Tasapeli ei taatusti tyydyttänyt

Tasapeli ei taatusti tyydyttänyt 20.08. TP-Seinäjoki – MuSa 1-1 (0-0)65 min 1-0 Chris Cleaver77 min 1-1 Jari LamminenTP-Seinäjoki joutui tyytymään Ykkösen Pohjoislohkon runkosarjan viimeisessä ottelussa 1-1 (0-0) –tasapeliin porilaisen Musan Salaman kanssa. Tasapeli maistui pruukilaisten leirissä ihan taatusti tappiolta, sillä avaimet kotivoittoon olivat olemassa.Maaliton ensimmäinen jakso oli sekavaa pelailua kummaltakin joukkueelta. Kotijoukkueen maalissa toisen peräkkäisen ottelunsa pelannut Jani Luukkonen hoiti hommansa kerrassaan hienosti torjuen pari varsin kiusallisen näköistä vetoa. Vastaavasti toisessa päässä tilanteet haaskattiin hosumisella, paitsioilla ja virhesyötöillä.Valmentaja Asko Ristimäki ei liioin äänenkäytöstään päätellen ollut erityisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja ensimmäinen vaihto nähtiinkin jo ennen taukoa nilkkavammastaan vähitellen toipuvan Chris Cleaverin korvattua Marcelo Nuñesin.Toisella puoliajalla kotijoukkue painoi ahkerasti, loi varsin mukavasti tekopaikkoja ja saikin iskettyä ottelun avausmaalin. Arto Jalasvaara loi mainiolla nousullaan pohjan maalille keskittäen vasemmalta. Vieraiden kivitalon kokoinen maalivahti Marko Rajala sai vain hipaistua palloa, jonka Chris Cleaver tulitti voimalla verkkoon pelikellon näytettyä 64 minuuttia pelatuksi.Johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, sillä vieraiden kapteeni, Tomi Leivo-Jokimäki lähetti 12 minuuttia ennen loppua kierteisen kulmurin, johon Jaska Pensaari ei päässyt ja vaihdosta kentälle tullut Jari Lamminen puski läheltä tasoituksen.Ottelun tuomitsi varsin hyvin riihimäkeläinen Mika Salo. Yksi varsin olennainen moka miehelle kuitenkin sattui, sillä myöhemmin varoituksen ottanut Jouni Wallin heitti Cleaveria pallolla päähän, eikä saanut tempustaan edes varoitusta. Sen sijaan katsomon puolella lippunsa kanssa epämääräisesti hölkkäillyt avustava Mikko Hemmilä oli pelistä pihalla ajoittain pahastikin. Luojan kiitos mitään ratkaisevaa ei tuomaristo tällä kertaa tehnyt, toisin kuin kävi Oulussa.Vieraiden valmennuksesta tällä haavaa vastaava pelaajakaksikko Janne Puputti – Tomi leivo-Jokimäki oli ottelun lopputulokseen ja oman ryhmänsä asenteeseen täysin aiheellisesti tyytyväinen, nousihan MuSa takaa tasoihin.”Meillä oli hieman ontuva kokoonpano, kun paras hyökkääjämme Marko Oksanen ja Esa Salmiheimo olivat loukkaantumisten takia sivussa ja Saku Laaksonen lähti FC Lahteen loppukaudeksi”, kaksikko selvitti.”Olen tasuriin ihan tyytyväinen, sillä puolustuksemme toimi ihan hyvin, vaikka olimmekin hiukan muuttaneet systeemiä ylempää loppusarjaa ajatellen”, lisäsi ”Jakki” Leivo-Jokimäki.Kotijoukkueen valmentaja Asko Ristimäki ei erityisemmin myhäillyt, vaan kertoi ripittäneensä joukkueensa pukuhuoneessa.”Parasta antia tälle päivälle on se, että säilyimme sarjassa kuudentena. Pelillisesti moitin kyllä poikia, sillä ei se oikein käy laatuun, että teemme hirveän määrän töitä ja sitten annamme tuollaisen typerän maalin. Kolme pinnaa oli tyrkyllä, mutta oli se lähellä, ettei lahjoitettu ainoatakin pois lopussa. Onneksi Jani Luukkonen pelasti sen torjunnallaan”, tiivisti Ristimäki tuntemuksia.”Sitä en voi kerta kaikkiaan hyväksyä, että jalkapalloilija ei osu päällä palloon ja antaa tuollaisen maalin. Emme me saa koskaan näin helppoja maaleja. Meidän pitää näköjään vetää niin kovaa, että siinä on mennä 110 kiloinen veskarikin mukana”, Akkeri viittasi Cleaverin kovaan tykkiin.