Palloliiton ohjeistusta

Hyvä jalkapalloperheen jäsen,

Suomalainen yhteiskunta on ennennäkemättömän haasteen edessä. Koko maailmaa rajusti koetteleva koronaviruspandemia pakottaa meidät pysähtymään ja järjestämään arkemme uudelleen. Kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia ja epävarmuus huojuttaa elämäämme.

Suomen hallitus on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot (hallituksen linjaukset https://valtioneuvosto.fi/documents/10616/21411573/Hallituksen+linjaamat+toimet+1603.pdf/887504b5-4969-aa37-541e-645e3390f6fc/Hallituksen+linjaamat+toimet+1603.pdf. Toimilla pyritään hidastamaan epidemian etenemistä, jotta terveydenhuolto pystyy huolehtimaan sairastuneista.

Suomessa on lähes 140 000 rekisteröityä pelaajaa. Tämän lisäksi harrastajat ja vapaaehtoiset huomioiden jalkapallo on säännöllisesti läsnä yli puolen miljoonan suomalaisen elämässä. Kun me kaikki jalkapalloperheen jäsenet yhdistämme voimamme, voimme toimia esikuvana koko suomalaiselle yhteiskunnalle taistelussa koronavirusta vastaan.

Pyydämmekin nyt Sinua ja läheisiäsi toimimaan tilanteessa vastuullisesti hallituksen ja THL:n ohjeistuksia noudattamalla. Näin voimme osoittaa kunnioittavamme myös erityisen haavoittuvassa asemassa olevien kanssaihmistemme terveyttä ja hyvinvointia.

Toimintaohjeet koronavirusepidemian hidastamiseksi:

o   Kun harjoittelet, huomioi turvavälit muihin liikkujiin ja kunnioita viranomaisten ohjeita

o   Älä harjoittele ryhmissä perheen ulkopuolisten ihmisten kanssa

o   Älä mene jalkapallokentälle harjoittelemaan, jos et pysty noudattamaan turvavälejä ja viranomaisten ohjeistuksia.

o   Kunnioita kenttäkohtaisia ohjeistuksia.

o   Harjoittele vain terveenä. Älä harjoittele, jos sinulla on flunssan oireita.

o   Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Voimia kaikille jalkapalloperheen jäsenille poikkeustilanteeseen.

Täältä löydät kootusti Palloliiton uutiset covid-19-tilanteeseen liittyen >>

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4Linkki 5Linkki 6Linkki 7