Pohjakosketus Närpiössä

Pohjakosketus Närpiössä 10.09. Kraft FF – TP-Seinäjoki 4-1 (2-0)18 min 1-0 Karl-Johan Simons27 min 2-0 Jan Ekman79 min 2-1 Betinho81 min 3-1 Rami Louke89 min 4-1 Björn NymanTP-Seinäjoki ei esittänyt Närpiössä pelatussa Ykkösen Pohjoislohkon Alemman loppusarjan ottelussa juuri mitään ennen kuin oli myöhäistä. Kraft nimittäin otti ensimmäisellä jaksolla kahden maalin johdon ja eteni lopulta selvään 4-1 (2-0)-voittoon. Koko ensimmäisen puoliajan Kraft painoi vastatuuleen herhiläisen tavoin. Reilun vartin jälkeen pääsi aikaisemminkin TP-Seinäjokea kiusannut Karl-Johan Simons puskemaan löysän pallon yli Jani Luukkosen Tomi Kärkkäisen esityöstä. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin puolustus kohelsi jälleen oikein urakalla ja Jan Ekman pääsi tekemään numeroiksi jo 2-0. Hyvältä ei todellakaan näyttänyt. Toiselle jaksolla tuli aivan eri asenteella pelannut TP. Peli saatiin selvästi haltuun ja hyökkäykset vyöryivät kohti Kraftin maalia. Pallo saatiin pariinkin kertaan aivan huulille ja Betinho puski kertaalleen jopa tolppaan, mutta verkkoon sitä ei saatu. Kraftin maalilla Kaj-Christer Ingves pelasi mainiosti läpi matsin, mutta 79. minuutilla Warren Kennan antama kierteinen vapari löysi Betinhon, joka puski pallon maaliin. Loistava kiri kuitenkin lopahti, kun vain kaksi minuuttia myöhemmin Rami Louke toimitti pallon Luukkosen taakse jo kolmannen kerran. Lisää suolaa haavoihin hierottiin Björn Nymanin toimesta kun peliä oli pelattu jo yli 90 minuuttia ja näin kauden rumin selkäsauna oli tosiasia. Ikävintä ottelussa oli se, että juuri kokeneemmat pelaajat pettivät pahimmin TP:n joukoissa. Toivottavasti tällainen pohjakosketus oli vain tilapäinen häiriö, sillä edessä on vielä neljä hermoja raastavaa kamppailua sarjapaikasta. Voitollaan Kraft ohitti TP-Seinäjoen sarjataulukossa ja siirtyi alemman loppusarjan piikkipaikalle. Ottelun puhaltanut erotuomari Tommi Silanne ei tehnyt dramaattisia virheitä, muttei liioin vakuuttanut esityksellään jättäen muutamia selviä kolttosia puhaltamatta ja muutamia ilmiselviä kortteja antamatta.