käyttökelpoisen työkalun, jolla osoittaa jalkapallon ja futsalin paikallinen arvo ja sitä kautta houkuttelevuus esimerkiksi yhteistyökumppanien ja kaupunkien silmissä. Olemme vakuuttuneita, että keräämämme tiedon avulla voimme olla entistä paremmin seurojen tukena paikallisessa vaikuttamistyössä.

On ilo jatkaa kanssanne työskentelyä entistä laadukkaamman suomalaisen jalkapallo- ja futsalympäristön puolesta.

Palloliiton sivuilta löytyy aiheesta julkaistu uutinen ja linkki mallinnuksen tulosten esittelyyn:

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/jalkapallon-arvo-yhteiskunnalle-770-miljoonaa-euroa-vuodessa

Ystävällisin terveisin,

Marco Casagrande

Linkki 1