Taitokoulu palasi voittojen tielle

TP-Seinäjoen taitokoulujoukkue palasi parin heikomman ottelun jälkeen voittojen makuun Mustasaaressa tiistai-iltana. Vastaan asettui VIFK Smedsby, jonka kanssa saatiin aikaan melkoinen vääntö pisteistä D12 – sarjan ottelussa. Viimeisessä parissa ottelussa taitokoululle ottelun alut ovat olleet vaikeita, mutta tiistaina siitä ei ollut tietoakaan. Ottelua oli pelattu noin viisi minuuttia, kun Jussi Vähäpesola teki ensimmäinen illan viidestä maalistaan, päästen läpiajoon TP:n keskikentän hyvästä avauksesta. Melkein samanlainen tilanne toistui muutama minuutti myöhemmin, kun Jussi pääsi viimeistelemään toisen läpiajomaalinsa. Ottelu alkoi näyttää vähän liiankin helpolta TP:n kannalta ja niin siinä kävikin, että kotijoukkue kavensi tilanteeksi 2 – 1 vähän ajan päästä. Missään vaiheessa TP ei lannistunut, vaan joukkue siirtyi 3 – 1 johtoon noin 20 minuutin jälkeen, jonka jälkeen vierasjoukkue kuittasi nopeasti tilanteeksi 3 – 2. Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla TP sai illan ensimmäisen rankkarinsa, josta Jussi Vähäpesola viimeisteli, jo neljännen maalinsa ottelussa. Tauolle mentiin 4 – 2 taitokoulun johdossa. Toisen jakson alku oli vierasjoukkueelle vaikea. Muutamassa minuutissa tilanne oli 4 – 4 ja peli alkoi uhkaavasti kääntyä kotijoukkueelle. TP:n helpotukseksi joukkue sai illan toisen rankkarinsa käsivirheen seurauksena toisen jakson puolivälissä ja Vähäpesolan Jussi viimeisteli varmasti illan viimeisen maalinsa. Pari minuuttia myöhemmin helpotti lopullisesti, kun kovasti taistellut Emil Pannula sai palkinnon yritykselleen ja viimeisteli läpiajosta taitokoulun 6 – 4 voittomaalin. Parasta antia TP:n pelissä oli keskikentän ja hyökkäyksen yhteispelaaminen, joka johti kuuden maalin tekemiseen. Lisäksi joukkue osoitti kovaa taistelua noustessaan vielä vastustajan tasoituksen jälkeen voittoon. ”Oli melkoisen värikäs tapahtuma. Hyvää oli tehtyjen maalien määrä ja meidän taistelutahto, varsinkin keskikentän keskusta taisteli todella uhrautuvaisesti. Lisäksi nyt saatiin hyvin syöttöjä vastustajan linjan taakse ja väleihin ja niistä viimeisteltyä hyvällä prosentilla. Erittäin iso kenttä toisaalta helpotti ja toisaalta vaikeutti pelaamista, koska molempien joukkueiden puolustuksesta löytyi hyvin tilaa. Taitokoulun osalta sarjan neljä ensimmäistä peliä ovat olleet lähinnä vuoristorataa, toki parempaan suuntaan mennään koko ajan", sanaili joukkueen valmentaja Petteri Kokko."Ensin voitettiin hienosti VPS:n musta joukkue, sitten munittiin oikein kunnolla omia ysikaseja vastaan. Viime viikolla parannettiin huomattavasti peliä Vepsun toista porukkaa vastaan, ja siinä pelissä 4 – 0 tappiossa oli vähän liikaa numeroita. Tänään pelillisesti oltiin hyviä, mutta koko joukkueella puolustamisessa on paljon parantamista. On aika haastavaa jos ottelusta toiseen päästetään tällaisia maalimääriä, jatkuvasti ei voi vaatia, että tehtäisiin viisi – kuusi maalia, että voitetaan näitä pelejä", Kokko jatkoi."Kaiken kaikkiaan positiivinen esitys meiltä ja taas nähtiin, että tässä sarjassa saadaan jatkuvasti kehittäviä ja kovia pelejä, mikä on meidän tavoitteemmekin taitokoulujoukkueen osalta", tiivisti Kokko tunnelmat.