Tasapeli kelpasi

Tasapeli kelpasiTP-Seinäjoki – Norrvalla FF 1-1 (0-1)22 min 0-1 Ronnie Ludén53 min 1-1 Tiitus LehtinenTP-Seinäjoen kotiottelu sarjanousija Norrvalla FF:aa vastaan päättyi luokattoman surkean avausjakson käsittämättömän heikoista otteista huolimatta 1-1 (0-1) –tasapeliin. Hyvää jalkapalloa ensimmäisellä puoliajalla esittänyt vierasjoukkue olisi voinut helposti johtaa ottelua kahdella-kolmella maalilla, jos olisi osannut pistää pallon verkkoon paikoistaan.Kotijoukkueen ensimmäinen puoliaika oli kauden surkeinta potkimista. Syötöt olivat huonoja ja liikettä ei ollut edes nimeksi saakka. Moisella liikkumisella pelipaitaa ei olisi tarvinnut pesukoneeseen laittaa, sillä hikeä tuskin sai pintaan ainutkaan oranssipaita.Vierasjoukkue aloitti ottelun myötätuuleen ja painosti ahkerasti luoden muutaman hyvän paikan. Ainoan maalinsa joukkue kuitenkin teki hieman onnekkaasti. Ronnie Ludénin keskitykseksi tarkoitettu pallo yllätti sekä kärjessä puskua yrittäneen nopean Niklas Blomqvistin, että maalivahti Tero Kinnusen ja painui takanurkkaan ottelun 22. minuutilla.Ei olisi ollut minkäänasteinen vääryys, vaikka vieraat olisivat onnistuneet lisäämään johtoaan. Kotijoukkue puolestaan seisoi kuin betonisaappaissa ja pystyi ensimmäisen kerran hätyyttelemään Matias Kullbäckin vartioimaa maalia vasta ottelun 41. minuutilla. Tuolloin reittään poteneen Lasse Männikön tilalla vasempana linkkinä pelannut Anssi Syrjämäki puski pallon hieman yli Norravalla FF:n maalin.Kotijoukkueen pelissä oli täysin järjetöntä takoa palloja korkeina vierasjoukkueen puolustuksen keskustaan, missä Tomas Nygård korjasi kaikki pääpallot päätä lyhyemmältä Ville Pakkalalta tai kauden ensimmäisen ottelunsa aloittaneelta Juha Eteläaholta.Toinen puoliaika toi onneksi muutosta isäntien aneemiseen peliin. Henri Saranpää tuli vaihdosta kehiin ja toi virtaa joukkueeseen. Nyt pallo ja pelaajat alkoivat liikkua ja oranssipaidat saivat pistettyä painetta varsinkin vasemman laidan kautta.Huojentavaa tasoitustakaan ei tarvinnut odottaa erityisen kauaa, sillä jo kahdeksan minuutin jälkeen toisella puoliajalla paljon ensimmäistä jaksoa paremmin peliin mukaan tullut Johannes Saranpää lähetti loistavan vapaapotkun yli rangaistusalueen ruuhkan suoraan ylhäälle nousseelle etutoppari Tiitus Lehtiselle, jolla oli varsin helppo työ viimeistellä hieno tasoitusosuma. Maali oli Lehtiselle kauden ensimmäinen.Maalin jälkeen kotijoukkue pystyi luomaan muutamia kelvollisia tekopaikkoja. Vaihdosta kehiin palannut Abdullahi Danjouma oli jälleen enemmänkin oma itsensä reisivamman jälkeen ja nigerialainen olikin pariin otteeseen ratkaista ottelun. Myös erinomaisesti toisella puoliajalla raatanut Ville Pakkala oli tulittaa voittomaalin aivan ottelun lopussa.Dramatiikkaa ei kuitenkaan puuttunut, sillä ensin muutaman kipeän tällin ottelussa saanut etutoppari Petri Niemi rikkoi toisen varoituksen arvoisesti keskialueella ja lähti suihkuun kun lisäaikaa oli minuutti pelaamatta. Lähes seuraavasta tilanteesta Norrvalla FF:n Ludénilla oli voitonavaimet käsissään. Mies veti upean laukauksen kohti yläkulmaa, mutta kuin ihmeen kaupalla Norrvallan maalin hieman helposti päästänyt Tero Kinnunen venytti kätensä pallon tielle ja torjui pelivälineen yläriman kautta selvemmille vesille. Tuo torjunta oli ehdottomasti ottelun klassisin hetki ja pelasti samalla pisteen.Kotijoukkueen esitys oli toisen jakson pirteämmästä esiintymisestä huolimatta aikamoinen pettymys. Joukkueen suoritus oli niin vaatimaton ensimmäisellä puoliajalla, että oli suoranainen ihme selviytyä ottelusta ilman tappiota. On kuitenkin päivän selvää, että moisilla otteilla ei jatkossa ole hyvää luvassa, ei varsinkaan jos aikoo pysyä millään tavalla kärjen vauhdissa mukana.Aivan kuin kukaan ei olisi ensimmäisellä puoliajalla uskaltanut ottaa vastuuta. Toisella jaksolla oli ensimmäiseen verrattuna eroa kuin yöllä ja päivällä. Joka tapauksessa numerot imartelivat kotijoukkuetta. Oikeastaan Norrvallaa käy hieman jopa sääliksi, sillä joukkue pelasi pirteää ja raikasta peliä ensimmäisellä jaksolla. Mikäli ryhmä jatkaa samanlaista peliä tulevaisuudessa, ei nousijoilla ole sarjapaikan suhteen hädän päivääkään.Vaasalainen erotuomari Johan Holmqvist selvisi iltapuhteestaan varsin mukavasti. Hän antoi ottelussa yhteensä viisi varoitusta, joista kaksi siis valitettavasti seuraavan ottelun Oulun Luistinseuraa vastaan huilaavalle Petri Niemelle. Kolme muuta merkittiin vieraiden Maxim Oleinikille, Jani Hanhimäelle ja Mikael Strömille.Arvovaltainen Veikkausraati puolestaan katsoi ottelun hahmoksi varsin ansaitusti ukrainalaisen Aleksandr Androschukin, jolle ojennettiin kolmen tähden arvoinen kultainen mitali. Kotijoukkueesta sai kaksi tähteä Johannes Saranpää ja yhden staran maalivahti Tero Kinnunen. Henri Saranpää puolestaan pääsee herkuttelemaan Kebab El Cebon aterialla, jolla raati palkitsi hänet.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi (v+v), Tero Mäntylä, Anssi Syrjämäki (46. Henri Saranpää), Jere Jääskeläinen, Johannes Saranpää, Topias Tervasmäki, Ville Pakkala, Juha Eteläaho (65. Abdullahi Danjouma)