Takaisin piikkipaikalle

Takaisin piikkipaikalle Kraft/2 – TP-Seinäjoki 0-3 (0-0)48 min 0-1 Miika Asunmaa58 min 0-2 Ville Pakkala65 min 0-3 Ville PakkalaTP-Seinäjoki siirtyi takaisin Nelosen kärkipaikalle kaadettuaan Närpiön Keskuskentän liukkaalla, pehmeällä ja raskaalla nurmella kotijoukkueen helposti. Toki muilla Nelosen joukkueilla on oranssipaitoja ja Kraftia lukuun ottamatta matsi vähemmän pelattuna, mutta taistelu jatkuu edelleen.Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko tasaista pelaamista, joskin isännillä ei tekopaikkoja liiemmälti ollut. Vain kertaalleen keltapaitainen hyökkääjä pääsi puolustuksen pienen arviointivirheen takia karkumatkalle, mutta laukaisupaikkaan päästyään totaalinen jähmettyminen iski päälle ja pallo sujahti reippaasti ohi maalin.Vieraiden alakerta pelasi mainiosti Vesa Kivimäen ja Jukka Aholan hoidettua keskustan ja Ilpo Tuularin, sekä pakiksi komennetun Jarkko Mäki-Maunuksen tilkittyä laidat.Vierailla oli muutama paikka avata maalihanat jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta konstit eivät vielä riittäneet. Sen sijaan heti toisen puoliajan aluksi Miika Asunmaa iski kauden yhdeksännen maalinsa oranssissa paidassa. ”Milli” nappasi pallon haltuunsa keskialueella ja nousi rohkeasti kohti keskustaa laukoen erittäin tarkasti pallon aivan isäntien maalin alakulmaan ohi Isak Lundin. Pelejä ”Millillä” on nyt alla kuusi, joten saldo on lievästikin ilmaistuna muhkea.Vähänkyrön Viestiä vastaan tuhrittu ottelu oli ilmiselvästi antanut pruukilaisille opetuksen, sillä joukkue ei lopettanut pelaamista vaikka johto kasvoi jälleen kahteen maaliin vain kymmenen minuuttia edellisestä osumasta. Nyt viimeistelijänä toimi kauden 15. maalinsa viimeistellyt Ville Pakkala, joka Asunmaan tavoin ajoi röyhkeästi kohti Kraftin maalia. Lund torjui Pakkalan ensimmäisen tuikkauksen, mutta toisen paikkansa ”Pakkis” käytti varmasti.Lopullinen naula närpiöläisten arkkuun paukautettiin edellisen maalin viimeistelijän toimesta. Samir Bouroussi antoi isäntien maalista katsottuna oikealta kulmurin, jonka Pakkala survoi sisään viimeistellen jo kauden 16. osumansa. Jos kotiottelu Kraftia vastaan oli melkoisen nihkeä, eikä edellinenkään kotiottelu VäViä vastaan juuri mairitellut, tällä kertaa joukkue pelasi erittäin ehjän ja taktisesti kypsän kamppailun jättäen kotijoukkueen vaille mahdollisuuksia. Toisella puoliajalla maalilla pelannut Petri Välimäki oli käytännössä valmis mies työttömyyskortistoon, sillä todellisia hommia ei ”Petellä” ollut.Kraftille tappio tarkoitti jäämistä putoamistaisteluun siinä missä TP-Seinäjoki jatkaa edelleen nousukamppailua. Vaikka asiat eivät olekaan pelkästään omissa käsissä, on vaikea uskoa, että kukaan pystyy pelaamaan kautta loppuun ilman pistemenetyksiä. VIFK Young Boys, Kiisto A-team, Karhu ja ensi viikon vastustaja Sundom IF ovat kaikki edelleen kisassa mukana TP-Seinäjoen kanssa.TP-Seinäjoen tulivoima on ollut todella tyrmistyttävää, vaikka syyskierrokselle tulivatkin mukaan kuusi Kolmosen joukkuetta. Maalikeskiarvo on edelleen lähes neljä ottelua kohti, eli suorastaan murhaavan tehokasta. Kauden 17 ottelussa TP-Seinäjoki on jäänyt maaleitta ainoastaan kahdesti, joten maalintekoon homma tuskin tulee tällä kaudella kaatumaan.Se, mikä pistää miettimään on akuutti pelaajapula. Viime kevättalvella, kun joukkueita ilmoitettiin sarjoihin, tilanne näytti loistavalta. Pelaajia oli runsaasti. Itse asiassa niin paljon, että seura lähti mukaan A-junioreihinkin. Nyt kun pelataan ratkaisevia otteluita on valmentaja Esa Haanpäällä täysi työ saada joukkue jalkeille viikkopeleihin. Närpiöstä puuttuivat tällä kaudella pelanneista pelaajista Juuso Pitkäranta, Ilkka Jaatinen, Atte Aaltonen, Olli Rintamäki, Jani Leimola, Anssi Syrjämäki, Janne Kotamäki, Juho Pajula, Jaakko Lampi, Sami El-Bash, Juho Mäki-Maunus, Rami Sariola, Jaakko Vähäpesola ja Timo Rauhala. Siitä saisi jo sinällään ihan hyvän Nelosen joukkueen jalkeille näistäkin herroista. Ne pelaajat, jotka olivat kehissä, täyttivät kuitenkin paikkansa todella loistavasti. Voitto tietenkin maistui ja nyt ryhmä saa keskittyä ensi viikon pahaan vierasotteluun Sundomissa.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Jarkko Mäki-Maunus (62. Karri Hiirikoski), Jukka Ahola, Vesa Kivimäki, Ilpo Tuulari, Teemu Ala-Lahti (70. Ville Suutala), Jyri Reinilä (77. Ramel Loddin), Saku Koskinen, Samir Bouroussi, Ville Pakkala, Miika Asunmaa