Tasapeli maistui tappiolle

SJK-juniorit – JJK 1-1 (1-0)

03 min 1-0 Oskar Pihlaja

64 min 1-1 Arttu Tyrväinen

Jalkapallo ei todellakan ole niitä lajeja, joissa jaetaan työvoittoja tai tyylipisteitä. Kylmä fakta on, että maalit ratkaisevat kamppailut ja tämän B-junioreiden SM-karsintasarjan ottelun voittoa tarjottiin kultaisella lautasella kotijoukkueelle useampaankin kuin yhteen otteeseen.

Ottelun lähtökohta oli se, että molemmat olivat voittaneet avausmatsinsa viime viikonloppuna ja kohdanneet toisensa kenraaliharjoituksessa, joka päättyyi tasan 2-2 Wallsport Areenassa. Luvassa oli siis tiukka ja oletusarvoisesti myös tasainen kamppailu. 

Sitä se myös numeroiden valossa lopulta oli, mutta tosiasiassa kotijoukkueella on peiliin vilkaisemisen paikka, sillä 11 enemmän tai vähemmän selkeää maalipaikkaa tuottivat vain yhden vaivaisen osuman jo kamppailun kolmannella minuutilla Oskar Pihlajan vietyä kotijoukkueen johtoon. 

Vastaavasti JJK pystyi hyödyntämään yhden neljästä tilanteestaan, eikä ollut kaukana, etteikö Mikko Mannisen valmentama joukkue varastanut koko pistepottia mukaansa, sillä varsinaisen peliajan umpeuduttua pääsi JJK-pelaaja puskemaan avopaikasta toimittaen kuitenkin pelivälineen yli maalin.

Tasoitusmaalinsakin vieraat tekivät paikasta, joka ei oikeastaan edes ollut paikka. Keskikentältä kohti rangaistusaluetta kuljettanut Arttu Tyrväinen laukoi harmittomanoloisen laukauksen kohti alakulmaa. Veto ei ollut erityisen voimakaskaan, mutta niin vain se upposi nurkkaan tarkasti.

Vastaavasti toisessa päässä vieraiden maalivahti Teemu Myllymäki oli ehdottomasti ottelun Man of the Match torjuen ripakopallisen toinen toistaan pahempia vetoja ja läpiajoja. Ilman Myllymäkeä numerot olisivat helposti saattaneet olla varsin tylyt vieraiden kannalta.

Vauhtia tai intensiteettiä kamppailusta ei tosiaankaan puuttunut. Tuntui kuitenkin siltä, että ajoittain kiivas tahti vei pelinrakentamisesta suurimman terävyyden ja älykkyyden pois. Vääntö oli kovaa ja fyysistä, mutta reilua ja siistiä, vaikka nyt neljä korttia esiin nousikin pelin hyvin tuominneen Kevin Östergårdin rintataskusta.

Kotijoukkueen eliittiryhmää olivat topparit Samir Radwan ja Aapo Kuivila, jotka pitivät vieraiden kärjet kohmeessa läpi kamppailun.

SJK: Onni Pelkkikangas, Juska Päivänurmi, Samir Radwan, Aapo Kuivila, Johan Lamberg, Oskari Aunula (v), Onni Valakari, Iiro Hautala (60. Nuutti Salo), Oskar Pihlaja (55. Saku Kulmala), Emil Pannula (v), Jussi Vähäpesola