Pitkästä aikaa voitto avauksessa

Pitkästä aikaa voitto avauksessaTP-Seinäjoki – KajHa 2-0 (2-0)12 min 1-0 Abdullahi Danjouma18 min 2-0 Jarkko Mäki-MaunusTP-Seinäjoen edellisestä voitosta kauden ensimmäisessä kotikentällä pelatussa sarja-avauksessa oli ehtinyt kulua 13 pitkää vuotta ennen kuin napsahti napakymppiin. Viimeksi tuli voitto vastaavassa tilanteessa vuonna 1994, jolloin Kaskö IK kaatui identtisen numeroin Törnävän hiekalla.Erityisen helpolla pisteitä ei saatu tänäänkään, vaikka tosiasiassa Kajaanin Hakan nousijajoukkueen vaarallisimmat tilanteet sattuivat ensimmäisten viiden minuutin sisälle. Kotijoukkueen maalilla varmasti pelannut Tero Kinnunen oli mies paikallaan torjuen pahatkin pallot.Kauden avausottelu tuntuu vuodesta toiseen olevan vaikea, oli vastassa minkä tasoinen vastustaja tahansa. Toisaalta ei KajHa nousijajoukkueeksi ollenkaan huono ollut. Sen sijaan TP-Seinäjoki pelasi varsin kontrolloidusti.KajHan alkurynnistyksen jälkeen kotijoukkue iski terävästi kaksi kertaa seitsemän minuutin sisään. Ensin nigerialainen Abdullahi Danjouma näytti miksi miestä on kehuttu nappaamalla pallon Topias Tervasmäen keskityksen jälkeen rangaistusalueella. Pienessä tilassa mies osoitti taitojaan tulittamalla isännät johtoon ottelun 12. minuutilla.Seuraavaksi oli vuorossa keskikentällä mainiosti pelannut joukkueen kippari, Jarkko Mäki-Maunus, joka laukoi vapaapotkun siirrosta pallon vastustamattomasti KajHan verkkoon ohi Jyri Junnilaisen. Näin kotijoukkue johti jo 18. minuutilla kahdella maalilla.Kotijoukkue olisi voinut paremmalla viimeistelyllä takoa taukoon mennessä 2-3 lisämaaliakin, sillä ”Trouble” kolautti pallon kovalla vasurin vedollaan poikkipuuhun, josta se osui maalivahti Junnilaisen selkään, ennen kuin nuorukainen sai pallon hyppysiinsä. Lisäpaikkoja oli muillakin, mutta palloa ei enää saatu verkkoon.Toisella puoliajalla myötätuuleen pelannut kotijoukkue puolusti tarkasti ja vaikka KajHa näennäisesti pitikin palloa ehkä hieman enemmän, ei joukkue kyennyt luomaan yhtään todella vaarallista tekopaikkaa ja laukaukset kohti maalia olivat erittäin harvinaisia.Sen sijaan kotijoukkueella oli toisellakin puoliajalla muutama namupaikka. Niistä eivät kuitenkaan saaneet palloa maalin sen enempää Topias Tervasmäki, Jussi Kankaanpää kuin Vesa Kivimäkikään. Näin loppunumeroiksi jäi ensimmäisen puoliajan kahden maalin etumatka, 2-0.TP-Seinäjoen voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Vieraiden peli ei ollut huonoa, mutta jotakin siitä jäi kuitenkin puuttumaan. Kärjessä pelannut pienikokoinen Oskari Tervo oli liukas, muttei kuitenkaan kyennyt aiheuttamaan mitään dramaattisia hetkiä. Se on kuitenkin varma asia, että Tervo ja KajHa tulevat aiheuttamaan paljon pulmia monelle tässä sarjassa kunhan kausi vanhenee.Oma lukunsa oli voimakkaasti peliä ohjannut valmentaja Jouko Nurkkala. ehkä moisella huutamisella tosiaan on tehoa joihinkin joukkueisiin.Kotijoukkueen eliittiä olivat ottelussa ensimmäisen maalin viimeistellyt Abdullahi Danjouma, maalivahti Tero Kinnunen ja vasempana pakkina vahvasti pelannut Mikko Väänänen. Toisaalta kukaan ei ottelussa pettänyt millään tavalla. Kaikkiaan koko joukkue voi olla kauden ensimmäiseen otteluunsa tyytyväinen.TP-Seinäjoen väreissä debytoi peräti kuusi pelaajaa virallisessa ottelussa. Heistä Ville Pakkala joutui jättämään kentän penikkataudin takia tehden tilaa Jussi Kankaanpäälle, jolle tämä oli myös debyyttimatsi kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Muut debytantit olivat Danjouma, Kinnunen, Henri Saranpää ja Tervasmäki.Esa Haanpään ja Raimo Koskisen muodostama arvovaltainen raati palkitsi ottelussa Veikkauksen kolmella tähdellä Danjouman, kahdella sakaraisella Kinnusen ja yhdellä vierailijoiden Tervon.Erotuomari Suad Lulic johti peliä erittäin mainiosti pitäen matsin täysin hyppysissään. Kun peliaikaa oli pelattu jo noin 93 minuuttia hän joutui vilauttamaan keltaista korttia kotijoukkueen Tiitus Lehtiselle.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen (v), Petri Niemi, Lasse Männikkö, Johannes Saranpää, Jarkko Mäki-Maunus (63. Anssi Syrjämäki), Henri Saranpää, Topias Tervasmäki, Ville Pakkala (36. Jussi Kankaanpää), Abdullahi Danjouma (90. Vesa Kivimäki)