Palkittuja 6 – Matilaisen perhe

Joka kauden päätteeksi on palkittu myös SJK-perhe. SJK-perhe on sellainen perhe, joka on vahvasti kokonaisuutena mukana seuran hommissa. Tänä vuonna tällaiseksi perheeksi valittiin Marja ja Juha-Matti Matilaisen perhe. Ja ihan aiheesta.

Isä, Juha-Matti tekee omistautuneesti työtä useammassakin ikäluokassa ja perheen pojat pelaavat aktiivisesti ja ovat innostuneita lajista. Perheen äiti, Marja, puolestaan on ollut joukkuetoiminnassakin mukana, mutta nyt hän hoitelee pääasiassa logistisia ratkaisuja ja tukee upeasti miesväen harrastusta.

Miten päädyitte mukaan SJK-junioreiden toimintaan?

Vanhin poika halusi mukaan jalkapallotoimintaan joskus viisi vuotta sitten. Alkuun yksi poika pelasi, ja vanhemmat seurasi kentän reunalta. Jossain vaiheessa -08-poikia oli valmentajamäärään nähden melkoisen paljon, ja lupasin, että voin joskus tarvittaessa olla koulun salivuoroilla apuna, jos ei meinaa kädet riittää. Siitä ei kauaa mennyt, niin aloitin -08:ssa Ahteen Juhan apuvalmentajana. Pian myös toinen poika liittyi SJK:n harjoituksiin.

Millaisena seurana koet SJK-juniorit?

Koen seuran turvallisena paikkana harrastaa omilla intresseillään. Joko vakavasti tähdäten huipulle tai sitten hauskaa hyvässä seurassa-periaatteella. Seurasta löytyy täydet mahdollisuudet molempiin. Tämä on mielestäni hieno mahdollisuus, ja vaikea toteuttaa, mutta mielestäni se onnistuu SJK:ssa.

Kerro hiukan siitä, mitä teette seurassa ja missä ikäluokassa?

Vanhin poika pelaa sekä -08:ssa että -07:ssa. Toiseksi vanhin poika pelaa -09:ssä sekä joskus myös oman ikäisten kanssa -10:ssä. Kolmas poika on ollut pari vuotta mukana snadien toiminnassa, -15-syntyneissä. Perheen nuorimmainen aloitti juuri snaditoiminnan -17-syntyneissä. Isä on vastuuvalmentajana -09:ssä sekä apuvalmentajana -07:ssa. Äitikin on ollut yhden kauden -08:n huoltajana, mutta nyt on kuskaus- ja huoltorumba sen verran kova, että vain miehet on joukkueissa mukana.

Millainen kausi 2020 oli teidän perheellenne?

Kausihan oli erilainen koronan vuoksi. Onneksi kuitenkin päästiin pelaamaan ja lopulta kausi loppuun asti. Mutta kausi oli kokonaisuutena meidän perheelle positiivinen. Kaikki pojat kehittyivät kovasti ja tulivat aina treeneistä ja peleistä iloisina kotiin.

Mikä jäi parhaiten mieleen?

Innokkaan harjoittelun vaikutukset kehittymisessä ja siinä, että pärjää kovissakin peleissä.

Mikä meni eniten pieleen?

Se, että kausi jäi koronan vuoksi lyhyeksi.

Ajatuksia siitä, mitä Matilaisen perhe tekee 5v kuluttua, 10 v kuluttua, vieläkö on virtaa olla mukana seurassa?

Suurin osa pojista urheilee varmasti. Toivottavasti SJK:ssa tai ainakin jalkapallon parissa. Valmentaminen on ollut todella antoisaa, mutta myös aikaa vievää. Jos muutaman vuoden päästä neljä poikaa kiertää maakuntaa tai jopa Suomea pelien parissa, niin olisi kaikkien pelejä mukava ehtiä katsomaankin.

Mitä elämä on futiksen ulkopuolella, eli työt ja perhe yms?

Molemmat vanhemmat ovat luokanopettajia. Jalkapallon lisäksi kaksi vanhinta pelaa salibandya ja kolmaskin haaveilee sen aloittamisesta. Harrastamiselta jäävä aika yritetään viettää perheen parissa, esim. leffoja katsellen. Myös penkkiurheilu on todella suosittua lajista riippumatta. Mökilläkin ollaan yritetty käydä, mutta ei sinne oikein tahdo ehtiä lähtemään.

Miten seuran toimintaa voitaisiin mielestänne kehittää paremmaksi?

Seura alkaa olla pelaajamääriltään niin iso, että oma halli olisi varmasti suuri tekijä pelaajien kehittymiselle. Harjoitusvuorot nurmella alkavat olla melko lyhyitä tai vähissä, joten siihen tarvitaan kyllä pian joku ratkaisu. Talviaikaan paikkoja ja aikoja ei oikein tahdo löytyä omatoimisellekaan harjoittelulle, joten oma halli varmasti tarjoaisi paremmat mahdollisuudet siihenkin.