Rutiinivoitto Ponnistuksesta

SJK-juniorit jatkaa edelleen Suomen Palloliiton Läntisen Alueen Nelosen Lohko C1:n kärjessä. Lapuan Ponnistus kaatui Keskuskentällä lopulta selvin 5-1 (2-0) -numeroin.

Ottelu oli ensimmäisen puoliajan osalta selkeää kotijoukkueen dominointia. Vieraiden maalivahti Matti Turja piti joukkuettaan elossa muutamalla erinomaisella torjunnalla antaen vieraille mahdollisuuden taistella pisteistä.

Turjakaan ei kuitenkaan mahtanut mitään sen enempää Tommi Kukilan avausmaalilla ottelun kuudennella peliminuutilla kuin Tommi Haanpään kauden 13. osumalla kun kellossa oli käynnissä 18. peliminuutti.

Toinen puoliaika sujui siihen saakka vallan mainiosti kun erno Ruismäki lisäsi johdon 3-0 -numeroiksi 61. minuutilla. Sen jälkeen alkoivat ongelmat.

Ponnistus pääsi kaventamaan pilkusta vain kaksi minuuttia Ruismäen osuman jälkeen Lassi Prinkkilän viimeistellessä. Tuon maalin jälkeen vierailla oli pari-kolme loistavaa mahdollisuutta kaventaa kotijoukkueen johtoa, mutta kuin ihmeen kaupalla maali varjeltui.

Lopulliset naulat arkkuun iskivät neljän minuutin välein ottelun lopussa Johan Lambergin oivallisesta vaparista pallon verkkoon puskenut Roope Takala ja kolme minuuttia ennen loppua Lamberg itse.

Voitto tarkoitti sitä, että ero sijoihin 2.-3. venähti neljään pisteeseen. Kakkosena oleva Kungliga Wasa CF on kuitenkin juuri seuraava SJK-junioreiden vastustaja vieraissa. Kolmantena samoissa pisteissä, eli 15 pinnassa, vaasalaisten kanssa on puolestaan Lapuan Virkiä. Virkiä on jo kohdannut Kungliga Wasan voitollisesti, eli SJK-junioreilla ei käytännössä ole varaa hävitä Vaasassa, mikäli sarjanousu siintelee silmissä.

Myös tasapeli saattaa olla huono lopputulos, mikäli Virkiä painelee loppuohjelmansa ilman tappioita. Virkiällä ja Kungliga Wasalla on kummallakin yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin 19 pisteessa olevalla SJK-junioreilla. Vaasaliset kohtaavat SJK-junioreiden lisäksi lopuissa peleissään VPS J:n, FC Kuffenin, ABC/Strömsön ja I-JBK:n. Virkiä puolestaan saa lopuissa matseissaan vastaansa FC Kuffenin, ABC/Strömsön, IF Hoppetin, I-JBK:n ja Närpes Kraft/2:n.

SJK-junioreiden lopuissa otteluissa vastustajat ovat Kungliga Wasa CF:n lisäksi FC Korsholm vieraissa, FC Kuffen ja Kauhavan Kanuunat kotona.

SJK-juniorit v Ponnistus 5-1 (2-0)06 min 1-0 Tommi Kukila18 min 2-0 Tommi Haanpää61 min 3-0 Erno Ruismäki63 min 3-1 Lassi Prinkkilä (rp)83 min 4-1 Roope Takala87 min 5-1 Johan Lamberg