Suolainen voitto Teuvalta

Suolainen voitto TeuvaltaKaIK/TePa – TP-Seinäjoki 5-6 (4-2)07 min 1-0 Mika Koski09 min 2-0 Ludvig Siegfrids22 min 2-1 Juho Pajula28 min 3-1 Mika Koski36 min 4-1 Alex Bondén39 min 4-2 Juho Pajula52 min 4-3 Teemu Ala-Lahti64 min 4-4 Juho Pajula82 min 5-4 Mika Koski89 min 5-5 Santtu Kimpimäki91 min 5-6 Saku KoskinenJos maalit ovat pelin suola, niin TP-Seinäjoen matsit ovat Vaasan Pallopiirin Nelosessa olleet kahden ensimmäisen ottelun osalta suhteellisen suolaista tavaraa. Omissa on soinut, mutta silti on pallo pistetty molemmissa otteluissa tuomarin antamalla lisäajalla maaliin voitto-osuman merkiksi. Niin kävi sarjan avauksessa ja niin kävi taas lauantaina Teuvan Keskuskentällä.Lähtökohdat kamppailuun olivat diplomaattisestikin ilmaistuna erittäin vaikeat. Valmennuskaksikko Tapio Haavisto – Kari Hietamäki lähti reissuun vain 12 pelaajan voimin, sillä kolhut, poissaolot, SJK:n BSM- ja B2-joukkueiden pelit karsivat kaikki mahdolliset avut minimiin.Kun vielä ottelu alkoi mahdollisimman nihkeästi ja alle kymmenessä minuutissa Mika Koski ja Ludivg Siegfrids olivat vieneet isännät kahden maalin johtoon, ei ijuuri huumori kukkinut.Kotijoukkueen suolaamisen alkuripottelun aloitti kuitenkin Juho Pajula 22. minuutilla, mutta vain kuusi minuuttia myöhemmin Mika Koski teki toisen maalinsa ja edellisestä osumasta kahdeksan minuuttia myöhemmin peli näytti jo repeävän Alex Bondénin maalattua luvuiksi 4-1 kotijoukkueelle.Vielä ennen taukoa ”Pujo” viimeisteli kuitenkin ehtoon toisen maalinsa nostaen vierasjoukkueen toiveita. Toisella puoliajalla tällä kaudella ensimmäisen ottelunsa pruukilaisten asussa pelannut Temmu Ala-Lahti kavensi 52. minuutilla ja 12 minuuttia myöhemmin ”Pujo” kruunasi iltamansa iskemällä knallillisen suolaa kotijoukkueen niskaan tasoittaen ottelun. Ote näytti kääntyvän, mutta ei kai kunnon draamaa olisi saatu aikaan, ellei isäntäjoukkueen kokenut Mika Koski olisi vielä kerran vienyt kotijoukkuetta johtoon. Peliä oli jäljellä enää kahdeksan minuuttia siinä vaiheessa.Kuinka ollakaan. Kauden ensimmäistä otteluaan edustuksessa pelannut debytantti, Santtu Kimpimäki, tarrasi kiinni sankarin viittaan tasoittaen ottelun 89. minuutilla numeroihin 5-5. Eikä siinä kaikki. Kapallinen suolaa tuli vielä tarjolle. Saku Koskinen pääsi tälläämään vieraille kohtuullisen makean voittomaalin ottelun lisäajalla.Näin kahden pelin jälkeen kasassa on kuusi pistettä kohtuullisen kovia vastustajia vastaan pelatuista otteluista, joiden viihdearvo on ollut moisissa sfääreissä, mikäli sitä maaleilla mitataan. Saattaa olla, että valmennuskaksikon jo ennestään harventuneet hiuslaitteet ovat kesätaukoon mennessä siinä kunnossa, että revittäviä hiuksia ei yksinkertaisesti ole enää jäljellä. Siis jos tällainen meno puolustuksessa jatkuu. Hyökkäyspelihän on sinällään ollut ratkiriemukasta revittelyä.”Ensimmäinen puoliaika pelattiin vastatuuleen ja se oli kyllä pelillisesti ihan tasainen. Maalien lisäksi saatiin aikaan muutama erittäin hyvä tilanne. Vastustaja loi suurimman osan paikoistaan pitkillä palloilla meidän maalillemme ja edellisen pelin tapaan purkupalloyritykset olivat todella onnettomia. Vastustajan kaikki maalit tulivat juuri näistä tilanteista ensimmäisellä puoliajalla. Kun tämä homma saadaan kuntoon, hyvä tulee”, joukkueenjohtaja ja toinen valmentaja Kari Hietamäki kelaili ottelun kulkua.”Toka puoliaika päästiin painamaan myötätuuleen ja se oli meille selvää hallintaa. Vaikka kotijoukkue vielä meidän tasoituksemme jälkeen pääsikin johtoon, koko ajan oli sellainen kutina, että tämä tästä hoituu. Pelaajat jaksoivat uskoa loppuun asti ja jauhaa peliä. Hyvät pinnat. Onhan se tietenkin melko erikoista kun omiin on mennyt enemmän kuin pisteitä on kerätty, mutta sama se”, naurahti ”Hietsu”.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki (46. Toni Koivusaari), Juho Pajula, Jukka Ahola, Vesa Kivimäki, Karri Hiirikoski, Santtu Kimpimäki, Saku Koskinen, Teemu Ala-Lahti, Juuso Koskela, Samir Bouroussi, Janne Mäntylä