Pahlman karsintaa voitokkaasti

VPS-TP-Seinäjoki-96 1-2 (1-1)0-1 Joonas Sundman (Elias Ahde)1-1 Joonas Vahtera1-2 Tuomas Lähdesmäki (Antti Palomäki)Lauantaina Botniahallissa pelatussa Kaj Pahlman-karsinnassa TP-Seinäjoki otti tärkeät pisteet Vaasan Palloseuralta 2-1 voitolla. Ottelu lähti käyntiin TP-Seinäjoen selvällä hallinnalla. Jo alkuminuuteilla Joonas Sundman puski takakulmalta Elias Ahteen kulmapotkun vastustamattomasti alanurkkaan. Pian velipoika Jesse Sundman pääsi etenemään vasemmalta, mutta veto viuhui ristikkoon. Kolmas huipputilanne oli Tuomas Lähdesmäellä joka pelasi Iiro Kiviluoman kanssa itsensä läpi seinäsyötöillä. Veto meni kuitenkin niukasti yli VPS:n maalinKun lisäosumia ei tullut, oranssit saivat opetuksen siitä, että ottelut pitää pelata loppuun asti. VPS päästettiin vähitellen otteluun yhä paremmin mukaan. Taitava Joonas Vahtera sai riiston TP:n puolustuksen huolimattoman syötön jälkeen ja veti huolettoman näköisesti roikun sisään kolmestakympistä. Jos ensimmäinen puoliaika oli kenttäpelissä TP:n hallintaa, niin toinen oli enimmäkseen tasaista vääntöä. Vaasalaisilla oli muutama hyvä maalipaikka. TP-Seinäjoen maalivahti Konsta Rintala nousi ottelussa suureen rooliin pysäytettyään upeasti Vahteran läpiajon ja muutenkin hän johti puolustusta mallikkaasti.Ottelussa ehti olla jo tasapelin makua, kunnes pari minuuttia ennen loppua Tuomas Lähdesmäki puski Antti Palomäen kulmapotkun etualakulmaan. ”Tärkeät pisteet tasaisesta väännöstä. Mukavaa oli, että kulmatilanteissa tuli onnistumisia, paneutuminen asiaan tuotti tulosta”, myhäili TP:n valmennuskolmikko Vesa Niemelä, Pekka Malmi ja Mikko Hakanen.TP Seinäjoki: Konsta Rintala, Joonas Sundman, Martti Uusitalo, Joona Ala-Hukkala, Tuomas Rintamäki, Tuomas Lähdesmäki(v), Jesse Sundman(c), Matias Kangas, Iiro Kiviluoma, Julius Heikkilä, Elias Ahde(v), Antti Palomäki, Valtteri Leppänen, Matias Malmi, Teemu Kukila, Roope Niemelä, Saku Salo, Jaakko Uusitalo