Taitokoulu ykköseen

TP-Seinäjoen taitokoulujoukkue pelasi viime viikolla kaksi karsintaottelua paikasta 98-syntyneiden ykkösdivisioonaan syksyksi. Maanantaina matkustettiin Närpiöön paikallisen Kraftin vieraaksi. Ottelun alku oli melko hermotunutta peliä ja hyvin liikkunut kotijoukkue pääsi luomaan muutamia maalipaikkoja TP:nmaalille. Hyvin TP:n pojat kampohin pistivät ja varsinkin puolustus yhtä nukahtamista huolimatta selvisi tehtävistään jälleen mainiosti. Nukahduksissa on vain jalkapallossa sellainen ikävä puoli, että ne usein näkyvät tulostaululla ja näin tauolle mentiin Kraftin johtaessa 1 – 0. Toisella jaksolla nähtiin vielä edellistä jaksosta sisuuntuneempi TP. Vaikka kotijoukkue pääsi parilla vastahyökkäyksellä vähän uhittelemaan TP:n maalia, niin pääasiassa jakso pelattiin Kraftin päädyssä TP:n halliten peliä. Toisen jakson ainoa maali syntyi jakson puolivälissä Vähäpesolan veljesten hienon yhteistyökuvionjälkeen, Jussin viimeistellessä ja Matin toimiessa syöttäjänä. Molemmat joukkueet olivat ottelun jälkeen tyytyväisiä tulokseen ja tästä oli mukavalähteä kohti keskiviikon peliä Laihian Lujaa vastaan.Keskiviikkoon mennessä Luja ja Kraft olivat jo kohdanneet toisensa Laihialla ja ottelu oli päättynyt kraftin voittoon, joten Lujaa vastaan TP:lle olisi riittänyt tasapelikin jatkopaikkaan. Taitokoulu ei kuitenkaan tapansa mukaansäästellyt, vaan lähti alusta lähtien hakemaan voittoa. Vastustaja tuli hieman väsyneenä pelin edellisen päivän ottelusta ja pystyi laittamaan ottelussakampohin noin vartin verran. Tämän jälkeen TP menikin menojaan. Ensimmäisellä jaksolla paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta vain yhden kotijoukkue sai aikaiseksi, johtaen tauolla maalein 1-0. Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Maalejakin alkoi syntyä tasaiseen tahtiin ja lopputulos 5 – 0 kotijoukkueelle, ei jättänyt epäselvyyttä siitä, riittääkö nuorten taitokoulunpelaajien eväät pelaamaan vuotta vanhempien ykköstä. Ottelun maaleista vastasivat Emil Pannula kolmesti, ja Jussit Petäjävirta ja Vähäpesolakertaalleen molemmat."Lähdettiin taitokoulun kanssa tähän vanhempien sarjaan sillä tavoitteella, että saadaan vähän kovempia pelejä joukkueelle. Mitään sijoitustavoitetta meillä ei ollut, vaan ajateltiin, että sielä pelataan syksyllä, mihin eväät riittävät. Tällä kertaa ne riittivät ykköseen. Ykköseen tulevista joukkueista on kohdattuPonnistus, TP:n 98:t ja Kraft ja näiden pelien perusteella voi jo sanoa, että tasaista on. Karsinta oli meiltä mallikas suoritus ja samoin voi olla tyytyväinen alkukauteemme. Joukkue on mennyt pelillisesti paljon eteenpäin, on opittu pelaamaan joukkueena ja saatu tilannekovuutta mukavasti lisää. Tästä on hyvä lähteä syksyn haastaviin peleihin ja tietysti kiittää poikia hienosta alkukaudesta", joukkueen valmentaja, Petteri Kokko sanaili.Taitokoulun joukkueessa karsinnassa pelasivat maalivahteina J-P Saariaho ja Topi Kiiltomäki sekä kentällä Aatu-Eemeli Ilves, Ilari Kiviluoma, Lauri Pajumäki, Kim Koskela, Jimi Hahtola, Severi Kuisma, Jussi Petäjävirta, Joonas Matikainen,Matti Vähäpesola, Johan Lamberg, Emil Pannula ja Jussi Vähäpesola.