Paljon jäi parannettavaa

SJK-j – Ilves 2-3 (1-1) 11 min 1-0 Jussi Vähäpesola 38 min 1-1 Santeri Stenius 52 min 2-1 Oskar Pihlaja 70 min 2-2 Eemeli Raittinen 73 min 2-3 Santeri Haarala (rp)

SJK-junioreiden syyskierroksen kamppailut eivät todellakaan ole olleet peruuttelua. Kahdessa matsissa on nähty yhteensä 10 maalia. Jos irtosi voitto Vaasasta, niin nyt tuli todella harmittava ja jokseenkin turha tappio voittoa toki enemmän himoinneelle Ilvekselle.

SJK-j sai hienoissa olosuhteissa OmaSp Stadionilla hyvän startin otteluun Jussi Vähäpesola onnistuttua liruttamaan pallon todella pienestä kulmasta maaliin. Paikkoja oli tehdä lisääkin osumia, sillä kahdesti kotijoukkue kolisutti maalipuita ja kertaalleen karkuun päässeen Emil Pannulan laukaus painui niukasti ohi takatolpan.

Sen sijaan toisella puoliajalla todella aktiivisesti pelannut Ilves tuli juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppu tasoihin totaalisen torkahduksen jälkeen ja näin tauolle lähdettiin tasalukemissa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue meni jälleen johtoon, nyt maalin viimeisteli Oskar Pihlaja, mutta sen jälkeen kone sakkasi pahasti. Pahiten ottelussa petti se kotijoukkueen tähän saakka paras osa-alue, eli keskikentän keskusta.

Sekä Oskari Aunula, että Onni Valakari olivat syystä tai toisesta varjojen mailla kun heidän pelaamistaan vertaa siihen, mitä on kaksikolta totuttu näkemään. Hyviä pelaajia arvostellaan tietenkin helpommin, koska he yleensä nousevat esiin ja ovat suurissa rooleissa.

Nyt ei nähty niin laadukasta syöttötyöskentelyä, tai niin kovaa kaksinkamppailuvoimaa, eikä edes sellaista taistelua, mihin on katsojat totutettu.

Ilves sen sijaan tuli toisella puoliajalla todella väkevästi ja iski kaksi maalia, joista jälkimmäisen pilkulta. Tilanne, josta pilkku tuli näytti kyllä hiukan saaneen alkunsa jo rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta tuomio oli se, mikä se oli, eikä se siitä muuksi muutu.

–          Kyllähän siinä oli voitto tarjolla. Ei vain osattu ottaa sitä. Joten meillä ei tosiaan ollut sellaista kaksinkamppailukovuutta tänään, vaitonainen päävalmentaja Jyri Hietaharju harmittelu voiton lipeämistä hyppysistä.

Tokihan joukkueessa oli onnistujiakin. Oli upeaa nähdä Oskar Pihlajan aitoa iloa maalinteon jälkeen. Ihan kelvollisesti pelasivat myös Iiro Hautala ja Juska Päivänurmikin.

Ensimmäisellä puoliajalla maalivahti Niilo Peräaho esitti pari aivan käsittämättömän maagista torjuntaa osoittaen, että veskareiden tekemisiin hommat eivät kaadu.