Seuraava etappi Kaskinen

Seuraava etappi Kaskinen TP-Seinäjoen edustusjoukkueen seuraava etappi on Kaskisten Myllylahden idyllinen kenttä, josta on kovin ristiriitaisia muistoja. Kentällä on juhlittu sarjanousua Ykköseen vuonna 1995, mutta samaisella kentällä on myös ajoittain kontattu pahemman kerran. Toiveena toki on, että nyt saadaan muistojen sarakkeeseen positiivista kirjoitettavaa.Nelosen syyskierros alkoi joukkueiden kannalta kovin erilaisella menestyksellä. TP-Seinäjoki kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Prunttimäkeen vieraaksi saapuneen naapuriseura Nurmon Pallon, joka oli pudonnut Kolmosesta. Harva uskoi, että peli olisi niin selvä kuin se lopulta oli. Kotijoukkue kohteli vieraitaan perin kaltoin takomalla lukemiksi 5-0 (3-0).Vastaavasti Kaskö IK avasi sarjan toisen Kolmosesta pudonneen joukkueen vieraana. Vähänkyrön Viesti ei armoa antanut vaan vei voiton numeroin 5-1. Nelosen syyskierroksen otteluissa nähtiin varsin selkeitä eroja, sillä myös Kauhajoen Karhu kaatoi Sisun 5-0.Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat toukokuussa Prunttimäessä. Selkeästi dominoinnistaan huolimatta kotijoukkue ei tuolloin onnistunut ratkaisemaan ottelua, vaan joutui tyytymään 1-1 (0-1) –tasapeliin. Vieraat menivät ottelussa johtoon 28.minuutilla Janne Sundbergin osumalla. Kotijoukkueen onnistui tasoittaa kamppailu lopulta 76. minuutilla Anssi Syrjämäen viimeisteltyä helpottavan osuman.Vuosien saatossa joukkueet ovat tulleet tutuksi niin Kakkosessa, kuin Kolmosessakin. Myös Suomen Cupissa on kohdattu. Viimeksi kun TP-Seinäjoki vieraili Kaskisissa elettiin vuotta 2005 ja silloin jouduttiin tyytymään 2-2 (1-2) –tasapeliin, vaikka Mikael Muurimäki antoikin kahden minuutin jälkeen toiveita hyvästä ottelusta. Isäntien Mikael Linzen ja Pasi Oksasen omaksi maaliksi kirjattu osuma veivät kuitenkin punanutut taukojohtoon. Vierasjoukkueen pelasti totaaliselta nolaukselta Alex Lopez, joka tasoitti pelin vain kuusi minuuttia ennen loppua. Kauden myöhemmässä vaiheessa TP-Seinäjoki kaatoi Kaskö IK:N kotikentällään selvästi 4-1 (0-0) Mikko Ylihärsilän innostuttua toisella puoliajalla hattutemppuilemaan. Mikael Linzen osui pilkulta vieraille, mutta Ville Ylinen täydensi kotivoiton aivan ottelun lopussa.Perjantai-illan otteluun lähtee todella tulivoimainen TP-Seinäjoki. Joukkue on pelannut 12 sarjaottelua ja tulittanut niissä muhkeat 49 osumaa. Niistä peräti 13 on kirjattu Ville Pakkalalle, joka osui myös NuPaa vastaan kahdesti. Seinäjoen Jalkapallokerhon riveihin palannut Jukka Yli-Renko ehti paukuttaa viisi maalia viidessä pelaamassaan ottelussa ja on joukkueen sisäisen maalipörssin kakkonen. Neljään osumaan ovat päässeet jo Anssi Syrjämäki, Janne Kotamäki ja Juho Pajula. Jyri Reinilä ja Jaakko Vähäpesola ovat kumpikin puolestaan maalanneet kolme kertaa. Yhteensä peräti 16 pelaajaa on onnistunut maalaamaan TP-Seinäjoelle tällä kaudella.Voitto NuPasta oli TP-Seinäjoelle yhdeksäs peräkkäinen ottelu ilman tappiota. Vierasotteluita on pelattu yhteensä viisi ja niistä saldo on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kauden ainoa tappio.Lähtökohtaisesti TP-Seinäjoki matkustaa reilut sata kilometriä kohti rannikkoa vain voitto mielessään. Pieni mielenkiintoinen detalji Kaskö IK:n joukkueesta on se, että maalissa nähdään mitä suurimmalla todennäköisyydellä alkukauden TP-Seinäjoen mukana harjoitellut ja pelannut Niclas Sandelin.Ottelu alkaa Myllylahden kentällä klo 19.00.