Super-sub Ruismäki ratkaisi

Super-sub Ruismäki ratkaisiFC Espoo – TP-Seinäjoki 1-3 (1-0)38 min 1-0 Ekim Özdemir43 min 1-1 Teemu Penninkangas48 min 1-2 Erno Ruismäki70 min 1-3 Erno RuismäkiTP-Seinäjoki nousi Keski-Espoon nurmella maalin takaa-ajoasemasta maukkaaseen voittoon B-junioreiden SM-sarjan ottelussaan paikallista FC Espoota vastaan ansaitusti. Tappio jätti espoolaiset entistä tiukemmin sarjan tyveen.Ottelun ratkaisijaksi nousi tauolta kehiin tullut Erno Ruismäki, joka osoitti kevätkierroksella, että haastajaryhmästä nouseminen SM-sarjaan on todellakin mahdollista, eikä siinä kaikki, vaan myös menestyminen on kiinni omasta halusta.Vaikka kotijoukkue meni ottelussa johtoon iskettyään ainoasta tekopaikastaan maalin 38. minuutilla Ekim Özdemirin päästyä karkuteille, oli vierailla 6-7 maalintekopaikkaa, joista olisi verkko voinut venyä kotijoukkueen päädyssä varsin tiheään.”Kolme paikoista oli todella melleviä, mutta ei vain osuttu. Ehkä se ensimmäinen jakso oli hieman nihkeää ja perusasiat olivat meiltä kateissa, vaikka me loimmekin tekopaikkoja selvästi isäntiä enemmän”, selvitti joukkueen vastuuvalmentaja, Ismo Koskela.Heti toisen jakson alussa FC Espoo sai huomata, että vieraat tulivat kentälle tosissaan. Peli oli tasan vain kolmen minuutin jälkeen Teemu Penninkankaan lauottua Jesse Jääskeläisen voittaman pallon upeasti takayläkulmaan noin 15 metristä.Peliä ehdittiin pelata vain viisi minuuttia lisää kun Veli-Pekka Pajulan tilalle tauolla komennettu Ruismäki antoi ensimmäisen varoituksen vaarallisuudestaan. Miika Korpela pelasi Ernon karkuteille ja Ruismäki osoitti olevansa todellinen maalintekijä viimeistellen kylmäpäisesti johtomaalin.”Kaikesta näki, että pojat tulivat kyllä aika tosissaan toiselle puoliajalle. Taistelu, työmoraali, eka kosketus ja syöttötyöskentely paranivat heti. Saatiin siis perusjutut kuntoon ja sen huomasi. saimme lisäksi kaksi ensimmäistä maalia aivan erinomaiseen aikaan”, iloitsi Koskela.Lopullisen ratkaisun sama sankari tulitti vastaavasta tilanteesta 70. minuutilla, jolloin esityön teki Akseli Metsä-Ketelä.Kotijoukkueella oli oma paikkansa vieraiden johdettua maalilla, mutta maalivahti Tuomas Karjanlahden jo kiertänyt espoolaispeluri kompuroi omiin jalkoihinsa maalin oltua tyhjänä edessä.”Siinä oli molemmilla joukkueilla paikkoja iskeä lisämaaleja. FC Espoolla oli tosiaan paikka siinä 2-1 –tilanteessa, eikä sitä tiedä millaisen rynnistyksen he olisivat tasoituksesta saaneet päälle. Toki myös meillä oli vielä 2-3 paikkaa maalien lisäksi. Jo viikolla sanoin kuitenkin, ettei meillä ole muuta mahdollisuutta kuin hakea täältä kolme pistettä. Näin se myös meni ja tästä on kyllä ihan hyvä jatkaa, koska kärkeä olemme perässä vain voiton verran ja jäljellä on neljä kotimatsia”, jatkoi Koskela.Voitto nosti seinäjokelaisjoukkuetta sarjataulukossa kaksi pykälää ylöspäin joukkueen ohitettua sekä FC Hongan, että PK-35:n. Tällä hetkellä Ismo Koskelan suojatit majailevat taulukossa neljäntenä kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta, jonka muodostavat HJK:n kaatanut Lahden Reipas ja Klubi. Kolmantena taulukossa on yhden ottelun muita kärkiryhmiä enemmän pelannut Oulun LuistinseuraTP-Seinäjoen kannalta sarjaohjelma on melko mukava siinä mielessä, että kuudesta jäljellä olevasta ottelustaan pikkupruukilaiset saavat pelata neljä ottelua kotona. Vaikka taulukko on edelleen erittäin viehättävän näköinen joukkueen pelattua viisi ottelua, on edelleen syytä pitää tiukasti mielessä se, että sarjavakanssin uusiminen vaatii minimissään tuon maagiset 12 pistettä ja siitä puuttuu edelleen kaksi pistettä. Vasta kun se likainen tusina on kasassa, kannattaa suunnata katseita muihin tavoitteisiin. TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Pekka Rousu, Henri Huilla, Niko Nauholz, Kalle Taimi (41. Sami Viljanen), Teemu Penninkangas, Miika Korpela, Jesse Jääskeläinen, Akseli Metsä-Ketelä (78. Jyri Korkea-Aho), Tommi Kukila (75. Antti Viita), Veli-Pekka Pajula (Erno Ruismäki)