Pohjakosketus Vitosessa

SJK-juniorit – Sundom IF II 2-4 (1-2)

15 min 0-1 Tommi Heinonen

17 min 1-1 Elias Kulmala

20 min 1-2 Tommi Heinonen

52 min 2-2 Ville Rajala

58 min 2-3 Tommi Heinonen

94 min 2-4 Frans Nygård

SJK-junioreiden syöksykierre syveni tiistai-iltana Raviradan nurmella pelatussa Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosen ottelussa ennen iltaa pisteittä ollutta Sundom IF II:ta.

Illan murheellisin tapahtuma nähtiin kuitenkin noin kymmenen minuuttia ennen kamppailun loppua. Kotijoukkueen nuori kapteeni, Uki Uurtimo, sai iskun kaulaansa pallon oltua jo täysin muualla ja erotuomari Jussi Saarijärven katseen suuntauduttua palloa ja pelitilannetta kohden.

Mitä ilmeisimmin Uki sai vierasjoukkueen pelaajalta iskun kaulan tietämille ja jäi kentän pintaan todella huolestuttavassa tilanteessa. Kukaan erotuomarikolmikosta ei tilannetta nähnyt, mutta on todellakin syytä hartaasti toivoa, että kyseessä oli vahinko, sillä ellei näin ollut, sopii puolestaan toivoa, että Sundomin suunnalla mietitään ihan pikkuisen tarkemmin joukkueen tekemisiä ja pelitapaa. Kolme varoitusta joukkue keräsi nytkin ja ajoittain kielenkäyttö oli todella törkeää.

Hyvää tilanteessa oli se, että ambulanssi saatiin kentälle erittäin nopeasti ja Uki pääsi vauhdilla sairaalaan. Parissa muussakin tilanteessa vieraiden pelaajat tulivat kamppailuihin varsin holtittomasti, eli siinä valossa ei voi kuin toivoa, ettei tuo huitaisu todellakaan ollut tahallinen.

Itse ottelussa vieraat käyttivät armotta hyväkseen kotijoukkueen puolustuksen haparoinnin ja vieraiden Tommi Heinonen pääsi iskemään hattutempun. Paikkoja vierailla oli tehdä läpiajoistaan enemmänkin maaleja, mutta kotijoukkueen veskarit pelastivat monta pahaa paikkaa.

Se on nyt todettu näissä otteluissa, että fyysisesti vastustajat ovat alituiseen vahvempia ja osa joukkueista käyttääkin sitä häikäilemättä hyväkseen. Siihen on sopeuduttava ja omaa peliä on kyettävä pelaamaan paremmalla tasolla, sillä sekin on tiedosssa, että sen joukkue kyllä pystyy tekemään.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Elias Kulmala ja Ville Rajala.