Parin knallin Mikki

Parin knallin Mikki TP-Seinäjoen kauden viides harjoitusottelu päättyi kuten neljä aiempaakin, eli pruukilaisten voittoon. Numerot Virkiää vastaan olivat selvät 6-0 (2-0) ja kaikista osumista vastasi Mikael Muurimäki takoen kahden knallin arvoisen suorituksen.”Joskus Ketturämäkössä pikkujunnuna kai oon viimeksi tehnyt kuusi viimeksi” myhäili 61. minuutilla vaihtoon tullut maalitykki.Tälläkin kertaa Thomas Dunne antoi paljon vastuuta nuorille. Osittain näin kävi myös pakon edessä, mutta silti ei sovi väheksyä junioreiden vahvaa esiinmarssia. TP-Seinäjoki on osoittanut, että seura pystyy kasvattamaan tasokkaita pelimiehiä vuodesta toiseen ja tänään nähtiin kolmen nuorukaisen debyytti Juha Syrjälän, Juha Kangasluoman ja Sami El-Bashin tehtyä ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa.Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina 25. peliminuutille saakka, jolloin Muurimäki avasi maalihanat Henri Salon esityöstä. Muurimäen toinen maali oli ottelun komein yhdistelmä. Siinä laitapakin tontilta noussut Henri Erti haki ensin syötöllään Muurimäen, joka pelasi pallon yhdellä eteenpäin Mikko Ylihärsilälle. Ylihärsilän nappisyöttö puolestaan vapautti Muurimäen pahantekoon 35. minuutilla.Ensimmäisellä puoliajalla tekopaikkoja oli myös kahdesti Pekka Väänäsellä, Muurimäellä ja Johannes Saranpäällä. Saranpään vedon torjui maalivahti ja Väänäsen puskun pakki pelasti viivalta.Toisen puoliajan alussa TP iski Virkiän lopullisesti kanveesiin. Muurimäki teki neljässä minuutissa neljä maalia aloitettuaan esityksensä 53. minuutilla Ville Pajulan syötöstä. Jo ennen maalirypästään Muurimäellä oli paikka viimeistellä. Myös Mikko Ylihärsilällä oli pari paikkaa lisämaaleihin.Jos Virkiä tällä joukkueella lähtee Kakkoseen, sääliksi käy valmentaja Olavi Linjamäkeä. Joukkue ei kyennyt luomaan ottelussa ainuttakaan todella vaarallista paikkaa ja testissä olleesta Oleg Maksimovista ei paljon voi sanoa miehen jäätyä ilman palloja laidallaan. Viime viikolla testissä olleita kokkolalaisnuorukaisia ei liioin ollut nyt matkassa.Muurimäen ilta oli lähes täydellinen. Mikillä on nyt takana viisi treenimatsia TP:n asussa ja hän on viimeistellyt niissä yhteensä 12 maalia onnistuttuaan jokaisessa pelissä vähintään kerran.Vaikka TP-Seinäjoki onkin voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä, pilvilinnoja on turha ryhtyä rakentamaan. Tosiasia on se, että oranssipaidat ovat joutuneet pelaamaan ilman monia runkopelaajiaan, eikä se tule onnistumaan sarjapeleissä vastuksen koventuessa selvästi.Jos edellisessä ottelussa Kraftia vastaan oli kehissä kuusi junnaria aloituksessa, sama oli tahti nytkin. Nyt aloituksessa oli kahdeksan alle 20-vuotiasta pelaajaa täydennettynä Lasse Männiköllä, Mikael Muurimäellä ja Mikko Ylihärsilällä. Vaihdosta hyppäsi vielä kehiin neljä junnua lisää, eli lopuksi kentällä oli veteraaniosastolta vain Männikkö parin pelaajan loukkaannuttua. Janne Aholakin nähtiin lopuksi poikkeuksellisesti hyökkääjänä kehissä.TP-Seinäjoen kokoonpano: Mäki, Erti, Sariola, Männikkö, Pajula, Saranpää, Jääskeläinen, Väänänen P., Salo, Muurimäki, Ylihärsilä (vaihdosta: Tervasmäki, Ahola, Syrjälä, Kangasluoma)