Selvät numerot Kokkolassa

Selvät numerot Kokkolassa TP-Seinäjoki matkusti lauantaina Kokkolaan kohtaamaan yhden Kakkosen lohko C.n ennakkosuosikeista. Ilman Lasse Männikköä ja Mikko Ylihärsilää pelannut vierasjoukkue esiintyi Kipparihallissa edukseen ja kaatoi nimekkään GBK:n selvästi 4-1 (2-1).TP otti ensimmäisen kerran tuntumaa pelihommiin torstaina Kolmosen IK:ta vastaan saaden nyt vastustajakseen monta luokkaa kovemman yhdistelmän. Tuo IK-peli oli joukkueelle oikeastaan ensimmäinen todellinen pallollinen harjoitus, joten siihen nähden otteet ovat olleet yllättävänkin pirteitä.Ottelun alku ei Kokkolassa erityisen hyvää TP:lle luvannut, sillä pallo oli Janne Aholan vartioimassa maalissa jo ottelun ensimmäisellä minuutilla Mattias Janssonin vietyä isännät johtoon. GBK tuli päälle alussa vahvasti, eikä TP:n alakerran purkupeli onnistunut toivotulla tavalla.Vieraat pääsivät kuitenkin peliin mukaan ja 24. minuutilla Petri Niemi tulitti vasurillaan tasoituksen Ville Pajulan kulmapotkun jälkeen. Ennen tauko TP siirtyi ottelussa johtoon Mikael Muurimäen osumalla, johon Anssi Syrjämäki teki esityön.Nuorten pelaajien vahvat esitykset jatkuivat myös toisella puoliajalla. 69. minuutilla ensimmäisessäkin ottelussa maalannut Jere Jääskeläinen vei TP:n 3-1-johtoon Ville Pajulan oltua jälleen maalin syöttäjänä.Seitsemän minuuttia ennen loppua Pajula sinetöi itse loppunumerot 4-1 saatuaan syötön vaihdosta tulleelta Rami Sariolalta.Vierasjoukkueen valmentaja Thomas Dunne oli ottelun jälkeen tyytyväinen, vaikka muistuttikin, että tuloksilla ei sinällään tässä vaiheessa kautta ole paljonkaan merkitystä. Silti voittaminen on edelleen keskimäärin häviämistä mieluisampaa. On kuitenkin syytä muistaa myös se, että näillä tuloksilla ei ole lainkaan merkitystä sarjapisteiden valossa. GBK:lta oli ottelusta sivussa muutamia merkityksellisiä pelaajia, joten kovin paljon tämä tulos ei kerro kokkolalaisten iskukyvystä.”Ensimmäinen maali oli meiltä huonosti hoidettu. Pelaajat ovat kuitenkin ihan hyvässä kunnossa ja se näkyi. Nyt meillä on aikaa viikko treenata taas ennen seuraavaa peliä. Janne Ahola pelasi maalilla todella hyvän ottelun. Emme me niin paljon parempia olleet kuin numerot näyttäisivät. Janne pelasti muutaman tilanteen ja antoi meille mahdollisuuden voittaa” kiitteli Dunne joukkuetta ja maalivahtiaan.”Peli oli tempoltaan aivan toista luokkaa kuin ottelu Ilmajokea vastaan. Nuoret pelaajamme ovat sopeutuneet aivan mukavasti vauhtiin, vaikka tänään se ottikin oman aikansa. Heissä on se hyvä puoli, että he tekevät juuri niitä asioita, mitä heiltä pyydetään” lisäsi Dunne.”GBK on iso ja fyysinen joukkue, joka tulee varmasti menestymään. Toki he sanoivat, että heiltä puuttui paljon pelaajia, mutta meidän tehtävämme ei ole murehtia sitä. Meidän on keskityttävä omaan tekemiseemme. Sitä on vielä paljon edessä, eikä näiden tulosten saa antaa aiheuttaa mitään leijumisen tunnetta” Dunne huomautti.”Tässä on vielä katsottavana nauha IK-pelistä. Siinä oli asioita, joihin on puututtava ja joita on parannettava tulevissa peleissä. Sillä ei ole merkitystä miten me pelaamme tässä vaiheessa. Katsotaan asioita sitten tarkemmin, kun alkavat ne pelit, joilla on merkitystä. Mielestäni tarvitsemme tähän vielä ehkä pari pelaajaa, vaikka nuoret pelaajat ovatkin esiintyneet edukseen” Dunne analysoi.Uutena kasvona joukkueessa nähtiin oikeana pakkina pelannut Henri Erti, joak teki torstaina seuran kanssa sopimuksen.”Hän pelasi hyvin ja näkee, että hän on hyvässä kunnossa. Tietenkin uuteen joukkueeseen tuleminen vaatii aina sopeutumista. Hänessä on kuitenkin ainesta ja uskon, että hänen avuillaan on mahdollisuuksia pelata joskus ylempänäkin. Erittäin nopea kaveri” oli Dunnen tuomio uudesta vahvistuksesta.TP-Seinäjoki:Janne Ahola, Anssi Syrjämäki, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi (45. min Rami Sariola), Henri Erti, Ville Pajula, Miikka Hietala (2. min Jere Jääskeläinen), Jarkko Mäki-Maunus, Johannes Saranpää (60. min Vesa Kujanpää), Mikael Muurimäki (80. min Jyri Jokiranta), Vesa Kivimäki