Paikallispeli lauantaina

Pohjanmaan derby SJK – VPS lauantaina klo 17.00

Veikkausliigan ottelu SJK – VPS lauantaina OmaSp Stadionilla klo 17.00. Ottelu on samalla Pohjanmaan PowerPark Liigaa, jossa kamppaillaan Pohjanmaan alueen herruudesta. Meno OmaSp Stadionilla alkaa jo klo 12.00 ja jatkuu vielä pitkään ottelun jälkeen. Lippukioski aukeaa klo 15.30 ja katsomoiden portit aukeavat yleisölle klo 16.00. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. VPS-kannattajien lippuja voi kysellä VPS:n toimistolta. SJK Shop on lauantaina auki jo klo 12.00 lähtien. Lue lisää ottelun järjestelyistä ja oheistapahtumista, tämän ennakon loppuosasta.

Pohjanmaan derby-ottelut ovat aina keränneet suuret yleisöt ja tunteet ovat olleet pinnassa molemmissa leireissä. Näissä otteluissa ei sarjataulukolla tai edellisillä otteluilla ole väliä, vain voitto merkitsee. Lauantain otteluun odotetaan suurta yleisömäärää ja molemmille joukkueille ottelussa on isot panokset jo pelkästään Veikkausliigankin osalta.

– Derby on aina derby ja ne keräävät aina suuret yleisöt. Varmasti nytkin kauden ennätysyleisöä odotetaan. Nautin niiden pelaamisesta kovasti jo aikoinaan pelaajana. Erityisesti Vaasaa vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Joukkueen sisällä emme kuitenkaan niinkään keskity derbyyn, vaan omiin asioihimme, sillä meidän täytyy parantaa peliämme, Eremenko jatkaa.

– Viime ottelu Ilvestä vastaan oli tietenkin erityinen, koska siinä oli erityisolosuhteet. Pelasimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella oikealla nurmella. Enkä suostu laskemaan Turussa keväällä pelattua ottelua nurmiotteluksi, sillä kenttä ei siellä ollut vielä nurmea. Sitten oli vielä sade. Oli pientä kuuroa, täyttä kaatosadetta ja kaikkea siltä väliltä. Tottakai se vaikutti molemmille joukkueille, mutta eiköhän se sopinut kotijoukkueelle kuitenkin paremmin. Silti, näillä ei ole mitään merkitystä, vaan sillä on merkitystä, että emme tehneet kentällä sitä mitä meidän piti. Siihen meidän täytyy löytää vastaukset ja parantaa tähän tulevaan otteluun, Eremenko toteaa.

– Me lähdemme lauantaina siitä, että meidän tulee ottaa kolme pistettä. Ei vain siksi, että tämä on derby, vaan siksi että me menetimme kolme pistettä viime viikonloppuna ja nyt meidän täytyy aina ottaa täydet pisteet kotikentällä. Se on aina lähtökohtana. Emme mieti tulevia otteluita pidemmälle, emmekä enää menneitäkään, vaan keskitymme vain tähän otteluun ja haluamme siitä täydet pisteet, päättää Eremenko.

Naapurikaupunkien ykkösseurat, SJK ja VPS, kohtaavat nyt 27. kerran Pohjanmaan derbyssä. SJK on ollut kohtaamisissa vahvempi, sillä se on voittanut 17 kertaa ja VPS 6 kertaa. Vain kolmesti on päädytty tasapeliin. Kohtaamiset ovat olleet Veikkausliigaa, Suomen cupia tai jo historiaan jäänyttä Liigacupia, ja ne kaikki ovat siltä ajalta, kun SJK ja VPS ovat pelanneet samalla sarjatasolla Veikkausliigassa. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi 1–1-tasapeliin Vaasassa. Silloin valmentajana oli vielä Petri Vuorinen, nyt VPS on uudessa komennossa ensimmäistä kertaa, kun Christian Sund nostettiin Vuorisen tilalle.

– Tämä on varmasti erikoisempi ottelu heidän puoleltaan tällä kertaa. Petri Vuorinen oli ollut siellä vamentajana melkein koko ajan tänä aikana, kun minä olen ollut täällä. Yleensä kun valmentajaa vaihdetaan, saattaa joukkueella olla hetken semmoinen buusti päällä. Ja meidän pitää olla hereillä siinä, sanoo SJK:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

– Christian Sund on kuitenkin ollut mukana Vuorisen valmennustiimissä, ja yleensä niihin otetaan ihmisiä, jotka ajattelevat futiksesta samalla tavalla, niin saa nähdä muuttavatko he hirveästi mitään. Joka tapauksessa meidän pitää olla hereillä heti pelin alkuvaiheilla, että ymmärrämme, lähtevätkö he prässäämään korkealla vaiko matalalla, vai lähtevätkö hakemaan vain pistettä täältä matalalla blokilla, sanoo Hetemaj.

– Mutta tottakai me tiedämme, että jokainen peli näistä joissa olen pelannut ja muistan, ovat olleet todella kivoja pelejä kentällä. Yleisöä on ollut paljon, jokaiseen tilanteeseen on menty kovaa mutta rehellisesti. En ainakaan muista, että kukaan olisi loukkaantunut näissä tapahtumissa. Kaikin puolin näistä on todella paljon kivoja muistoja. Itsekin olen tehnyt maalin heitä vastaan ja se on aina kyllä paras peli tehdä maali täällä SJK:ssa, nauraa Hetemaj.

– Kyllä nämä on pelaajille ja katsojille huikeita tapahtumia. Meillä on täällä kaunis stadion ja kun tänne tulee todennäköisesti kauden suurin yleisömäärä, on se vaan niin hienoa pelata. Nyt on muutenkin ollut hienoja pelejä viime aikoina, joissa on ollut paljon katsojia. Täällä, Inter-pelissä, oli viimeksi paljon yleisöä ja Ilves-pelissä vieraissa oli paljon katsojia. Joten mikäs sen parempaa. Kyllä nämä on huikeita tapahtumia olleet, korostaa Hetemaj vielä lopuksi.

Löydät Pohjanmaan PowerPark Liigan sarjatilanteen, tulevat ottelut ja maalipörssin tästä linkistä.

Lauantaina 13.7. klo 17:.0 OmaSp Stadionilla, Pohjanmaan derby SJK vs. VPS. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä studioineen JIM TV-kanavalta ja maksullisesta Ruutu-palvelusta. Se on myös kohteena Veikkauksella ja kertoimet löyvät Veikkauksen sivuilta. Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionin tunnelmaan lauantaina!

Lue lisää molemmista joukkueista, ottelutapahtuman järjestelyistä ja oheisohjelmista, SJK:n nettisivuilta:

http://www.sjk.fi/w/pohjanmaan-derby-sjk—vps-lauantaina-klo-17-00

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4Linkki 5Linkki 6