Tappionmakuinen tasapeli

Tappionmakuinen tasapeliTP-Seinäjoki – KaIK/TePa 1-1 (1-0)33 min 1-0 Jere Jääskeläinen54 min 1-1 Mika KoskiTP-Seinäjoen kotiottelu Kaskö IK/Teuvan Pallo –yhdistelmää vastaan tarjosi varsin vauhdikasta ja ensimmäisellä puoliajalla laadukastakin Nelosen jalkapalloa, joka kuitenkin kotijoukkueen kannalta päättyi valitettavaan tasapeliin, joskin ansaittuun ja aiheelliseen sellaiseen.Kentällä nähtiin kaksi täysin erilaista joukkuetta. Vierailija perusti pelinsä muutamaan yksilöön ja siihen, että tämän sarjan maalivahtieliittiin kuuluva Juha-Matti Huhtanen potki lähes sadan metrin mittaisia pitkiä palloja, joista Kakkosessakin maaleja taannoin Kraftin asussa ansiokkaasti takonut Mika Koski haki ratkaisuja tai toinen Kakkosessa pelannut pelimies, Pekka Paukkonen, pyrki voittamaan ne ja jatkamaan pallot Koskelle.Ajoittain valkoasuinen vierailija siinä myös onnistui luoden ainakin yhtä monta maalipaikkaa kuin enemmänkin maata pitkin pelannut kotijoukkue, joka yritti hakea ratkaisua laitojen kautta ajautuen kuitenkin usein liikaa keskelle tai vain toiseen laitaan unohtaen tykkänään oikean puolen käyttämisen.Ensimmäisellä puoliajalla Seinäjoen Jalkapallokerhon keskikenttämies Jere Jääskeläinen oli mukavasti esillä ja pääsikin viemään kotijoukkueen johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen tulitettuaan sisään Samir Bouroussin kovan vedon aiheuttaman reboundin.Toisen jakson alussa kotijoukkue painoi todella vahvasti ja lujaa. Painostus katkesi kuitenkin oman kulmapotkun jälkeen vieraiden purettua sen pitkänä keskialueelle, mistä Koski pelattiin läpi. Mies viimeisteli kylmän viileästi tasoituksen jättäen kohtalaisen mukavan ottelun pelanneen Toni Koivusaaren vaille mahdollisuuksia.Toisella puoliajalla kotijoukkueella oli kaikki mahdollisuudet puristaa ottelusta täydet pisteet. Tilanteet kuitenkin joko hosuttiin läheltäkin päätymännikköön tai sitten keskialueella palloa haudottiin niin kauan ja hartaasti, ettei syöttöpaikkaa enää ollutkaan. Tuntui välillä siltä, että osa kotijoukkueen pelaajista pyrki hakemaan vain omaa ratkaisua sen sijaan, että olisi vaivautunut avaamaan silmänsä ja lainaamaan palloa paremmassa paikassa olleelle pelikaverille.Toisella puoliajalla kotijoukkue myös menetti hieman asemiaan keskikentällä vaihdettuaan varsinkin puolustussuuntaan hyvin pelanneen Tomi Anisimaan, Ville Kukkasen ja vartti ennen loppua Jere Jääskeläisen.Tasapeli maistui kotijoukkueen leirissä varmasti tappiolta siinä mielessä, että varsinkin kotiottelut on pystyttävä hoitamaan, mikäli joukkue aikoo tosissaan taistella noususta. KaIK/TePa ansaitsi todellakin pisteen ottelusta, joskin sen neanderthalilainen pelitapa ei juuri katsojia mairitellut. Ei myöskään se, että joukkue ja sen taustat räksyttivät läpi ottelun niin omilleen, vastustajalle kuin pelin tuominneelle Jukka Rintalalle ja avustavillekin. Jos joukkue pystyisi siirtämään murto-osankin lässyttämisestään pelaamiseen, se todennäköisesti olisi sarjan keulilla.Toki TP-Seinäjoki säilytti paikkansa sarjataulukossa kakkosena, mutta nyt ero on yhden ottelun enemmän pelanneeseen Sundom IF:ään neljä pinnaa. Eihän se luonnollisestikaan mikään mahdoton ole, joten ei kai muuta kuin torstaina vaarallisen Kraft/2:n kimppuun, joka tänään kukisti FC Kiisto A-Teamin kotonaan 3-1 osoittaen, ettei joukkuetta oli missään tapauksessa syytä aliarvioida.Ottelu oli vierailijoille neljäs peräkkäinen ilman tappiota ja nyt ryhmä näyttäisi vähitellen lunastavan niitä odotuksia, joita siihen oli asetettu ennen kauden alkua. Luonnollisestikin KaIK/TePa oli yksi suosikeista iskettyään samaan nippuun kahden seuran parhaimmiston, joten siinä mielessä voisi sanoa joukkueen hieman alisuorittaneen alkukaudesta. Kentällä nähtiin tänäänkin Valeri Oleinik, Mika Koski ja Pekka Paukkonen, jotka ovat tähän sarjaan todella kovia pelimiehiä. On aivan selvää, että fuusioryhmä tulee jatkossakin napsimaan pisteitä ja todella paljon.Jobinpostia tuli kotijoukkueelle, kun kipparina alkukauden pelannut Vesa ”Verpe” Kivimäen Vaasassa saama kolhu osoittautui niin pahaksi, että mies joutuu huomenna leikkauspöydälle. Silmän ja posken alueelta oli luusto murtunut peräti neljästä kohtaa, eli valitettavasti kausi taitaa olla paketissa.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Santtu Kimpimäki (85. Juha Ylihärsilä), Jyri Reinilä, Juho Pajula, Jukka Yli-Renko, Juuso Koskela (88. Antti Takala), Jere Jääskeläinen (v, 75. Hermanni Mäenalanen), Tomi Anisimaa (62. Jarno Takamäki), Ville Kukkanen (62. Janne Mäntylä), Samir Bouroussi