SM-karsinta käyntiin Kuopiossa

Jo lauantaina kisapaikan läheiseen maastoon rantautunut SJK-junioreiden B-junnuryhmä avaa SM-karsintasarjan sunnuntaina Kuopion Palloseuraa vastaan. Ennakkotiedot kertovat Kuopiohallin tekonurmen olevan joko lähes samaa tasoa kuin Seinäjoki Areenan tuore, tuolta 2000-luvun alusta oleva, nurmi. Olosuhteethan ovat luonnollisestinkin kummallekin joukkueet samanlaiset, joten ei vielä turvauduta tähän selitykseen, jos nokkaan tulee 😉

Talven mittaan Jyri Hietaharjun ryhmä on pelannut ihan kohtuullisen mukavasti ja väläyksittäin myös todella hyvää jalkapalloa. Kenraaliharjoituksessa vastassa oli todella laadukas JJK ja kamppailu päättyi tasaqpeliin 2-2 kotijoukkueen vietyä ensimmäistä puoliakaa ja vieraiden toista.

Takana on yhdeksän harjoitusmatsia, joista SJK on voittanut viisi. Kolme kertaa on taiteiltu tasan ja kertaalleen on otettu kököttimeen. Saldo ei ole ollenkaan huono, mutta kannattaa pitää mielessä, että pelit ovat olleet nimenomaan treenipelejä, joista ei pisteitä ole tarjolla.

Parhaat esitykset ovat varmaankin olleet kamppailut VJS:aa, TPV:a ja ensimmäinen puoliaika jyväskyläläisiä vastaan. Mitään radikaaleja alisuorittamisia ei ole nähty, joten ihan luottavaisena Kuopioon on matkattu.

Joukkueeseen saisi jokaiseen kamppailuun nimetä 18 pelaajaa, mutta matkassa ollaan nyt 16 pelaajan voimin. Saattaa olla, että joukkue vahvistuu parilla miehellä lähitulevaisuudessa, sillä maalivahti Marten Ritsonin paperit ovat jossakin matkalla Viro – UEFA – Palloliitto – Seinäjoki ja joukkueen mukana Tampereella nähdyn Aleksi Pöntisen tilanne on edelleen auki. 

Toisaalta, kannattaa huomata sekin, että maalivahtipeliin ei joukkue ole missään vaiheessa kaatunut tänä talvena. Maalintekokaan ei ole ollut mikään järin suuri murheenkryyni, sillä etenkin Emil Pannula ja Jussi Vähäpesola ovat osuneet maalipuiden väliin ihan mukavaan tahtiin. Tulivoimaa löytyy myös keskikentän Onni Valakarilta ja Oscar Pihlajalta, eli ei joukkue siihen siihen kaadu, ellei Pöntinen ryhmään liity.

Matsihan pelaillaan huomenna klo 17.30 ja sitä pitäisi periaatteessa kyetä seuraamaan Palloliiton tulospalvelun kautta reaaliaikaisena seurantana.