Savolaiset nurin hyvällä asenteella

Savolaiset nurin hyvällä asenteella 21.05. TP-Seinäjoki – VarTP 2-0 (2-0)15 min 1-0 Jouni Santanen34 min 2-0 Mark Joseph (rp)Pruukilaiset toipuivat nopeasti sunnuntaina Nokialla kärsitystä avaustappiosta. Hyvällä asenteella pelannut kotijoukkue otti täydet pisteet varkautelaisvierailtaan kahdella ensimmäisen puoliajan osumalla.Ottelun alkuminuutteja hallitsi melko totaalisesti VarTP, mutta todellisiin tekopaikkoihin se ei päässyt. Viimeistään rangaistusalueen rajoilla keinot loppuivat ja TP:n puolustus pääsi siivoamaan tilanteet väljemmille vesille.Avausmaali syntyi vartin pelin jälkeen, kun Mark Joseph keskitti Jani Honkavaaran sivurajaheitosta Jouni Santaselle kuudentoista alueen sisään. Jone otti pallon tyylikkäästi haltuun ja sijoitti pelivälineen tarkasti alanurkkaan.Osuman jälkeen peliote siirtyi täysin TP:lle. Pasi Oksanen syötti Santasen hyvään tekopaikkaan, mutta VarTP-vahti Antti Pynnönen torjui vedon kulmaksi. Reilun puolen tunnin kohdalla Sami Sinkkosen avaus tavoitti Oksasen, jonka pystysyötöstä Steve Melton irtosi läpiajoon. VarTP:n Tomi Kuivala joutui kaatamaan miehen alueella rankkarin ja varoituksen arvoisesti. Pilkkua asettui ampumaan Mark Joseph, jonka hirmuinen tykki painui keskeltä riman alle. Puoliajan lopussa Jouni Santanen vielä tarjoili Steve Meltonille avopaikan, mutta tämän kuti suuntautui keskelle maalia.Toisella pelijaksolla Vesa Kiljusen ristipallo tavoitti jälleen Meltonin, mutta Steven nosto leijaili yli maalin. Loppua kohti vieraat saivat jälleen hieman otetta, kun kotijoukkueen suurin hyökkäysinto jo laantui ja tärkeintä oli varmistaa nolla omassa päässä.Jobinpostia TP:lle toi Mika Kallion toinen varoitus ja sitä seurannut punainen kortti 86. minuutilla melko mitättömän tuntuisesta tilanteesta. Näin Kale joutuu huilaamaan seuraavat kaksi vierasottelua KajHaa ja KPV-j:ä vastaan.Jouni Santanen palkittiin TP:n parhaana, mutta koko muukin joukkue voi olla tyytyväinen panokseensa. Kaikki täyttivät paikkansa, eikä VarTP:llä ollut ottelussa yhtään varsinaista kunnon maalintekopaikkaa. Sen sijaan oranssipaitojen voittolukemat olisivat voineet olla tarkemmalla viimeistelyllä paljon komeammatkin.Avausmaalin lähtötilanne huvitti JoneaKauden toisen maalinsa ampunutta Jouni Santasta nauratti sivurajatilanne, jonka jälkeen ottelun avausosuma lopulta syntyi.- Se rajaheitto oli itse asiassa VarTP:n, mutta Honsu (Jani Honkavaara) toimi niin nopeasti, ettei päätuomari ehtinyt noteerata linjamiehen liputusta.- Mark antoi hyvän keskityksen. Laukaus ei ollut kummoinen, mutta ei sen aina tarvitse sitä ollakaan kuudentoista rajan sisällä, maalitykki kertoi tarkasta alanurkkaan suuntautuneesta sijoituksesta."I was fuckin’ mega!"Mark Joseph hoiteli puolustustehtävät moitteettomasti ja ehti siinä sivussa myös olemaan vahvasti osallisena molempiin oranssipaitaisten osumiin. Mark heitti keskityksen Jone Santasen avausmaaliin ja tykitti itse pilkulta vuorenvarmasti ottamattoman kanuunan poikkiparrun alle.- I was fuckin’ mega, Mark naureskeli harvinaisen tehokkaan iltapuhteen jälkeen.- Minä muuten olin se joka syötti Jonen maalin, Mark ehti jo huolestua, kun kenttäkuulutus tarjosi syöttöpinnaa Jani Honkavaaralle. Virallisiin tilastoihin korjattiinkin oikean sankarin nimi.- Saan niin harvoin syöttöpisteitä, että haluan pitää niistä vähistä tiukasti kiinni…Voitto kelpasi TP:lleTP-Seinäjoen 2-0 -voitto sai valmentaja Hannu Rajaniemen tyytyväiseksi vaisusti sujuneen Nokian matkan jälkeen. Vierailijoiden Jorma Immonen ei järin paljon hyvää omiensa esityksestä löytänyt."Meidän peli oli aivan sekaisin, varsinkin vartiointi" suomi Immonen omiaan antaen kuitenkin hieman kiitosta toisesta puoliajasta."Pojat jaksoivat kuitenkin yrittää, vaikka oltiin kaksi maalia tappiolla. En tiedä, oliko se toinen jakso sitten vetäytymistä TP:n osalta vai mitä. Jotenkin oltiin todella voimattomia tänään" Immonen jatkoi."Eihän tuolla kentällä pystynyt oikein nättiä peliä pelaamaan, mutta kyllä Nuojua ja Joseph olivat kuninkaita puolustuksessa, emmekä me pärjänneet TP:n hyökkääjillekään" murehti Immonen omiensa vaatimatonta suoritusta."Meille tuli jobinpostia, kun Tommi Sariola sai varoitustilinsä täyteen ja Grigori Levtshin polvi on niin pahasti vääntynyt, ettei pysty pelaamaan" päätti Immonen luvaten, että "uutta matoa pannaan koukkuun"…"Nyt voitettiin ne pallot ja kamppailut, jotka hävittiin Nokialla. Siellä oltiin kyllä kesyjä. Ennen tätä matsia painotin pelaajille, että jollei taistelemalla voita tilanteita, niin sitten on tapeltava", "Köppä" Rajaniemi puolestaan selvitti."Britin piti tehdä ehdottomasti kaksi maalia niistä paikoista" harmitteli "Köppä" luvaten pitää juttutuokion pari tuhannen punnan paikkaa haaskanneen Steve Meltonin kanssa, jonka kaatamisesta tuli kuitenkin rankkari ensimmäisellä jaksolla."Toisella puoliajalla haimme vastaiskuja ja päätimme ottaa ekan vartin todella tarkasti. Parasta kolmen pinnan lisäksi oli se, että pärjättiin kaksinkamppailuissa" lisäsi "Köppä".