Radwanin pusku tuotti pisteen

SJK-j – TPS 1-1 (0-1)

32 min 0-1 Pekka Mattila

79 min 1-1 Samir Radwan

Tiukille se otti, mutta lopulta SJK-junioreiden onnistui kuitenkin raapia tasapelipiste kevätkierroksen viimeisestä B-junioreiden SM-sarjakamppailustaan Turun Palloseuraa vastaan Keskuskentällä.

Vierasjoukkue vei peliä ensimmäisen tunnin ajan, mutta eipä ollut silläkään tekopaikkoja mitenkään pilvin pimein tuona aikana. Oikeastaan kummallakaan  ei niitä ollut koko ensimmäisellä puoliajalla, sillä TPS:n osumakin syntyi moisenkin karusellin jälkeen kulmapotkutilanteesta. Pallon sai sohittua verkkoon Pekka Mattila.

Kotijoukkueella ei ollut sitäkään vähää tekopaikkoja, mitä oli vierailla. Koko ensimmäisen puoliajan joukkue pelasi jokseenkin kauden heikointa peliään, eikä sille löydy kyllä mitään kovin erinomaisia selityksiä. Aika paljon hukattiin todella helppoja palloja, sorruttiin sooloiluun ja oikeastaan jäätiin käytännössä lähtötelineisiin kun TPS:n pelaajat painelivat ohi oikealta ja vasemmalta.

Toisella puoliajalla pitkästä aikaa maalissa pelannut Onni Pelkkikangas esitti pari loistavaa torjuntaa ja kertaalleen vieraiden väkkärämäinen Mauro Severino oli tekopaikassa, mutta pisti avopaikasta ohi. Severino olikin ottelun ensimmäisen puoliajan hahmo, mutta katosi täysin toisella puoliajalla kuvasta.

Tarvittavan piristysruiskeen kotijoukkueen tekemiseen toi tauolta kentälle tullut Leevi Oksanen, joka pisti muutaman todella mehukkaan keskityksen laidaltaan rangaistusalueelle. Yhdestä näistä keskityksistä saldona oli vieraiden maalivahdin, Olli Hakanpään, lähes maaginen torjunta.

Viimeisen vartin väkisin palloa kohti TPS:n päätyä painanut SJK-juniorit pystyi vihdoin ja viimein tasoittamaan ottelun. Kuinka ollakaan, myös tuo osuma syntyi kulmurista. Tilanteessa toppari Samir Radwan nousi korkeimmalle puskien helpottavan tasoituksen vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Vielä maalin jälkeenkin kotijoukkue painoi peliä kohti turkulaisten maalia saamatta kuitenkaan enää todellista voittomaalin paikkaa aikaiseksi.

Ymmärrettävästi vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju oli tyytyväinen pisteeseen, mutta ei muuten juuri omiensa päitä silitellyt.

– Heikko esitys meiltä. TPS aiheutti prässillään meille ongelmia. Emme onnistuneet purkamaan sitä kuin satunnaisesti. Meille tuli todella paljon pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Ei päästy missään vaiheessa oikein rytmiin ja välit kasvoivat ja TPS tuntui olevan huomattavasti meitä terävämmin irtopalloissa ja voitti kaksinkamppailuja, Hietaharju aloitti analyysinsä illan kamppailusta.

– Jos jotain positiivista löytää niin se tottakai oli tasoitus ja se, että saatiin heikolla esityksellä piste, Hietaharju jatkoi.Kevätkierros päättyi SJK-junioreiden osalta tähän. Nyt on kaikki joukkueet kohdattu kertaalleen ja joukkue on edelleen mukana sarjataulukon yläpäässä kamppailemassa hyvistä sijoituksista.

– Nyt pidetään vähän taukoa ja sen jälkeen treenit jatkuu. Syyskierros alkaa tosiaan osaltamme vasta 2.8 Vaasassa, "Jylppy" lisäsi.