Taukojohdosta tasapeliin

Taukojohdosta tasapeliin TP-Seinäjoki – Närpes Kraft/2 2-2 (2-0)30 min 1-0 Jukka Yli-Renko32 min 2-0 Jyri Reinilä53 min 2-1 Kevin Peth68 min 2-2 Alnes SalicTP-Seinäjoen kahden maalin taukojohto ei riittänyt kuuden sakkiin himoinnutta Närpes Kraft/2:ta vastaan Prunttimäen hienokuntoisella nurmella, vaan pitkää palloa viljellyt vierasjoukkue tasoitti kuin vahingossa loppunumeroiksi 2-2 toisella puoliajalla.Ensimmäisellä puoliajalla isäntien maalia vartioinut Atte Tervasmäki ei juurikaan palloon joutunut koskemaan, vaan kotijoukkue piti palloa ja peliä hallussaan. Liiemmälti ei erityisen hyviä paikkoja kuitenkaan onnistuttu tällä kertaa luomaan. Liekö syynä se, että Kraft makuutti alakerrassa viittä-kuutta pelaajaa läpi ottelun.Tasapelin myötä myös sarjan kärkipaikka lipesi TP-Seinäjoen hyppysistä, mutta sillä ei sinällään ollut mitään merkitystä, sillä kolme kärkijoukkuetta saavat kuusi ottelua syyskierrokselle joka tapauksessa. Ottelu oli kuitenkin TP-Seinäjoelle kahdeksas peräkkäinen ilman tappiota, eli siinä mielessä kevätkierros meni joka tapauksessa mukavasti.Kraftille piste sen sijaan riitti pitämään joukkueen kuuden sakissa, sillä samaan aikaan SuSi YB romahti sarjan kärkeen porhaltaneelle Sundom IF:lle, joka puolestaan aiemmin kesäkuussa romahti TP-Seinäjokea vastaan peräti 7-0.Illan ottelussa TP-Seinäjoki iski kahdessa minuutissa kahdesti puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin oli asialla viidennessä ottelussaan viidennen maalinsa viimeistellyt Jukka Yli-Renko, joka sai poimia Ville Pakkalan kovan työn hedelmät siirtämällä tolpasta tulleen paluupallon tyhjään maaliin. Pakkala teki maalissa kuitenkin huikean työn. Hän lähti pitkältä takamatkalta prässäämään vieraiden hidasta, mutta äärimmäisen kankeaa topparia, ajoi tämän kiinni, nappasi pallon haltuunsa ja epäonnekseen tulitti sen tolppaan. Kotijoukkueen onneksi Yli-Renko oli paikalla latomassa reboundin verkkoon.Vain kaksi minuuttia edellisestä kotijoukkue sai vapaapotkun läheltä kulmalippua. Sen lähetti takatolpalle Anssi Syrjämäki ja Jyri Reinilä kiitti tarjoilusta viemällä kotijoukkueen kahden maalin johtoon.Johto kesti hyvin aina toiselle puoliajalle saakka, jolloin Kraft heräsi eloon nuoren ja taitavan Kevin Pethin kavennettua karkumatkansa päätteeksi lukemiksi 2-1. Siinä missä Peth oli mainiolla pelituulella, toinen Kraftin kruununjalokivi, Kim Böling ei esittänyt ällä kertaa niitä hienouksia, mitä häneltä on usein nähty ja päätyikin tauolta vaihtoon.Kraft ei sinällään ollut erityisen vaarallinen roiskiessaan pitkiä palloja alakerrasta pois, mutta silti joukkueen onnistui nousta tasapeliin 68. minuutilla Alnes Salicin osumalla.TP-Seinäjoella oli omat paikkansa ratkaista ottelu vielä nimiinsä. Varsinkin epäonniselle Olli Rintamäelle osui kolme erinomaista tekopaikkaa, joista hän ei kuitenkaan saanut palloa verkkoon. Viimeisen paikkansa ”Rintsi” hukkasi pelikellon oltua jo 90. minuutin kohdalla Saku Koskisentarjoiltua mainion passin rankkualueen sisäpuolella ”Rintsille”.”Ei olisi ihan heti uskonut ensimmäisen puoliajan jälkeen, että peli päättyy tasan. Itseämme me tästä voimme vain syyttää”, pohti joukkueen valmentaja, Esa Haanpää ottelun jälkeen.Voisi melkein sanoa, että Kraft/2 oli todella vastenmielinen vastustaja, sillä ensimmäisellä puoliajalla joukkue kitisi jokaisesta tuomiosta niin kauan, että erotuomari Juuso Saarelan oli pakko käydä tukkimassa penkiltä lässyttäneiden suut. Saarela oli tuomarina sangen kelvollinen, joskin hän sääli kyllä aivan liikaa vieraiden Alnes Salicia, joka ansiokkaasti potki kaikkea muuta enemmän kuin palloa. Neljä keltaista korttia närpiöläiset saivat ja joka ikisen todellakin täysin ansiosta. Kotijoukkueesta korttia katselivat Ville Pakkala ja Jyri Reinilä.Totta todellakin, sillä toisella puoliajalla kotijoukkueen peli hajosi täysin. Syöttöjen lähtö kesti ja liike lakkasi pahemman kerran. Onneksi ottelulla ei ollut sen suurempaa merkitystä kotijoukkueelle, joka jatkaa yhdessä Sundom IF:n, Kraft/2:n, Sisun, Kaskö IK:n ja Malax IF:n kanssa syyskierroksen Neloseen, johon tulevat seuraksi kuusi Kolmosen joukkuetta.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Ilpo Tuulari, Juho Pajula, Vesa Kivimäki, Jaakko Vähäpesola (26. Jaakko Lampi), Jukka Yli-Renko (59. Karri Hiirikoski), Saku Koskinen, Jyri Reinilä (v), Anssi Syrjämäki (68. Janne Kotamäki (81. Juho Mäki-Maunus)), Samir Bouroussi (60. Olli Rintamäki), Ville Pakkala (v)