SJK-juniorit sopimukseen DBC Seinäjoen kanssa!

DBC Seinäjoki on toiminut Seinäjoella jo vuodesta 1996 alkaen erikoistuen tuki- ja liikuntaelinogelmien ennaltaehkäisyyn, fysioterapiaan ja kuntoutukseen. SJK-konserniin kuuluva yritys toteuttaa palveluita perustuen fysioterapeutin tutkimukseen, urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen, sekä urheilutestausta valmennuksen tueksi. ”Toimintatapojamme ohjaa vahvasti tutkimusnäyttöön perustuva aktiivinen fysioterapia. Hoidamme ja ohjaamme tuki- ja liikuntaelinongelmaisia ihmisiä "Matti Meikäläisestä" aina maajoukkuetason huippu-urheilijoihin asti”, DBC Seinäjoen palvelupäällikkö, fysioterapeutti Aleksi Nenonen alustaa yhteistyön taustasta.

Yhteistyötä SJK-junioreiden ja DBC Seinäjoen välillä on tehty jo usean vuoden ajan, mutta nyt solmitun sopimuksen tarkoitus on tehostaa ja tiivistää asiantuntijapalvelujen hyödyntämistä. DBC Seinäjoen urheilufysioterapeutti Tommi Haanpää vastaa myös SJK:n C-junioreiden fysiikkavalmennuksesta ja näin ollen on helposti tavoitettavissa oleva linkki fysioterapiaa tarvittavissa tilanteissa.

Joukkueharjoittelun ollessa toistaiseksi tauolla, pelaajilla on erinomainen tilaisuus parantaa henkilökohtaisia kehityskohteita. DBC Seinäjoen fysioterapeutit ovat räätälöineet junioripelaajille tarkoitetun urheilijakartoituksen, jonka tavoitteena on parantaa suorituskykyä sekä ennaltaehkäistä loukkaantumisia. ”Henkilökohtaisessa urheilijakartoituksessa fysioterapeutti tutkii ja mittaa pelaajan lihasvoimia, toiminnallista liikkuvuutta, sekä kehonhallintaa erilaisilla testeillä ja mittareilla. Urheilijakartoituksessa esille tulleita heikkouksia lähdetään kehittämään henkilökohtaisen harjoitusohjelman avulla. Näitä henkilökohtaisia harjoitusohjelmia voidaan hyödyntää jatkossa myös osana joukkueiden alku- tai loppulämmittelyrutiineja, kun joukkueharjoittelu taas käynnistyy”, urheilufysioterapeutti Tommi Haanpää kertoo.

”Urheilijakartoituksen myötä kannustamme junioripelaajiamme hyödyntämään asiantuntijoiden osaamista jo ennen varsinaista loukkaantumista tai siitä johtuvaa harjoitustaukoa. Lisäksi yhteistyön myötä joukkueidemme taustahenkilöiden on helppoa ohjata jatkossa loukkaantunut pelaaja DBC:n ammattitaitoisten fysioterapeuttien vastaanotolle Tommin kautta, kun tarvetta ilmenee”, SJK-junioreiden valmennuspäällikkö Jyri Hietaharju kertoo.

SJK-junioreissa tiivistyneeseen yhteistyöhön ollaan tyytyväisiä. SJK-juniorit panostavat jatkossakin laadukkaaseen juniorin pelaajapolun kehittämiseen. Osana SJK-junioreiden pelaajapolkua ovat olleet fysiikkatestaukset kahdesti vuodessa jo usean vuoden ajan. Fysiikkatestaukset on toteutettu yhteistyössä DBC:n kanssa. ”Fysiikkatestausten toteutus, tulosten dokumentointi ja läpikäynti ovat olleet suuri apu meidän valmentajille. Testit antavat selkeän kuvaa siitä, missä pelaajat menevät tällä hetkellä ja mitä ominaisuuksia meidän olisi hyvä seuraavaksi lähteä kehittämään”, SJK-junioreiden valmennuspäällikkö Hietaharju kommentoi yhteistyötä.

Lue lisää DBC Seinäjoen palveluista www.dbcseinajoki.fi ja käy ottamassa myös yrityksen Facebook- ja Instagram-kanavat seurantaan. DBC Seinäjoella asioidessasi mainitse olevasi SJK-junioreiden jäsen tai perheenjäsen, jolloin olet myös oikeutettu SJK-junioreiden sopimushintaisiin palveluihin.

Linkki 1