Tasapelillä pinna Turusta

Tasapelillä pinna Turusta TPS – TP-Seinäjoki 3-3 (2-2)07 min 0-1 Jaakko Lampi (rp)11 min 1-1 Niko Mäkinen 15 min 2-1 Niko Mäkinen40 min 2-2 Jaakko Lampi47 min 3-2 Topi Jokinen55 min 3-3 Saku KoskinenTasapelipiste Kupittaalta maistui valmentaja Keijo Kotamäelle, vaikka tarjolla olisi ollut jopa täysi pistepottikin. Joka tapauksessa pistetili saatiin nyt auki.Ottelu alkoi todella kiivaasti, sillä jo seitsemännellä minuutilla Jaakko Vähäpesola pääsi laidaltaan läpi ja TPS:n alakerta joutui kaatamaan miehen pilkun arvoisesti.Kipparinnauhaa kantava Jaakko Lampi asteli laukomaan rankkaria ja vei vieraat johtoon, jota ei valitettvasti kauhean kauan kestänyt.Puolustuksen virheestä TPS:n keskitys tavoitti Niko Mäkisen, joka tasoitti ottelun 11. minuutilla ja vain neljä minuuttia myöhemmin sama mies oli uudelleen pahanteossa.Mäkinen pääsi yksin läpi, mutta maalivahti Toni Koivusaari torjui laukauksen. Mäkinen oli päästä reboundiin, mutta Koivusaari veti hänet nurin ja seurauksena oli rankkari ja varoitus Koivusaarelle. Sama mies asettui vetämään pilkkuakin, jonka Koivusaari kuitenkin torjui. Reboundille ei mainiosti torjunut maalivahti enää mahtanut mitään ja näin isännät olivat siirtyneet johtoon.Tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa, sillä 15 sekuntia oli ehditty pelata lisäaikaa kun Jaakko Lampi puski Jaakko Vähäpesolan vapaapotkusta pallon uudelleen TPS:n verkkoon.Toisella puoliajalla Topi Jokinen vei isännät vielä kerran johtoon, mutta hyvin taistellut vierasjoukkue ei suinkaan luovuttanut, vaan tulitti etutolpalle suunnatusta kulmurista pelin tasanumeroihin ammuttuaan pallon etukulmasta voimalla sisälle."Pinna maistui lopulta hyvälle, vaikka ihan lopussa Niko Lehdontie vielä laukoikin pallon hirteen. TPS oli erittäin hyvä ja pelaava joukkue, joten siinä mielessä piste tyydytti. Meidän on jatkossa karsittava puolustuspään virheet, sillä kyllä me itse maaleja saamme aikaan. Jo Reipasta vastaan meillä oli toistakymmentä paikkaa ja nyt osumia sitten syntyi", mietiskeli Keijo Kotamäki ottelun jälkeen."Jouduimme peliin ilman polvivaivaista Juho Pajulaa, mutta kyllä ysikolmosista korvaajaksi tullut Henri Huilla täytti paikn erittäin hyvin. Myös Saku Koskinen ja Jaakko Vähäpesola olivat hyviä ja kippari Jaakko Lampi todellakin näytti esimerkkiä taistelullaan. Koko joukkueelle tämä oli hieno homma ja palkinto. Itseluottamukselle teki hyvää saada palkintoa esityksestä", tiivisti Kotamäki vielä.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari (v), Lauri Latvala (51. Niko Nauholz), Jaakko Lampi, Henri Huilla (v), Vili Rajamäki, Juha Vähäpesola, Saku Koskinen, Jesse Jääskeläinen (49. Miika Korpela), Niko Lehdontie, Teemu Penninkangas, Juuso Koskela