Tappioton sunnuntai Oulussa

SJK-junioreiden nollaneloset pelasivat tappiottoman sunnuntain Ajax Sarkkirannan Arina Areenassa järjestämässä Marras Cupissa. Lauantain pienimuotoisten pettymysten jälkeen sunnuntaina tuli kaksi maalitonta tasapeliä ja voitto JJK:sta lukemin 2-0.

Joukkueen vastuuvalmentaja Tuomas Nikupeteri veti yhteen koko turnauksen tekemisiä.

– Eka pelistä tuli  3-0-voitto. OK suoritus. Saatiin peliin hyvä alku ja pelattiin tasapainoinen eka jakso. Selkeästi kokonaisuutena meidän pelimme.  Vähän sitten kuitenkin hermostunutta pelaamista ottelun lopussa. Tein vaihtoja runsaasti. Vaikutti varmaan tuohon hermostuneisuuteen.

– Toisessa pelissä 1-6 tappio Tervareille. Nyt tehtiin avauskokoonpanossa hieman kokeiluja. Peli oli laiskaa liikettä ja huonoa pelattavaksi liikkumista. Kai sitä luultiin itsestä ehkä vähän liikoja. Ja sitten loppupeli käveltiin. Hyvä herätys pojille! Toki Tervarit prässäsi hyvin joukkueena, siitä pisteet niille. Jätkien pitäisi itse oppia tunnistamaan tilanteita, milloin pelataan lyhyttä keskelle, milloin käytetään pidempää vaihtoehtoja tai laitoja (jotta saadaan tilaa).

– Kolmannessa pelissä tuli niukka 2-3 -tappio OLS:lle. Meidän peli kokonaisuudessaan, mutta vastustaja teki maalit. Heillä oli toki hyviä hetkiä pelissä. Meiltä tämä oli hiukan pelonsekaista pelaamista liian monella pelaajalla. Eniten se näkyi siinä, että laitetaan oma kaveri pulaan syötöillä, vaikka itsellä ei ole painetta. Hyvä nousu tasoihin kuitenkin 2-0 tappiosta ja oli paikat tehdä 3-2 voittomaali. Haluttiin voittoa ihan tosissaan, mutta vastustaja teki maalin lopussa tilanteenvaihdosta.

– Myös lauantain neljännessä pelissä tuli niukka 0-1 -tappio puolikuntoiselle TP-47. Ottelu ratkesi, kun tekivät lopussa kulmasta maalin. Meillä oli matsissa noin viisi ihan selkeää tekopaikkaa. Tästä pelistä olisi kyllä todellakin ansaittu enemmän kuin saatiin. Jostakin syystä edelleen pelko persiissä vaikka kuinka yrittää rauhoitella jätkiä. Pelaaminen oli kauttaaltaan jollakin tavalla hätäistä.

– Ja sitten koko lauantaipäivän anti: pitää saada peliä ja tekemistä rauhallisemmaksi ja tasapainoisemmaksi. Vaikka nuorilla pojilla tason heittely on ymmärrettävää niin, nousuja ja laskuja pitäisi saada hieman tasaisemmaksi. Itseluottamus on usealla pelaajalla kateissa ja juuri se näkyy rauhattomuutena. Se myös yhdistettynä hieman laiskaan pelattavaksi liikkumiseen on huono yhtälö.

– Hyvää pelaamista ja hienosti rakennettuja hyökkäyksiä oli jonkin verran, mutta tasaisesti niitä ei pystytty toteuttamaan. Myös puolustamista isolla kentällä pitää harjoitella, mutta siihen on monta vuotta aikaa ja se on kuitenkin MINUN mielestäni helpompi oppia kuin pallollinen peli ja siinä tapahtuvat ratkaisut.

– Toisen päivän eka peli päättyi Kuopion Palloseurtan kanssa 0-0. Olin paljon tyytyväisempi yleisilmeeseen kuin lauantaina. Toki otin ehkä hieman yliaktiivisen ja kovaäänisen pelinohjauksen käyttöön eilisen (osittaisen) passiivisuuden takia! Pelaamalla hyviä hyökkäyksiä saatiin kuitenkin aikaiseksi useampia . Pelin hallinta oli selkeästi meidän, maalinteko hieman ontuu edelleen saatuihin paikkoihin nähden.

– Sunnuntain toisesta matsista otettiin 2-0 -voitto JJK:sta.  Alussa tehetiin rankkarista 1-0 ja sitä kautta saatiin ote meille. Hyvää yrittämistä ja hyvää hyökkäämistä. Meillä oli vielä muutama paikka toisen maalin lisäksi. Prässi/muoto ja niiden "vaihtelu" toimi nyt paremmin ja sitä kautta VÄHÄN tasapainoisempi esitys. Pelaaminen oli myös rohkeampaa, eli onnistumiset ruokkii onnistumisia ja epäonnistumiset epäonnistumisia. Myös taisteluilme oli parempaa ja kyllä huomaa asenteen/yrittämisen/halun merkityksen junioripeleissä.

– Hyvä päivä asenteen ja yrityksen puolesta! Selkeä tasonnosto sillä puolen eiliseen verrattuna. Itseluottamus on kuitenkin "kateissa" liian monella. Näkyy siinä että kaikki kosketukset ja syötöt otetaan poikittain tai alaspäin vaikka tilaa olisi edessä. Kun saadaan ja otetaan kosketus eteenpäin, niin monesti löydetään oma pelaaja myös edestä päin. Toki rehellinen "pallonälkä" puuttuu liian monelta (taas varmasti saman itseluottamuksen takia). Siksi pallollinen joutuu välillä pulaan ja syöttämään alaspäin.

Kuitenkin välillä näkyy hienosti rakennettuja hyökkäyksiä ja rohkeaa haastamista, tänään tasaisemmin kuin eilen. Puolustaminen parempaa, koska asenne parempi. Muutamia helppoja perusvirheitä toki toistetaan puolustuspelissä (jotka on jo opetettu ja pitäisi hallita) mutta saadaan tästä hyviä aihioita tulevien viikkojen harjoitteluun. Nämä pitää saada kuntoon.

Näin analysoi joukkueen vastuuvalmentaja Tuomas Nikupeteri nuorten miesten otteita Oulun reissulla, jonka saldoksi saatiin siis kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota, joista kaksi tuli yhdellä maalilla.

Linkki 1