Pitkäjänteisen työn tulos

Tänään uutisoitu Taso 5:n saavuttaminen vasta viidentenä seurana on SJK-yhteisön osalta järjeä voimannäyttö pitäjänteisestä työstä, jota on tehty vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Seura on alusta asti ollut mukana kehittämässä nykyistä systeemiä, jossa seurojen tekemisen tasoa, taitoa ja tahtoa mitataan ulkopuolisten arvioijien toimesta. Kyse ei siis ole siitä, että yhdessä on päätetty, että ollaan hyviä. Nyt se on tarkasti dokumentoitu ja siihen on uskominen.

Ryhmä, johon SJK nyt kelpuutettiin ei ole mitenkään vähäpätöinen Suomen mittakaavassa. Siellä ovat nimittäin FC Inter, HJK, Ilves ja KuPS. Sinne ovat ensi vuoden aikana tyrkyllä RoPS ja VPS.

– Mielestäni tämä prosessi on hienolla tavalla lähentänyt meidän junioripuoltamme ja osakeyhtiän puolta. Ainakin itse olen saanut jopa lisää virtaa tässä projektin kuluessa, iloitsi seuran toiminnanjohtaja Hannu Huilla kun aiheesta tiedotettiin.

Paikalla tiedotustilaisuudessa oli myös paluumuuttaja, eli TP-55:n kasvatti Jani Honkavaara, joka aiemmin aamulla ehti pitää ensi kauden liigajoukkueen ensimmäiset treenit Wallsport Areenassa. "Honsu" intaantui kehumaan nykyistä ja hiukan muistelemaan mennyttä puheenvuorossaan.

– Pelaajputki on rakenteellisesti oikein hyvässä kunnossa. Uskon, että jo tällä kaudella nähdään oman alueen tai jopa oman kaupungin poikia edustusjoukkuetasolla. Se on oikeasti todella merkittävä asia ja tärkeää kaikille osapuolille. Muistan kun itse menin ensimmäisiä kertoja TP-55:n harkkoihin ja noin viiden kerran jälkeen sain sitten pankkisiirron. Vein sen isälleni pikkuisen kyräillen ja kysyin, että voinko jatkaa edelleen treeneissä käyntiä. Se oli viiden markan lasku. Isä arveli, että kyllä me tästä selvitään. Tämän parempaa seuraa ei ole olemassakaan, hymyili "Honsu".

– Meillä on nyt kaikki hyvässä kunnossa, mutta työnteko jatkuu. Monta kertaa on puhuttu ammattimaisuudesta ja laadukkaasta tekemisestä. Tässä on nyt konkretiaa, eli joku muu on arvioinut tekemistämme. Isot kiitokset kaikille tämän saavutuksen mahdollistajille, tyytyväisenä myhäillyt SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi.

Yksi mielenkiintoinen juttu paljastui myös itse prosessin aikana tehdystä tutkimuksesta. SJK on nimittäin vuositasolla sangen edullinen seura harrastaa jalkapalloa. Vain FC Inter todettiin vieläkin edullisemmaksi.

– Eivät ne etelässä edes usko, kun kerron, vahvisti Honkavaarakin asian.

Tietenkin laatu maksaa ja laatua myös pyritään tarjoamaan. Eikä siinä kaikki laatua pyritään parantamaan jatkossakin kaikin konstein.