Palkittuja 1 – Jouni Rintala

Perjantaina järjestetyssä seuran toimijaillassa Vuoden Nappulatoimijana palkittiin Jouni Rintala. Hän tekee isolla sydämellä valmennustyötä nappuloiden eteen. Luotettava ja reilu toimija, johon seura voi luottaa jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Tästä löytyy hiukan kysymyksiä ja vastauksia siitä, mimmoinen mies on kyseessä.

Miten päädyit mukaan SJK-junioreiden toimintaan?

Päädyin seuran toimintaan mukaan vanhimman poikani kautta. Hän aloitti harrastamisen snadikerhossa ja yhden kauden verran katseltuani toimintaa kentän laidalta, päätin hypätä toimintaan mukaan.

Oletko itse harrastanut muita lajeja?

Omassa lapsuudessani pelasin jalkapalloa ala-aste ikäisenä muutaman kauden Lapuan pallo -95 joukkueessa. Muita lajeja en ole itse harrastanut.

Millaisena seurana koet SJK-juniorit?

SJK-juniorit on mielestäni seura, joka haluaa tehdä laadukasta juniorityötä ja kehittyä koko ajan seurana. Mielestäni seuralle on tärkeää pelaajien kehittäminen parhaalla mahdollisella tavalla pelaajan ikä ja taitotaso huomioon ottaen. 

Kerro hiukan siitä, mitä teet seurassa ja missä ikäluokassa?

Kaudella 2020-2021 olen mukana valmentajana kahdessa snadikerho ikäluokassa, 2015 syntyneissä ja 2017 syntyneissä. 

Millainen kausi 2020 oli itsellesi?

Kausi 2020 oli minulle opettavainen kausi, sillä olin ensimmäistä kautta vastuuvalmentajana. Olimme Salon Henrin kanssa F7-joukkueen vastuuvalmentajina.  Vastuuvalmentajan tehtävääni helpotti kausi 2019, jolloin sain olla mukana Eskin valmentamassa joukkueessa, jolloin sain suunnitella harjoituksia ja ottaa vastuuta tekemisestä kentällä. Sain tekemisistäni palautetta, joka auttoi kehittymisessä valmentajana. Lisäksi seuran järjestämät palloliiton koulutukset ovat olleet apuna siihen, että pystyin olemaan joukkueen vastuuvalmentaja. Korona sitten keväällä toi oman mausteensa kauteen, mutta onneksi kausi saatiin vietyä kunnialla loppuun asti.

Mikä jäi parhaiten mieleen?

Kaudesta jäi mieleen monta hienoa asiaa, mutta päällimmäisenä se pelaajien aito ilo ja riemu siitä kun sai tehtyä maalin tai sai ohitettua vastustajan tai riistettyä pallon. Peleistä ja harjoittelemisesta nauttiminen ylipäänsä. Lisäksi iso kiitos kollegoilleni, joiden kanssa sain tehdä töitä viime kaudella. Yhdessä teimme pelaajille hienon kauden.

Mikä meni eniten pieleen?

Eniten pieleen meni tietenkin korona, joka laittoi stopin harjoittelemiselle ja pelaamiselle. Onneksi kuitenkin kesäkuussa saatiin taas jatkaa harjoittelemista ja pelejä.

Ajatuksia siitä, missä aiot olla 5v kuluttua, 10 v kuluttua, vieläkö on virtaa olla mukana seurassa?

Ajatukseni on olla mukana seuran toiminnassa vielä monia monia vuosia. Lähimpänä omaa sydäntäni on pallokoulu ikäiset ja F-juniorit. Koen, että minulla on tällä hetkellä heille eniten annettavaa heidän pelaajapolullaan. Tulevaisuuden haaveeni on kouluttautua C+:n asti, mutta milloin se tapahtuu niin se on vielä hämärän peitossa.

Kerro hieman siitä, mitä elämä on futiksen ulkopuolella, eli työt ja perhe yms?

Olen yhden vaimon mies ja kolmen pojan isä. Kaikki kolme poikaa pelaavat tällä hetkellä jalkapalloa SJK-junioreissa. Päivisin työskentelen Tikkuvuoren päiväkodissa varhaiskasvatuksen hoitajana.

Miten seuran toimintaa voitaisiin mielestäsi kehittää paremmaksi?

Olosuhteet harrastamiselle ovat huippu hyvät meidän seurassamme. Miten toimintaa voisi kehittää, niin mielestäni siten, että mahdollisimman moni seuran valmentaja kouluttaisi itseään valmentajana, jolloin tietoa ja taitoa siirtyisi kentälle jokaiseen treeniin vielä enemmän.