Piste tuliaisina Salosta

Piste tuliaisina SalostaSalPa – TP-Seinäjoki 1-1 (1-1)25 min 0-1 Ville Ylinen26 min 1-1 Janne VuorinenVaikka TP-Seinäjoki matkasi hieman pelonsekaisin tuntein sarjajohtaja Salon Palloilijoiden vieraaksi sunnuntain kamppailuun jäi tasapelistä hieman karvas maku suuhun. TP-Seinäjoki oli nimittäin selvästi pelaavampi ja parempi joukkue 1-1 (1-1) päättyneessä kamppailussa Salon Urheilupuiston erinomaisella, joskin märällä, kentällä.Valmentaja Asko Ristimäki oli joutunut muokkaamaan keskiviikkona loistavasti Sepsi-78:aa pyöritellyttä kokoonpanoa kahden pelaajan verran. Etutoppari Mathias Kullströmin maajoukkuematka oli tiedossa, mutta sunnuntaiaamuna joukkueen kapteeni, Lasse Männikkö, joutui jäämään sivuun niskavaivojen takia.Ristimäki korvasi Kullströmin nakkaamalla Thomas Dunnen etutoppariksi ja Männikön siirtämällä loistokamppailun keskiviikkona pelanneen Ville Pajulan laitapakiksi Ville Pekkasen tultua oikeaksi linkiksi.Ennakkokaavailut heittivät kuitenkin häränpyllyä alusta alkaen. TP oli selvästi sarjajohtajaa liikkuvampi ryhmä ja dominoi ottelua ensimmäiset 30 minuuttia selvästi. Kamppailun kummatkin osumat nähtiin kuitenkin 28 sekunnin välein 25 minuutin kohdalla.Vierasjoukkue otti johdon Ville Ylisen lauottua löysän vedon kohti SalPan maalia ja se livahti maalivahti Mikko Känkäsen emämunauksen avustaman verkkoon. Maali oli ottelussa yhden tähden pokanneen Ylisen kolmas tällä kaudella. Kotijoukkue puolestaan tasoitti seuraavasta hyökkäyksestään, joka olikin muuten puoliajan ainoa salolaispaikka.Pallon kimpoiltua maalinedustalla tovin pääsi Janne Vuorinen tekemään kauden ensimmäisen osumansa lähietäisyydeltä tasoittaen numerot.Ensimmäisen puoliajan viimeisen vartin aikana vain Mikko Ylihärsilä pääsi vielä tekopaikkaan, mutta pusku suuntautui yli maalin.Toisen puoliajan alussa SalPalla oli pelin ote tovin verran. Liekö niin, että kummankin joukkueen jaloissa painoi raskas kolmen ottelun viikko, vai mistä johtui, mutta peli ei noussut tasoltaan erityisen huimaksi.Kotijoukkueen alkupainostuksen jälkeen TP otti jälleen otteen haltuunsa. Ylihärsilä pääsi uudelleen puskemaan 65. minuutilla Thomas Dunnen lähetetty kulmurin Petri Niemen päähän, josta Niemi jatkoi pallon takakulmalle. Myös Vesa Kivimäellä ja Ville Pajulalla oli omat saumansa isekä voittomaali vieraille.Parhaat paikat olivat kuitenkin Ylihärsilällä, joka pääsi Jarkko Mäki-Maunuksen esityöstä nokikkain maalivahti Känkäsen kanssa 70. minuutilla ja tulitti uudelleen vaarallisesti 83. minuutilla. Känkänen kuitenkin paikkasi aikaisemman mokansa pitäen maalinsa loppuun asti koskemattomana.Ottelun jälkeen valmentaja Asko Ristimäki oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, eikä ehkä kuitenkaan aivan suotta. Vaikka TP pelasikin viikolla huomattavasti paremmin, jouduttiin nyt venymään.”SalPa ei esittänyt mitään uutta, eikä odottamatonta. Peli oli kovin ennalta luettavaa. Pitkää palloa pistettiin paljon ja sitten haettiin kakkosia” analysoi Ristimäki kotijoukkueen tekemisiä.”Kyllähän meidän pelimme oli ensimmäisellä puoliajalla ihan OK. Pidimme palloa maassa ja syntyi siitä muutama todella hieno kuviokin. Taisi meillä olla paremmat paikat jopa voittoon, mutta kokonaisuutena pinna kuitenkin tyydyttää raskaan viikon jälkeen. Ensin kaadettiin ns. pakkomatsissa Kaskinen, sitten kaadettiin sarjan kärkeen kuuluva Sepsi ja nyt haettiin pinna piikkipaikan joukkueelta. Ei se huonosti mennyt” myhäili Ristimäki.”Hiukan tietenkin mietitytti nuo muutokset, mutta ”Vipi” hoiti hyvin pakin tonttinsa ja samoin ”Tomi” selvisi hyvin Kullströmin tontilla” kiitteli ”Akkeri”.Mitä ilmeisimmin Dunne onnistui muidenkin mielestä, sillä paikallinen veikkausraati antoi irlantilaiselle kolme veikkaustähteä.Ottelun tuomaroi helsinkiläinen Vesa Vilkki sangen mainiosti jättäen vain hiukan jossiteltavaa kenellekään.TP-Seinäjoki: Kuismala, Oksanen, Dunne, Niemi, Pajula, Jalasvaara, Mäki-Maunus (71. Leppänen), Ylinen, Pekkanen, Ylihärsilä, Kivimäki (84. Jääskeläinen)