Ruismäki iski kahdesti

Ruismäki iski kahdestiKuPS – TP-Seinäjoki 2-2 (1-1)09 min 0-1 Erno Ruismäki36 min 1-1 Aleksi Paananen42 min 2-1 Aleksi Paananen53 min 2-2 Erno RuismäkiTP-Seinäjoen B-junioreiden taistelu SM-mitalista jatkuu edelleen kun joukkue nappasi Kuopion Palloseuralta pisteen vierasottelustaan Magnum Areenalta.Ottelun alkua väritti KuPS:n valmennuksen tekemä tempaus, jonka seurauksena ottelun alku siirtyi puolella tunnilla. Suomen Palloliiton sääntöjen mukaan vierasjoukkueella on oltava pukukoppi käytössään 1½ tuntia ennen ottelun alkua, mutta KuPS:n valmennus kävi nappaamassa kenttähenkilökunnan laittaman kyltin ovesta pois ja näin TP-Seinäjoen pelaajisto notkui vielä 13.30 Magnum Areenan käytävillä.Onneksi ottelun kerrassaan loistavasti tuominneella erotuomari Mika Leppäsellä oli pelisilmää ja peli saatiin pelattua.Itse ottelussa keväällä Prunttimäessä trombin tavoin kotijoukkuetta kurittanut kelta-musta joukkue oli kuin varjo siitä esityksestä, mutta silti edelleen todella vaarallinen. Ensimmäiset kymmenen minuuttia kotijoukkue tuli vahvasti, mutta vieraat iskivät kesken painostuksen Erno Ruismäen karvattua pallon toppareilta ja viimeistellen johtomaalin.Isäntien parhaat paikat osuivat ensimmäisellä puoliajalla Jaakko Natuselle, joka tulitti kertaalleen avopaikasta ohi ja toisella yrityksellä kajautti tolppaan. Tasoituksensa KuPS pystyi loihtimaan huikean taitavan Aleksi Paanasen toimesta juuri ennen taukoa. Sama nuorukainen oli asialla heti toisen jakson alussa vieden kotijoukkueen johtoon, mutta se ei vierasjoukkuetta lannistanut.TP-Seinäjoki nousi tasoihin Jesse Jääskeläisen lähetettyä jälleen kerran kierteisen vaparin luukulle, missä pallo kimpoili ja päätyi Erno Ruismäelle. Nuorukainen laukoi syyskierroksen kuudennen osumansa seitsemässä ottelussa tasoittaen ottelun.Peli oli kokonaisuutena vauhdikasta ja kohtuullisen hyvää B-junnujen peliä molempien haettua maaleja tosissaan.Vierasjoukkueen hahmoihin kuuluivat keskikentällä todella laajalla säteellä raatanut Jesse Jääskeläinen, sekä hyvin loukkaantunutta Tuomas Karjanlahtea paikannut Toni Koivusaari maalillaan. Heikkoa lenkkiä ei nyt ryhmästä löytynyt. Joukkueen asenne on upea ja siitä sopii vanhempienkin pelimiesten ottaa mallia.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Kalle Taimi (41. Pekka Rousu), Henri Huilla (v), Niko Nauholz, Sami Viljanen (v), Akseli Metsä-Ketelä (60. Veli-Pekka Pajula), Jesse Jääskeläinen, Miika Korpela, Teemu Penninkangas (78. Aleksi Ahde), Tommi Kukila, Erno Ruismäki (v, 68. Timo Koivu)