Palkittuja 2 – Juha Harju

Perinteistä SJK-junioreiden kauden huipentumaa, eli palkitsemistilaisuutta ei tänä vuonna sattuneista syistä voitu järjestää. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö palkittavia ollut melkoisesti. Yksi palkituista on Apollon kiertopalkinnon saanut Juha Harju, joka on totuttu näkemään monenmoisissa hommissa nollaseiskojen kanssa.

Miten päädyit mukaan SJK-junioreiden toimintaan? Vanhemman pojan joukkueelle kasattiin taustoja ja siinä yhteydessä Kangaskokon Petri kysyi huoltajaksi ja kun kerran kentän laidalla kuljetaan niin miksipä ei tekis samalla jotain.

Oletko itse harrastanut muita lajeja?  

Nuoruudessa tuli pelattua pesäpalloa, lentopalloa ja pujottelukeppejä kierrettyä rinteessä. Menestystä ei pahemmin tullut mutta mukavia hetkiä kavereiden kanssa.

Millaisena seurana koet SJK-juniorit?

Seura joka haluaa panostaa koknaisvaltaisesti nuoriin. Laadukasta ja suunnitelmallista toimintaa jossa tarjotaan kaikille mahdollisuus kehittyä urheilijana ja kasvaa ihmisenä kohti aikuisuutta. Tarjotaan hyvät madollisuudet sekä pelaajalle jolla on urheilullisia tavoitteita ja kaipaa haastetta sekä pelaajalle joka haluaa pelata mukavassa porukassa harrastepohjalta. On myös hienoa että panostetaan lajikohtaisten harjotteiden lisäksi oheis harjoitteluun ja ohjataan kunnioittamaan ja kannustamaan kaikkia pelikavereita. Todellista Fair Play henkeä.

Kerro hiukan siitä, mitä teet seurassa ja missä ikäluokassa?

-07 ikäluokassa olen ollut huoltajana useamman vuoden sekä videoinut otteluita. Tulevalla kaudella tehtävänimikkeenä taitaa olla  Jojo/Huoltaja/kuvaaja. Sellainen sekatyömies tarpeen mukaan. Pelaajat on niin taitavia että oma osaamiseni ei riitä enää jalkapallon hienouksien ja taktiikoiden opettamiseen, mutta josko niille jotain muita eväitä pystyy tarjoamaan matkavarrelle kohti tulevaisuutta.

Millainen kausi 2020 oli itsellesi?  

Korona ikävästi katkaisi kautta kesän kynnyksellä mutta muuten saatiin tosi hyvin vietyä läpi. Monipuolisia pelejä ja kiva tekemisen meininki joukkueella koko kauden.

Mikä jäi parhaiten mieleen?  

Hyväntuulisuus ja kova harjoittelun motivaatio pelaajilla. Hieno yleisfiilis koko kauden, edes tappiot ei pahemmin lannistanut. Mukavia futishetkiä kentällä pelaajien ja hyvähenkisen staffin kanssa.

Mikä meni eniten pieleen?  

Kauden rikkonaisuus joka johtui koronasta ja sille ei kukaan voinut mitään, kaikki oltiin samassa veneessä.

Ajatuksia siitä, missä aiot olla 5v kuluttua, 10 v kuluttua, vieläkö on virtaa olla mukana seurassa?

Mukavaa puuhaa tämä on ja jos vaan aika riittää ja tarvetta on niin kyllähän sitä ajan saa kivasti kulumaan palloviheriön reunalla jatkossakin. 

Kerro hieman siitä, mitä elämä on futiksen ulkopuolella, eli työt ja perhe yms?  

Perheeseen kuuluu vaimo, pojat 8v ja 13v sekä pari kissaa. Ammatti valokuvaaja/yrittäjä.  Vapaa-aika menee aika pitkälti lasten harrastusten parissa ja kesällä mökkeillessä.

Miten seuran toimintaa voitaisiin mielestäsi kehittää paremmaksi?  

Olen todella tyytyväinen seuran toimintaan ja siellä on huipputekijät viemässä hommaa eteenpäin niin jalkapallollisella kuin seurantoiminnan hallinnollisella puolella.  Jatkakaa samaan malliin.