Pienryhmäharjoittelu käynnistyy 14.5. ikäluokissa E10-C15

Valtioneuvoston päätöksen mukaan Suomen peruskouluissa siirrytään lähiopetukseen 14.5. alkaen hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin, joista tarkemmat viranomaisohjeet annetaan erikseen. Nykyinen 10 henkilön kokoontumisrajoitus on laajenemassa enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Mahdolliset harjoitukset on toteutettava toistaiseksi lähikontakteja välttäen. Palloliiton linjausten mukaan pienryhmäharjoittelun voi aloittaa ja ohjeistukset toiminnasta on annettu nyt välille 5.5.-13.5. ja näitä ohjeistuksia tullaan päivittämään tilanteen mukaan.

SJK-juniorit on päättänyt käynnistää oman pienryhmätoimintansa torstaina 14.5., eli samana päivänä, kun lähiopetus myös kouluissa alkaa. SJK-juniorit on kouluttanut toimijoitaan tämän hetken ohjeistuksista torstaina 7.5. Pienryhmätoiminnan ensimmäinen tavoite on turvallisuuden takaaminen sekä pelaajille että toimijoille. Ikäluokille on jaettu aikataulutus 14.5.-31.5. harjoittelusta. Joukkueenjohtajat täyttävät harjoituskalenterit MyClubiin.

Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelleen liian suureksi. Mikäli sinulla on flunssan oireita, älä osallistu joukkueen tapahtumiin. Mikäli epäilet, että sinulla on koronatartunta, noudata THL:n ohjeita.

Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti pienryhmäharjoittelua toteutetaan ikäluokissa, joissa on mahdollista noudattaa ja valvoa pelaajien kahden metrin etäisyyttä. Nuorempien ikäluokkien kohdalla etäisyyksien toteutumista ei voida varmasti valvoa, joten turvallisuuden takia pienryhmäharjoittelu aloitetaan nyt vain vanhemmissa ikäluokissa.

Pienryhmäharjoittelu aloitetaan täten ikäluokissa E10-C15. Harjoituksia on 1-3 kertaa viikossa, lisäksi omatoimista harjoittelua jatketaan pienryhmäharjoittelun rinnalla valmennuksen ohjeiden mukaisesti. Nuoremmille ikäluokille tarjotaan edelleen materiaalia ja virikkeitä omatoimiseen harjoitteluun valmennuksen toimesta. Joukkueharjoittelu käynnistetään kaikissa ikäluokissa (Snadikerho-C15) nykyisen ohjeistuksen mukaisesti 1.6. alkaen.

Seura tulee valvomaan pienryhmäharjoittelun toteutumista kentillä ja seuran toimijoita on ohjeistettu noudattamaan vallitsevia säädöksiä, jotta pienryhmätoiminta on turvallista kaikille. Huomioikaa, että nyt on erittäin tärkeää päivittää MyClubiin kaikki osallistumiset harjoituksiin ajoissa, että valmennuksella on mahdollisuus suunnitella joukkueen tapahtumat turvallisesti ohjeistuksen mukaan. Toivomme, että harjoituksiin osallistuville pelaajille käydään ohjeet myös vanhempien toimesta kotona läpi ennen pienryhmäharjoittelun aloittamista.

Harjoitteluohjeet SJK-junioreiden pienryhmille 14.5-31.5. Ohjeita päivitetään tilanteen mukaan tähän.