Sepsi-78 vei kaupungin valtikan

Sepsi-78 vei kaupungin valtikanSepsi-78 – TP-Seinäjoki 1-0 (0-0)63 min 1-0 Mikko Kärki rp.Sepsi-78 vei Seinäjoen jalkapalloherruuden ensimmäistä kertaa seurojen pelatessa samalla sarjatasolla. Sininuttuisten voitostakin ehti vierähtää hulppeat 13 vuotta, joten ei ihme, että 1-0 (0-0) –voitto maistui siniveristen leirissä makealta. Eikä siinä kaikki. Voitto oli pelillisesti täysin ansaittu, vain tapa jäi monia harmittamaan.Ottelun ratkaisu syntyi toisella puoliajalla kevyesti tuomitusta rankkarista, jonka tulitti verkkoon kentän paras pelaaja, Mikko Kärki, pelikellon näyttäessä 63, minuuttia. Jos tuo pilkku oli kyseenalainen, jäi ottelun mainiosti tuominneelta, pikkutarkalta Jouni Aapajärveltä, joka ennen ottelua ehdittiin naapuriseuran sivulla haukkumaan alimpaan mahdolliseen paikkaan, puhaltamatta toinen rankkari ottelun loppuhetkillä. Sekään ei olisi mitään muuttanut, sillä tuokin pilkku olisi kuulunut isännille.Pelin ensimmäisellä puoliajalla siniasuinen kotijoukkue painoi vahvasti myötätuuleen. ensimmäisen vaarallisen paikkansa Sepsi-78 sai jo puolen minuutin pelin jälkeen kun tähän saakka läpi kauden luotettavasti pelannut maalivahti Tero Kinnunen haparoi ällistyttävällä tavalla ja Petri Huttu oli päästä tuikkaamaan avausmaalin. Kinnunen haparoi uudelleen kymmenen minuutin kohdalla viivytellen kummallisesti niin kauan, että Petri Huttu oli päästä nappaamaan häneltä pallon. Kuin ihmeen kaupalla TP-Seinäjoki selvisi siitäkin tilanteesta ja peli jatkui maalittomana.Kokonaisuutena Sepsi-78 oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi dominoivampi joukkue. Sen parhaat paikat syntyivät kulmureista, joista Marko Hutun antama kulma kilahti tolppaan Kinnusen käsien kautta ja heti perään siivouksen jälkeen Mikko Kärki kajautti toiselta puolelta vieläkin komeamman kulman takatolppaan.Jos Sepsi-78 hallitsikin peliä, kunnostautui se myös rahtusen kovemmassa pelissä keräten varoituksia. Toisaalta sekin kertoi ehkä joukkueen tahtotasosta, sillä yritystä joukkueella oli monta askelta enemmän kuin tähän saakka kaupungin jalkapalloa edustustasolla hallinneella vierasjoukkueella. Aleksei Budko, Marko Huttu ja Toni Kujala saivat kaikki keltaisen ja oli lähellä, että Budko katsellut punaista toisesta rikkeestään, mutta hyvin ottelun tuominnut Jouni Aapajärvi armahti venäläistopparin.Ensimmäisellä puoliajalla TP-Seinäjoki ei kyennyt kunnollisia maalipaikkoja luomaan lainkaan. Oikeastaan vain Juha Eteläahon laukaus ottelun 41. minuutilla oli sellainen, joka olisi voinut päätyä maaliin saakka, mutta se suuntautui suoraan hyvin pelanneen maalivahti Colin Burnsin syliin ja näin tauolle mentiin maaleitta.Toisella puoliajalla vierasjoukkue sai tuulen selkänsä taakse, mutta ote pysyi edelleen isännillä. Varsinaisia tekopaikkoja ei kuitenkaan ollut kummallakaan ennen kuin Sepsi-78 sai aikaisen joululahjan pilkun muodossa. Mikko Kärki tulitti pallon voimalla toiseen nurkkaan väärälle puolelle syöksyneen Tero Kinnusen ohi.Pelin 75. minuutilla nähtiin vieraiden paras mahdollisuus tasoittaa ottelu kun Mikael Muurimäki pääsi yrittämään ratkaisua läheltä. Burns kuitenkin torjui tuikkauksen, mutta Juha Eteläaho pääsi ensimmäisenä palloon yrittämään reboundista tasoitusta. Sekään ei onnistunut, vaan pallo painui takanurkasta ohi Sepsi-78:n puolustajan kautta ja laihana lohtuna oli kulmuri, josta ei sen merkittävämpää aikaan saatu.Vain minuuttia myöhemmin oli TP-Seinäjoella uusi paikka tasoittaa ottelu Abdullahi Danjouman keskitettyä kohti takatolppaa. Oranssipaitojen kannalta oli valitettavaa, ettei Mikael Muurimäki aivan ehtinyt palloon.Vielä 85. minuutin kohdalla vierasjoukkue sai mahdollisuutensa, mutta joukkueen kapteenin Jarkko Mäki-Maunuksen vapaapotkun pystyi maalivahti Burns tuuppaamaan yli maalin kulmuriksi.Lopputulos ei ollut mikään vääryys, sillä Sepsi-78 oli kyennyt kokoamaan rivinsä hyvin jokseenkin surkean Rovaniemen vierailun jälkeen. Ei olisi koskaan uskonut, että joukkue joka onnistuu häviämään sarjan surkeimmalle porukalle, pystyy pelaamaan moisella tavalla vain muutamaa päivää myöhemmin. Oli kuin joukkue olisi täydellisesti uudelleen syntynyt ja sen näki kaikesta.Vierailijoiden on nyt syytä tehdä ilmeisesti saama operaatio, mikä naapuriseuran leirissä oli tehty Lapin matkan jälkeen, eli vilkaista peiliin. Sieltä löytyy usein paljon oivallisia vastauksia. Tänään nähdyllä esityksellä on vaikea edes kuvitella kapuavan sarjataulukossa, sillä vastaan tulee vielä huomattavasti kovempiakin joukkueita loppukaudesta. Toisaalta, moisella pelillä jokainen vastustaja on melko kova.TP-Seinäjoen ryhmästä on vaikea nimetä onnistujia, sillä niitä ei järin paljon ollut. Sepsi-78 halusi selvästi enemmän voittaa tämän kamppailun ja sen se myös teki. On syytä nostaa hattua lähes koko Sepsi-78:n joukkueelle.TP-seinäjoen on parannettava peliään, sillä sarja jatkuu jo lauantaina, jolloin vastaan tulee Sepsi-78:n kaatanut FC Lynx. Tällaisella esityksellä luvassa on hikinen iltapäivä.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Lasse Männikkö, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi (v), Tero Mäntylä (v), Jussi Lahtinen (56. Henri Saranpää), Jarkko Mäki-Maunus, Jere Jääskeläinen (65. Abdullahi Danjouma), Topias Tervasmäki (56. Johannes Saranpää), Juha Eteläaho, Mikael Muurimäki