PSL kevätkausi pakettiin

SJK-junioreiden -03 ikäluokka pelasi kevätkauden viimeiset PSL pelit Oulussa sunnuntaina. Aurinkoisen ja lämpimän päivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin järjestävä seura OTP Raatin tekonurmella. Ottelussa isännät saivat lentävän lähdön sillä vajaan kahden minuutin jälkeen tilanne oli 1-0 OTP:lle, maalintekijänä vähemmän yllättäen peräti 32 maalia 11 ottelussa paukuttanut Kasper Paananen.

Keskialueen huono pelaaminen 11 minuutilla ja pallon menetys antoivat uuden mahdollisuuden tulla vasemmalta kohti maalia ja nosto yli maalivahdin muutti lukemat jo 2-0. Ja lisää seurasi jo parin minuutin jälkeen, hyvän yhdistelmän päätteeksi pallo pelattiin n. 20 metriin ja siitä hieno veto muutti numerot 3-0. 18 minuutin kohdalla karmaiseva virhe puolustuksessa ja pallo suoraan vastustajan jalkaan, eikä viimeistely ollut vaikeaa 4-0. Tämä kuitenkin saatiin pidettyä tilanteena tauolle mennessä.

Toiselle jaksolle tavoitteena oli voittaa se ja sitten katsotaan mitä taululla on. Samalla suoritettiin kaikki mahdolliset neljä vaihtoa. Myös kotijoukkue teki useamman vaihdon tauolla. Noin vartin jälkeen oli hyvä mahdollisuus kaventaa ottelua, mutta läpiajon tuloksena Nico Rajalan veto ohi maalin. Vastustaja sen sijaan käytti oman tilanteensa hyväksi hetkeä myöhemmin ja kasvatti johtoaan. Kotijoukkueen peli hieman pysähtyi, eikä se enää lähtenyt hyökkäyksiinsä aikaisempaan tapaan vaan tyytyi pallotteluun omalla alueella. Omaa peliä pystyi rakentelemaan myös SJK-j ja se tuotti tulosta 64 minuutilla. Pallonriisto, jonka jälkeen ensin Nico lähti nostamaan peliä, mutta yksin oltuaan tyytyi pudottamaan pallon alapuolelle Onni Mannilalle, joka sitten syöttikin Nicon läpiajoon ja 5-1 kavennus.

Vielä toisenkin maalin onnistuivat pojat tekemään, tällä kertaa Paavo Nyrhinen nousi hyvin oikealta laidalta boxiin ja antoi pallon takaviistoon ja tämän syötön Nico viimeisteli varmasti. Enempää maaleja ei sitten ottelussa nähtykään, joten tuloksena siis 5-2 tappio, mutta tuo pieni tavoite toisen jakson voittamisesta onnistui ja sillä toivottiin olevan positiivinen vaikutus iltapäivän toiseen otteluun.

Toisessa ottelussa kohdattiin TP-47, Castrenin tekonurmella.

Tämäkään ottelu ei alkanut kovin valoisissa merkeissä, vaikka aurinko porottikin pilvettömältä taivaalta. Jälleen ennen 2 minuutin täyttymistä oltiin maalin verran vastustajaa perässä ja lisää tuli sitten 21 minuutin kohdalla. Omalla alueella tapahtuvat pallonmenetykset ja harhasyötöt antavat vastustajille liikaa tilanteita, joita useimmat joukkueet eivät jätä käyttämättä. Ennen taukoa tilannetta saatiin kavennettua yhdellä maalilla kun Paavo Nyrhinen onnistui maalinteossa. Toisella jaksolla tilanne saatiin jo tasoihin, kun Paavo teki päivän toisen osumansa. Kuten maanantaina Vaasassa, niin nyt Oulussa siihen hyvä ote sitten lipesikin ja seuraavat maalit teki jälleen vastustaja. Nopea johtomaali torniolaisille ja siihen sitten vielä 3 lisää ja tulostaululla pohjoisen pojille 2-6 voittolukemat.

Koska itse ei tänään pystytty pistepottia kartuttamaan, oli tilanne sarjapaikan suhteen muiden käsissä. Pietarsaaressa pelattujen otteluiden tulosten jälkeen sarjataulukko kertoi tylyn tilanteen. Sijoitus 11. ja sen myötä edessä putoaminen PSL syyskierroksilta, maalieron oltua huonompi kuin Jarolla. Jossittelu on mukavaa ja sitä voisi pelattujen pelien jälkeen jatkaa loputtomiin, mutta toisaalta se ei mitään auta. Peli ei tällä erää vaan ole sillä tasolla, että tässä kovassa sarjassa se riittäisi parempaan.

Nyt edessä on vielä kaksi viimeistä aluesarjan ottelua, joissa niissäkin on isot panokset syksyn pelejä ajatellen. Juhannuksen jälkeen vielä treeniä hetki ja sitten heinäkuun alusta vedetään henkeä parin viikon ajan. Työnteko jatkuu joka tapauksessa ja peliä pyritään kehittämään, jotta sitten tulevissa koitoksissa tulokset olisivat parempia.