SJK-juniorit puristi pisteet

SJK-juniorit – ABC 2-1 (1-0)

12 min 1-0 Jari Siili oma maali

72 min 1-1 Stefan Grönholm

80 min 2-1 Aatu Metsä-Ketelä

SJK-junioreiden B-junnuista muodostuva joukkue puristi väkisin toisen voittonsa Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosessa kaadettuaan vaasalaisen sangen konkaripitoisen ABC:n. Voitto nosti junnuryhmän sarjan jaetulle piikkipaikalle Töjby FC:n kanssa kolmen ottelun jälkeen.

SJK-junioreiden nuori nippu, vahvistettuna todella hyvän topparipelin pelanneella Karri Hiirikoskella, dominoi ensimmäistä puoliaikaa täydellisesti liikuttaen palloa loistavasti, mutta viimeistely ontui, vaikka kotijoukkue menikin Wallsport Areenassa pelatussa kamppailussa johtoon jo 12. minuutilla.

Tilanteessa Aatu Metsä-Ketelä nousi päätyrajalta väkisin ja vierasjoukkueen pelaajan kautta pallo painui verkkoon. Paikkoja oli tehdä pari kolme muutakin maalia, mutta viimeistyly jätti hiukan toivomisen varaa.

Vastaavasti ensimmäisellä puoliajalla ABC ei kyennyt luomaan erityisen paljon yhtään mitään. Kertaalleen pallo kävi toki ylähirressä, mutta kyseessä oli enemmänkin epäonnistunut keskitys kuin kunnon laukaus.

Toisella puoliajalla vieraat ottivat otetta pelistä. Joukkueen otteet myös kovenivat rahtusen, mutta mistään törkeilystä ei suinkaan ollut kyse. Liekö se sitten hyydyttänyt nuorukaisten menoa, mutta mikään vääryys ei todellakaan ollut ABC:n tasoitusmaali, joka syntyi 72. minuutilla.

Luonnollisesti nuorten poikien kestävyys ei varmasti ole samaa luokkaa kuin konkareiden, sillä edelleenkin peliaika junnupeleissä on 10 minuuttia lyhyempi kuin äijien kamppailussa ja samaa on ollut hiukan havaittavissa muissakin Vitosen matseissa.

Joka tapauksessa kotijoukkue sai vielä yhden vaihteen pykälään ja onnistui kuin onnistuikin puristamaan myös voittoon tarvittavan osuman jo ensimmäisessä osumassa vahvasti mukana olleen Aatu Metsä-Ketelän viimeistelemänä. Aatu nosti maalisaldonsa sarjassa viiteen maaliin tuolla osumallaan.

Kolmen kotiottelun jälkeen SJK-junioreilla on kasassa seitsemän pistettä ja voitto ABC:stä oli sikälikin ihan merkittävä, että vaasalaiset olivat avanneet kautensa voittamalla molemmat ottelunsa. Vitosen ottelut jatkuvat SJK-junioreiden osalta kuluvan viikon sunnuntaina vierasottelulla Palosaaren Urheilu Seuraa vastaan Vaasassa.