Sarjakärki katolleen

SJK-juniorit – RoPS 2-1 (1-1)05 min 0-1 Sampo Ala15 min 1-1 Antti Torniainen74 min 2-1 Nicolas KivimäkiSeinäjoen Keskuskentällä pelatussa P17-ikäluokan Ykkösen matsissa nähtiin kaksi Lohko C:n tämän hetken parasta joukkuetta. Pelin taso oli myös hyvä ja matsi oli varsin siisti, eli kokonaisuutena oikein viihdyttävää peliä.Liukas ja pehmeä kenttä teki olosuhteista kohtalaisen haastavat kummallekin joukkueelle, mutta hienosti nuoret pelimiehet asian käsittelivät ja pystyivät pelaamaan tasokasta jalkapalloa.Kotijoukkue pystyi kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa vihdoin ottamaan Rovaniemen Palloseuran päänahan, mikä on erinomainen suoritus, sillä jo talvella pelatussa SM-karsintasarjassa oli nähtävissä, että sini-valkoinen lappilaisjoukkue on todella vahva ja taitava ryhmä.Ottelu alkoi vierasjoukkueen hallitessa peliä. Ensimmäinen vartti tanssittiin täydellisesti RoPS:n pillin mukaan ja jo kamppailun viidennellä peliminuutilla Sampo Ala pääsi tekemään maalinedustalta johtomaalin vieraille. Vaikka korkealta prässännyt RoPS pystyikin hallitsemaan ensimmäistä puoliaikaa pelillisesti, nousi kotijoukkue jo vartin jälkeen tasoihin Antti Torniaisen kauden neljännellä maalilla. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä vahvemmin kotijoukkue pääsi otteluun mukaan luoden muutaman mainion maalipaikankin. Tällä kertaa hyvin paikkoihin hakeutunut Aatu Metsä-Ketelä kuitenkaan osunut sen enempää kuin hyvä ottelun pelannut Oskar Pihlajakaan.Toisella puoliajalla isännät ottivat isännän otteet ja käytännössä koko toisen puoliajan RoPS oli vastaanottavana osapuolena. Muutamat vastaiskunsa se kuitenkin luonnollisesti sai, mutta ainuttakaan todella vaarallista tekopaikkaa ei syntynyt, ellei sellaiseksi halua laskea kaukolaukauksia, jotka kuitenkin viuhuivat yli tai ohi maalin.Sen sijaan kotijoukkueella oli selvästi enemmän tilaisuuksia ratkaista kärkikamppailu edukseen jo huomattavasti aikaisemmin kuin lopulta tapahtui.Voittomaali syntyi kun peliaikaa oli enää kuutisen minuuttia jäljellä kun vaihdosta kehiin tullut Nicolas Kivimäki kiersi hyvin pelanneen maalivahti Jimi-Jasper Vaaralan ja tulitti pallon verkkoon tehden kauden toisen maalinsa SJK-junioreiden paidassa.Kotijoukkueen voitto kärkijoukkueesta siirsi Jyri Hietaharjun suojatit ainakin tilapäisesti lohkon kärkeen pisteen erolla RoPS:aan, joka kuitenkin kohtaa jo huomenna sarjan jumbosijalla kolmella pisteellään majailevan FF Jaro/2:n Pietarsaaressa. SArjan kaksi parasta joukkuetta varmistaa paikkansa tulevan talvikauden SM-karsintasarjassa, eli siihen on nyt SJK-junioreilla erinomaiset mahdollisuudet. Kun joukkueella on kaksi matsia jäljellä, kahdesta paikasta taistelevat SJK-junioreiden ja RoPS:n lisäksi vielä VPS-juniorit ja Oulun Työväen Palloilijat, sillä sarjassa kolmantena oleva Ilves/2 ei sinne pääse ainakaan tämän hetkisen tiedon mukaan. SM-karsintasarjaan on ainakin aiemmin kelpuutettu vain yksi joukkue seuraa kohti.SJK-junioreilla on edessään kuitenkin vielä kaksi erittäin vaikeaa matsia. Ensin on edessä matka Tampereelle Ilves/2:n vieraaksi ja kausi päättyy kotiottelulla OTP:ta vastaan Oma Sp Stadionilla sunnuntaina 8. lokakuuta.